Apusul / Sunset - ESTE FILM FESTIVAL

Fri, 19 April, 15:00

Sibiu , România

Fri, 19 April, 15:00 Sibiu , România

The event is finish

About event

2018, Ungaria/Franța, 142’, r. László Nemes

Regizorul maghiar László Nemes ne aduce, după succesul peliculei Son of Saul, un alt film de excepție. Apusul o plasează în centrul atenției pe Irisz Leiter (Susanne Wuest), o tânără care ajunge în capitala Ungariei, Budapesta anului 1913, sperând să se angajeze ca și croitoreasă în fostul magazin de pălării care a aparținut răposaților ei părinți.  Ea este, totuși, refuzată de noul proprietar, Oszkár Brill interpretat de actorul român Vlad Ivanov. În timp ce pregătirile la magazinul Leiter sunt în toi pentru a găzdui oaspeți foarte importanți, un bărbat vine și o întreabă de un ...Read more-->

2018, Ungaria/Franța, 142’, r. László Nemes

Regizorul maghiar László Nemes ne aduce, după succesul peliculei Son of Saul, un alt film de excepție. Apusul o plasează în centrul atenției pe Irisz Leiter (Susanne Wuest), o tânără care ajunge în capitala Ungariei, Budapesta anului 1913, sperând să se angajeze ca și croitoreasă în fostul magazin de pălării care a aparținut răposaților ei părinți.  Ea este, totuși, refuzată de noul proprietar, Oszkár Brill interpretat de actorul român Vlad Ivanov. În timp ce pregătirile la magazinul Leiter sunt în toi pentru a găzdui oaspeți foarte importanți, un bărbat vine și o întreabă de un anumit Kálmán Leiter. Refuzând să părăsească orașul, tânăra pornește pe urmele lui Kálmán, singurele sale legături cu un trecut pierdut.    

Filmul, câștigător al Premiului FIPRESCI pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Veneția 2018 și nominalizat la categoria Cel mai bun film din cadrul Festivalului de Film de la Palm Springs 2018,  se vede în premieră la Sibiu, la Este Film Festival 2019.

ESTE FILM FESTIVAL

Teatrul Gong | Str. Alexandru Odobescu Nr.4, Sibiu, România
sponsori

Organizer

Este Film

http://www.estefilm.ro