ALICE T.

Sat, 10 November, 19:00

București , România

Sat, 10 November, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment


Alice Tarpan are, la cei aproape 17 ani ai săi, o adolescenţă complicată. Nu e vorba doar că are probleme la școală sau că nu e sigură cu cine a rămas gravidă, dar mai ales de faptul că mama ei adoptivă a aflat de toate astea.

„Cel de-al șaselea lungmetraj de ficțiune al lui Radu Muntean, ALICE T., este un portret de adolescentă «dificilă». (Filmele lui precedente tindeau să focalizeze pe personaje masculine – cel mai apăsat în HÂRTIA VA FI ALBASTRĂ și în BOOGIE.) În maniera binecunoscută a Noului Cinema Românesc, portretul este unul «behaviorist», fără pretenții de acces la interioritatea personajului. Comportamentul pe ...Citeste mai mult-->


Alice Tarpan are, la cei aproape 17 ani ai săi, o adolescenţă complicată. Nu e vorba doar că are probleme la școală sau că nu e sigură cu cine a rămas gravidă, dar mai ales de faptul că mama ei adoptivă a aflat de toate astea.

„Cel de-al șaselea lungmetraj de ficțiune al lui Radu Muntean, ALICE T., este un portret de adolescentă «dificilă». (Filmele lui precedente tindeau să focalizeze pe personaje masculine – cel mai apăsat în HÂRTIA VA FI ALBASTRĂ și în BOOGIE.) În maniera binecunoscută a Noului Cinema Românesc, portretul este unul «behaviorist», fără pretenții de acces la interioritatea personajului. Comportamentul pe care suntem invitați să-l examinăm e scenarizat de Muntean (în colaborare cu Răzvan Rădulescu și Alexandru Baciu, coscenariștii săi de la HÂRTIA VA FI ALBASTRĂ încoace) astfel încât să nu-i aducă protagonistei, în mod facil, prea multă simpatie sau căldură din partea noastră; ba din contra.” (Andrei Gorzo)

„Leopardul” pentru Cea mai bună interpretare feminină, acordat Andrei Guţi, la Festivalul de la Locarno.

 

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89