LATENT SHOW

Thu, 29 March, 19:30

București , România

Thu, 29 March, 19:30 București , România

The event is finish.

About event

Coregrafi & interpreți: Cristian Nanculescu, Andreea David

Light designer: Alexandros Raptis

Desen de/mulțumiri: Venila Rice

Producător: Centrul Național al Dansului București, Andreea David, Cristian Nanculescu, 2016

Durata: 50-60 min

 

Aș desena o prună dar nu am caracterele potrivite. Prefer să mă studiez. Îmi studiez caracterul. Încerc să îmi sudez caracterul. Sunt stană de piatră. Merg de aici încolo ca să pun punct după încolo. Pierd foarte mult timp. Da, exact. Foarte mult. O să încep să mă gândesc la ce scriu. O să pun punctul pe i. Totul se modifică prin afirmații, înclin să cred. Nu trebuie sa mă înclin ca să cred. Mă înclin ...Read more-->

Coregrafi & interpreți: Cristian Nanculescu, Andreea David

Light designer: Alexandros Raptis

Desen de/mulțumiri: Venila Rice

Producător: Centrul Național al Dansului București, Andreea David, Cristian Nanculescu, 2016

Durata: 50-60 min

 

Aș desena o prună dar nu am caracterele potrivite. Prefer să mă studiez. Îmi studiez caracterul. Încerc să îmi sudez caracterul. Sunt stană de piatră. Merg de aici încolo ca să pun punct după încolo. Pierd foarte mult timp. Da, exact. Foarte mult. O să încep să mă gândesc la ce scriu. O să pun punctul pe i. Totul se modifică prin afirmații, înclin să cred. Nu trebuie sa mă înclin ca să cred. Mă înclin prea mult. Dar declin mai puțin. Mă declar neputincios. Cer o stare. Mă perfecționez. Ce rost are să mai cer o stare…!? Îmi potolesc pornirile. Și ieșirile.

 

Bio
Cristian Nanculescu (n.1984, București, România) este licențiat în cartografie și lucreză ca performer și coregraf. În 2006 urmează primele cursuri de dans contemporan inițiate de Centrul Național al Dansului București și începe să lucreze diversificat, ca dansator si performer pentru creații de dans, teatru-dans, performance, lucrări de artă vizuală și performance de lungă durată în context de muzeu. Din 2014 începe să dezvolte proiecte independente, lucrând solo sau în colaborare, mai ales în context scenic și in care foloseste instrumente precum autobiografie, deconstrucție, abstarctizare, ficțiune, spațiu, corpo-variatii, non-narațiune, compoziție in timp real, text scris si vorbit, nonsense, video și sunet. Lucrările sale au fost prezentate la Centrul Național al Dansului București, Festivalul HomeFest / București,  Festivalul Like CNDB și Fabrica de Pensule /Cluj-Napoca și altele. Recent a inițiat împreuna cu alți trei artiști o serie de întâlniri indisciplinate şi descentrate, gazduite de CNDB, care iși propun să deschidă un dialog interdisciplinar cu mai multe zone de manifestare şi practici.

 

Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști și participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și LIKE CNDB. În 2014 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.

 

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizer

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76