NEWS FROM POLSKA - OFFERING WHAT WE DON'T HAVE TO THOSE WHO DON'T WANT IT

Sun, 02 April, 19:30

București , România

Sun, 02 April, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

1-2 Aprilie 2017 (sâmbătă și duminică), ora 19.30

 

Concept: Ania Nowak

Coregrafie & Performance: Xenia Dwertmann, Roni Katz și Ania Nowak

Asistență dramaturgică: Agata Siniarska, Mateusz Szymanówka, Siegmar Zacharias

Lumini: Gretchen Blegen

Sunet: Martyna Poznańska

Costume & styling: Melanie Jame Wolf

Durata: 42 min.

- spectacol în limba engleză -

 

„Offering What We Don't Have To Those Who Don't Want It” este o punere în scenă a unor aspecte selectate din cercetarea de doi ani a Aniei Nowak despre iubire ca formă de categorie politică. Lucrarea abordează iubirea ca practică lingvistică și corporală, precum și ca fantezie despre noi formate de intimitate și relaționare. Astfel, lucrarea nu este o ...Citeste mai mult-->

1-2 Aprilie 2017 (sâmbătă și duminică), ora 19.30

 

Concept: Ania Nowak

Coregrafie & Performance: Xenia Dwertmann, Roni Katz și Ania Nowak

Asistență dramaturgică: Agata Siniarska, Mateusz Szymanówka, Siegmar Zacharias

Lumini: Gretchen Blegen

Sunet: Martyna Poznańska

Costume & styling: Melanie Jame Wolf

Durata: 42 min.

- spectacol în limba engleză -

 

„Offering What We Don't Have To Those Who Don't Want It” este o punere în scenă a unor aspecte selectate din cercetarea de doi ani a Aniei Nowak despre iubire ca formă de categorie politică. Lucrarea abordează iubirea ca practică lingvistică și corporală, precum și ca fantezie despre noi formate de intimitate și relaționare. Astfel, lucrarea nu este o poveste de dragoste universală, ci mai degrabă o coregrafie a chestionării dorințelor noastre individuale și colective. Pornind de la afirmația Yvonnei Rainer potrivit căreia „sentimentele sunt fapte”, care sunt consecințele informațiilor produse de corpuri și afecte pentru coregrafia relațiilor noastre sociale pe scenă și în afara ei?

 

BIO

Ania Nowak coregrafiază corpuri, limbaje și situații. În prezent este interesată de iubire ca practică de a (nu) înțelege și dans ca fenomen vizual. Lucrările ei au fost prezentate, printre altele, la Sophiensaele și AdK din Berlin, Het Veem din Amsterdam, Nowy Teatr din Varșovia și Kulturhuset din Stockholm. Ania a fost artistă rezidentă la Zamek Culture Centre din Poznań și a co-creat o coregrafie în masă pentru ceremonia de deschidere a unui eveniment sportiv din Baku, Azerbaidjan. A primit o bursă Emerging Artists de la Senatul Berlinului în 2017 și o bursă DanceWeb la ImPulsTanz Festival din Viena în 2014.

 

Biletele costă 35 de lei (preț întreg) sau 20 de lei (preț redus) și se pot achiziționa online, de pe www.kompostor.ro, sau de la Sala Stere Popescu a Centrului Național al Dansului București (bd. Mărășești nr. 80-82) înainte de începerea spectacolului.

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76