DRAGOSTE 1. CÂINE

Wed, 12 December, 19:00

București , România

Wed, 12 December, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment


„DRAGOSTE 1. CÂINE (...) este un film contemplativ, al cărui tempo intră în consonanţă cu ritmul existenţei celor două personaje principale, interpretate memorabil de Valeriu Andriuţă şi Cosmin Stratan, reuniţi la şase ani de la DUPĂ DEALURI de Cristian Mungiu. Simion e un pădurar refugiat de ani buni în creierii munţilor, unde îi ţin companie doar două patrupede credincioase: un câine de pază şi un măgar de povară. Asta până într-o zi când o găseşte în pădure, agresată şi abandonată, aproape de moarte, pe Irina, o femeie care ascunde, la rândul ei, o taină. Simion o îngrijeşte şi o ...Citeste mai mult-->


„DRAGOSTE 1. CÂINE (...) este un film contemplativ, al cărui tempo intră în consonanţă cu ritmul existenţei celor două personaje principale, interpretate memorabil de Valeriu Andriuţă şi Cosmin Stratan, reuniţi la şase ani de la DUPĂ DEALURI de Cristian Mungiu. Simion e un pădurar refugiat de ani buni în creierii munţilor, unde îi ţin companie doar două patrupede credincioase: un câine de pază şi un măgar de povară. Asta până într-o zi când o găseşte în pădure, agresată şi abandonată, aproape de moarte, pe Irina, o femeie care ascunde, la rândul ei, o taină. Simion o îngrijeşte şi o găzduieşte în cabana sa, iar relaţia dintre ei se transformă treptat într-o iubire stranie, mistuitoare. Un film pătrunzător despre sentimente ascunse şi tensiuni mocnite, izolare voluntară şi nevoia ireprimabilă de viaţă.” (Mihai Fulger, „Film”, nr. 3 / 2018)

Premiul Cineuropa şi Premiul CICAE (acordat de Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă şi Eseu) la Festivalul de la Sarajevo.

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89