[Re]găsește-ți propria voce în mișcare, autenticitatea și creativitatea în cadrul cursurilor de dans contemporan la CNDB!În perioada august – septembrie, cursurile de dans pentru adulți (începători și intermediari) continuă cu modulul III care este susținut de coregrafa și dansatoarea Mădălina Dan. Acestea sunt deschise atât persoanelor care au urmat modulele I și II*, cât și persoanelor care nu au mai participat.
Descriere Modulul III : Miscare. Vitalitate.
Atelierul Mișcare. Vitalitate propune o serie de 6 întâlniri deschise tuturor celor interesați să lucreze cu temele propuse mai jos, pentru o ședință sau mai multe sau pentru întregul modul, indiferent de experiența în dans contemporan.
Mizînd pe ...Citeste mai mult-->
[Re]găsește-ți propria voce în mișcare, autenticitatea și creativitatea în cadrul cursurilor de dans contemporan la CNDB!În perioada august – septembrie, cursurile de dans pentru adulți (începători și intermediari) continuă cu modulul III care este susținut de coregrafa și dansatoarea Mădălina Dan. Acestea sunt deschise atât persoanelor care au urmat modulele I și II*, cât și persoanelor care nu au mai participat.
Descriere Modulul III : Miscare. Vitalitate.
Atelierul Mișcare. Vitalitate propune o serie de 6 întâlniri deschise tuturor celor interesați să lucreze cu temele propuse mai jos, pentru o ședință sau mai multe sau pentru întregul modul, indiferent de experiența în dans contemporan.
Mizînd pe valențele terapeutice naturale ale dansului și mișcării, modulul Mișcare. Vitalitate. își propune să faciliteze un cadru benefic și energic de exprimare și explorare prin intermediul corpului.
Cursurile vor cuprinde exerciții dinamice care se vor axa pe:
- îmbunătățirea mobilității articulare,tonusului muscular, coordonarii miscarii, memoriei motrice, echilibrului, etc
- sesiuni ghidate de improvizație și compoziție
- feedback și exerciții de scriere creativă
Ponderea va cădea pe plăcere, vitalitate, detensionare și energizare prin dans, pe experiența senzorială și kinestezică, pe stimularea creativității și imaginației, pe congruența dintre emoție și mișcare. Clasele se vor structura în jurul sesiunilor de explorare și conectare cu sinele, cu propria subiectivitate și al exercițiilor de grup care vor pune accent pe socialitate și comunicare prin mișcare.
„Dansul mi-a adus de-a lungul timpului un mod pragmatic de a înțelege lumea și a fi în ea, mereu conectată la corp și la experiențele lui- fie ele personale sau estetice. Fragilitatea și imprevizibilitatea corpului care trece prin viață cu bune și cu rele mă provoacă să mă concentrez pe realitatea imediată, să mă țin activă, să încerc să prelungesc și să celebrez momentele de sănătate și vitalitate fizică și psihică și pe cât se poate să le împărtășesc cu comunitatea, mai restransă sau mai extinsă. Efectele benefice tangibile și vizibile ale dansului asupra participanților/practicantelor la ateliere, indiferent de nivel și pregătire, starea de bine fizic și psihic pe care o aduce mediul kinestezic, fac parte din momentele preferate ale profesiei mele și mă ajută să îmi păstrez entuziasmul și energia.” Mădălina Dan
Prin însușirea unor noțiuni teoretice de bază, a unor practici și tehnici de mișcare specifice dansului contemporan, cât și prin improvizație ghidată, o să descoperi mai multe despre relația cu corpul tău în mișcare, despre cum te raportezi la spațiu, muzică și la cei din jurul tău și despre ce te face să trăiești mai mult în prezent.
Aspecte generale | ce vei învăța la cursurile de dans la CNDB:
- noțiuni despre corp, motricitate, relația cu spațiul, ritmul și energia pe care le aloci fiecărei mișcări și acțiuni individuale și de grup;
- exerciții de mișcare care se regăsesc în tehnicile dansului contemporan;
- metode de a te exprima liber, a-ți formula propria „voce” în mișcare, prin exerciții coregrafice care folosesc improvizația ca metodă structurată de cunoaștere și învățare;
- îmbunătățirea memoriei, a mobilității și a tonusul muscular;
- noțiuni de analiză pentru a „citi” și relaționa mai ușor cu o construcție coregrafică (moment sau spectacol care presupune mișcare).
Beneficii suplimentare:
- pe întreaga durată a cursurilor, participanții vor beneficia de 50% reducere la spectacolele CNDB din stagiunea actuală;
- acces ghidat în resursele mediatecii CNDB (cărți, documente, periodice și videouri cu spectacole internationale de dans și performance etc.);
- acces la diverse surse informative despre dansul contemporan, curatoriat de profesoară/profesor
*În perioada martie – iunie 2025 s-au desfășurat cursuri de dans pentru adulți (începători și intermediari) împărțite în două module susținute de artistele Andreea Novac și Alexandra Mihaela Dancs.
Înscriere & taxă de participare:
Abonamentul pentru cele 6 ședințe sau biletul pentru o singură sedință/curs se achiziționează exclusiv online (fiind necesară trimiterea dovezii plății prin email la adresa cursuri@cndb.ro, până la data de 12.08.2025).
Număr participanți: 20
Biografie
Mădălina Dan este coregrafă și performer, una dintre creatoarele consacrate în dansul contemporan din România, activă pe scenele internaționale, dar și foarte prezentă și implicată în contextul coregrafic local, în care investește cu generozitate timp, energie și cunoaștere. Artista creează conținuturi si metodologii de lucru pe care le împărtășește în contexte care devin spații de comunicare, fiind un adevărat explorator și conector între oameni, colective și idei. Este absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București și a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secţia Coregrafie; tot la UNATC a absolvit și un master în scriere dramatică. Între 1998 și 2003, a fost membră a companiei de dans „Oleg Danovski” din Constanţa. Între 2014-2016, a studiat în Berlin la HZ (Hochschulübergreifende Zentrum Tanz Berlin) în programul masteral SoDA (Solo/Dance/Authorship). În 2015, primește Premiul CNDB, iar în 2016 este Artistă asociată a Centrului Național al Dansului București. Este implicata in programul de mentorat din cadrul Academiei de Dans și Performance, program intensiv de educație și formare în dansul contemporan, desfasurat la Centrul National al Dansului.
Partener media principal
Radio Guerilla
Parteneri media
Radio Romania Cultural, TVR Cultural, Arta Magazine, Zile și Nopți, ELLE, adevărul.ro, Happ.ro, The Institute, ISCOADA, Zeppelin, Feeder, Agerpres, LiterNet, Golan Magazine, Metropolis Newspaper, Visit Bucharest
Parteneri strategici
Cinema Union
Organizator
Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.
https://www.cndb.ro/
021-318.86.76