Fondul PLAY ON!

Fri, 21 September, 17:00 - Sun, 23 September, 20:00

Sibiu , România

Fri, 21 September, 17:00 - Sun, 23 September, 20:00 Sibiu , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Alege una din următoarele cauze:

1. Amenajare Palatul Copiilor

2. Dotare mini-studio muzical la școală

3. Instrumente pentru copiii din Banda CPO

 

1. Amenajare Palatul Copiilor

Palatul Copiilor, locul în care elevii sibieni și din împrejurimi și-au petrecut timpul liber într-un mod util și plăcut timp în ultimele decenii, inclusiv la Cercul de Chitară, urmează să fie mutat într-o altă locație. În urma retrocedării clădirii actuale, noul sediu alocat este clădirea fostului internat din curtea Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, care necesită o reabilitare generală înainte de folosire. Pentru ca cei mici să poată învăța în continuare tainele chitarei și ale altor discipline în condiții decente ...Citeste mai mult-->

Alege una din următoarele cauze:

1. Amenajare Palatul Copiilor

2. Dotare mini-studio muzical la școală

3. Instrumente pentru copiii din Banda CPO

 

1. Amenajare Palatul Copiilor

Palatul Copiilor, locul în care elevii sibieni și din împrejurimi și-au petrecut timpul liber într-un mod util și plăcut timp în ultimele decenii, inclusiv la Cercul de Chitară, urmează să fie mutat într-o altă locație. În urma retrocedării clădirii actuale, noul sediu alocat este clădirea fostului internat din curtea Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, care necesită o reabilitare generală înainte de folosire. Pentru ca cei mici să poată învăța în continuare tainele chitarei și ale altor discipline în condiții decente este nevoie, cel puțin, de o reparație a instalațiilor sanitare și electrice din noua clădire. De aici înainte este în puterea noastră să strângem fonduri pentru această lucrare, cu impact pe termen lung. Banii investiți vor asigura un strict necesar noii locații a Palatului Copiilor, care să păstreze interesul celor mici de a continua cursurile, nu să-i alunge datorită condițiilor rele.

 

2. Dotare mini-studio muzical la școală

Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Sibiu este deschisă în susținerea elevilor în activitățile care le dezvoltă latura creativă, prin urmare conducerea școlii pune la dispoziție un spațiu ce poate fi amenajat pentru a desfășura orele de muzică la nivel practic. Ce ne propunem, mai exact, este dotarea la un nivel de bază a unui mic studio de muzică, chiar în perimetrul școlii, pe care elevii talentați, ori cei care își doresc să experimenteze pentru prima dată cum se aud sunetele muzicale ieșite din propriile mâini, să îl poată folosi ori de câte ori își doresc. În acest scop, sunt necesare o serie de achiziții de instrumente muzicale care să îi atragă pe cei mici înspre această disciplină, să facă muzica o parte importantă din viețile lor și să le ofere încă un motiv de a merge la școală cu plăcere.

 

3. Instrumente pentru copiii din Banda CPO

Banda CPO este un proiect social demarat în 2014, având ca scop dezvoltarea talentelor muzicale ale copiilor din Centrul de Plasament nr. 1 din Orlat și Centrul de Plasament Guliver din Sibiu. Aceștia învață gratuit un repertoriu variat de jazz și repetă de două ori pe săptămână în studio-ul amenajat de Dl. Dan Popescu de la Porto Jazz Music - atât la nivel vocal, fiindcă toți copiii cântă cu vocea, cât și instrumental (xilofon, vibrafon, pian, chitară, acordeon, ukulele, percuții, chitară bass, trompetă, trombon, clarinet). Proiectul își mai propune să-i aducă pe copii în mijlocul societății, să-i facă vizibili și iubiți, așa cum merită, prin zeci de concerte care se desfășoară în stradă sau în alte locuri publice. Prin susținerea cazului vom reuși să le hrănim pofta de a învăța muzică de calitate, astfel ne propunem să îi finanțăm în achiziționarea unor instrumente muzicale noi și în atragerea unor instructori specializați pentru fiecare instrument în parte.

Organizator

Asociatia Culturala PLAY

https://www.facebook.com/punemanapechitara/