NEWS FROM POLSKA - DAUGHTERS OF LUST

Fri, 31 March, 19:30

București , România

Fri, 31 March, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Vineri, 31 martie 2017, ora 19.30

 

Concept: Zuzanna Ratajczyk

Performance: Zuzanna Ratajczyk și Eoghan Ryan

Durata: 45 min.

- spectacol în limba engleză, cu subtitrare în limba română –

 

Diferite stări ale mulțimilor sociale în cadrul subculturilor, aduse la nivel individual. Dans hardcore fără zona de pogo. Narațiunea istorică răsturnată și cronologia pierdută, care generează surplus înafara timpului și spațiului. Un tip de alienare în dans, ce extrage expresia ca răspuns la actul trăirii. Tehnici de subversie. Întrerupere și conflict de interese prin proximitatea corpurilor, care devin atașament. Izolarea propriilor ritualuri și chestionarea a ceea ce poate exista înafara unor coduri specifice de apartenență. Relația ...Citeste mai mult-->

Vineri, 31 martie 2017, ora 19.30

 

Concept: Zuzanna Ratajczyk

Performance: Zuzanna Ratajczyk și Eoghan Ryan

Durata: 45 min.

- spectacol în limba engleză, cu subtitrare în limba română –

 

Diferite stări ale mulțimilor sociale în cadrul subculturilor, aduse la nivel individual. Dans hardcore fără zona de pogo. Narațiunea istorică răsturnată și cronologia pierdută, care generează surplus înafara timpului și spațiului. Un tip de alienare în dans, ce extrage expresia ca răspuns la actul trăirii. Tehnici de subversie. Întrerupere și conflict de interese prin proximitatea corpurilor, care devin atașament. Izolarea propriilor ritualuri și chestionarea a ceea ce poate exista înafara unor coduri specifice de apartenență. Relația intensă dintre noi doi, schimbând roluri și dinamici de putere, între chin și exaltare. Domesticul înnecându-se în mistic. Act al vorbirii ca act al facerii și transformării în act al refuzului.

 

BIO

Zuzanna Ratajczyk (n. Varșovia, 1989) activează în Berlin. Lucrează în domeniile coregrafiei și performance-ului extins, după ce a studiat „Dans, context și coregrafie" la HZT/Udk din Berlin și dans contemporan la ABPU din Linz. Lucrarea ei recentă, „Daughters of Lust", a fost prezentată la Veem House for Performance din Amsterdam și la spațiul de proiecte KEM din Varșovia. Lucrările precedente, „Afternoon" și „Pureness", au fost prezentate în mai multe spații din Berlin, Varșovia și Paris, printre care Import Projects Gallery, Yvonne Lambert Gallery, Flutgraben, Studio Theatre, Uferstudios, Le Theatre du Fil de l’Eau. Susține workshopuri bazate pe practica de mișcare și cercetarea ei artistică, inspirate de proiectele în care e implicată. Acestea au avut loc la Performing Arts Forum din St. Erme (Franța), precum și la Uferstudios din Berlin și la Paris, în cursul festivalului Camping de la CND. În prezent co-curatoriază „Plural Melts", o serie intermitentă de evenimente găzduită de Yvonne Lambert, Berlin.

Eoghan Ryan (n. Dublin, 1987) activează în Londra și Berlin. Lucrează cu imagini în mișcare, instalații, text și performance. În 2015, a colaborat în spectacole prezentate la Irish Museum of Modern Art, NewShelterPlan din Copenhaga, Ellis King din Dublin și Kim? Contemporary din Riga, printre altele. A fost premiat în cadrul ediției inaugurale a Critical Forum de la Plastik Moving Image Festival alături de LUX, TBGS și IFI. Printre proiectele recente se numără o expoziție solo la Rowing (Londra) și Outpost Open Film Selected by Ed Atkins și performance-uri la Chisenhale Dance și galeria Cubitt din Londra. În prezent co-curatoriază „Plural Melts", o serie intermitentă de evenimente găzduită de Yvonne Lambert, Berlin.

 

Biletele costă 35 de lei (preț întreg) sau 20 de lei (preț redus) și se pot achiziționa online, de pe www.kompostor.ro, sau de la Sala Stere Popescu a Centrului Național al Dansului București (bd. Mărășești nr. 80-82) înainte de începerea spectacolului.

 

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76