kompostor.ro kompostor.ro

luni, 14 noiembrie, ora 19:00

București, România

HARTA SĂLII

Evenimentul s-a încheiat.

Baroq'eMotion transferă în contemporan rafinamentul artistic al omului secolelor XVII – XVIII și îl suprapune peste „evoluția tehnică” a secolului XXI. El este o îmbinare stranie între conformism și non-conformism, între eleganța costumelor și parfumurile sofisticate de acum sute de ani înlocuite în zilele noastre de haine simple și comode, purtate de oameni grăbiți care „comunică” în doar câteva secunde la distanțe de sute de kilometri. 
Baroq’eMotion e acel pariu în care se păstrează intactă somptuozitatea și delicatețea barocului, dar se adaugă minimalismul contemporan, garnisit cu tehnologie și cu mijloace media actuale. 

Avem o sală „clasică” (Sala Atelier a Teatrului Național București), dar avem și jocuri de umbre și lumini sau proiecții video. Avem muzică de clavecin, dar avem și dans contemporan. Avem costume de epocă, dar avem și colanții simpli pe care-i poți vedea pe scena CNDB, ori la orele de repetiție de la cursuri de balet. Avem oameni așezați pe scaune, dar nu ca într-o sală mainstream, ci ca într-un spațiu prin care trece dansatoarea. Un pic de Fellini amestecat cu un catwalk la Paris și cu un performance solo din zona underground. Nu e simplu. Dar clar nu e plictisitor. 

Coregrafia aparține dansatoarei Juhász Csilla iar conceptul muzical clavecinistei Raluca Enea. Regia este semnată de Rares Zaharia

În program: 
Jean Philippe Rameau (1683 – 1764) - din colecția „Les Indes Galantes – Balet, reduit a quatre grands concerts” (1735/36): Entrée (des quatre Nations dans la Cour d’Hébé)

Jean Philippe Rameau (1683 – 1764) - din colecția „Pièces de clavessin avec une methode pour la mechanique des doigts” (1724)
Suite en mi: 
Allemande – Courante – Gigue en Rondeau – 2e Gigue en Rondeau – Le Rappel des Oiseaux – Rigaudon – 2e Rigaudon – Double du 2e Rigaudon – Musette en Rondeau – Tembourin – La Villageoise (Rondeau) 

Jean-Baptiste-Antoine Forqueray le Fils (1699 – 1782) – din IIe Suite: La Mandoline – La Buisson. Chaconne 

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) - din Sonata în re minor (BWV 964) pentru clavecin solo: Adagio - Allegro.Fuga 

Antonio Soler (1729 - 1783) - Fandango

Citeşte mai mult »

Locaţie

TNB - Sala Atelier

Piata 21 decembrie, Bucuresti, București, România