Patosfera

Wed, 05 June, 19:30

București , România

Wed, 05 June, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Patosfera – este sfera patosului (a emoției), sfera/mediul în care contradicția, contrastul, suprapunerea, deformarea, țesătura paradoxurilor, privite atât în plan micro – din punct de vedere biologic și psihologic – cât și macro, raportat la realitatea înconjurătoare si univers, coabitează. 

Mădălina Dan propune un univers artistic structurat în jurul unei compoziții corporale unitare, în care individualitățile, dinamica și subiectivitatea afectivă formează un corp extins. Patosfera este un compus descompus și recompus de realități care se dilată și se contractă în funcție de pulsațiile vieții care se amestecă în cele mai mici crăpături din jurul nostru. O sferă a patosului emotiei, creată prin mișcare, dans, ...Citeste mai mult-->

Patosfera – este sfera patosului (a emoției), sfera/mediul în care contradicția, contrastul, suprapunerea, deformarea, țesătura paradoxurilor, privite atât în plan micro – din punct de vedere biologic și psihologic – cât și macro, raportat la realitatea înconjurătoare si univers, coabitează. 

Mădălina Dan propune un univers artistic structurat în jurul unei compoziții corporale unitare, în care individualitățile, dinamica și subiectivitatea afectivă formează un corp extins. Patosfera este un compus descompus și recompus de realități care se dilată și se contractă în funcție de pulsațiile vieții care se amestecă în cele mai mici crăpături din jurul nostru. O sferă a patosului emotiei, creată prin mișcare, dans, sunet, text, imagine, asemenea orașului și apei care curge prin el. 

Patosfera este o sinteză de influențe diverse precum iridescența, clasele de fitness, cosmologia, muzica trap, studiul furnicilor, studiul afectelor spațiul urban si tehnologia, care se îmbină, se intercalează, se suprapun. 

Patosfera aduce la viață un univers fragil și strălucitor, interconectat și coexistent, specific gândirii ecologice și descentrat de perspectiva umană, unde realitatea e doar una dintre versiunile privirii noastre, iar supraviețuirea este, implicit, interdependență.

Concept și direcție artistică: Mădălina Dan
Dansatori/performeri: Georgeta Corca, Mariana Gavriciuc, Nanci/Cristian Nanculescu, Virginia Negru, George Pleșca
Coregrafia în colaborare cu: Georgeta Corca, Mariana Gavriciuc, Nanci/Cristian Nanculescu, Virginia Negru, George Pleșca
Text și dramaturgie în colaborare cu: Mihaela Michailov
Sound design și compoziții muzicale: Denis Bolborea, Cătălin Diaconu.
Set/ video design: Alina Ușurelu
Costume: Ioana Surdu (Noir Morphosis)
Light design: Marius Costache
Asistență: Georgia Măciuceanu

Biografii
Mădălina Dan este coregrafă și performer, una dintre creatoarele consacrate în dansul contemporan din România, activă pe scenele internaționale, dar și foarte prezentă și implicată în contextul coregrafic local, în care investește cu generozitate timp, energie și cunoaștere. Artista creează conținuturi complexe și metodologii sofisticate de lucru pe care le împărtășește în contexte care devin spații de comunicare, fiind un adevărat explorator și conector între oameni, colective și idei. Este absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București și a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secţia Coregrafie; tot la UNATC a absolvit și un master în scriere dramatică. Între 1998 și 2003, a fost membră a companiei de dans „Oleg Danovski” din Constanţa. Între 2014-2016, a studiat în Berlin la HZ (Hochschulübergreifende Zentrum Tanz Berlin) în programul masteral SoDA (Solo/Dance/Authorship). În 2015, primește Premiul CNDB, iar în 2016 este Artistă asociată a Centrului Național al Dansului București. Lucrările sale au fost prezentate la Springdance Festival Utrecht, Balkan Dance Platform – Novi Sad, eXplore Dance Festival – București, Temps d’Images – Cluj, SouthBank Center & Chisenhale Dance Space – Londra, Fabrik Potsdam, Hebbel am Uffer – Berlin, TanzFabrik-Berlin, Tanzquartier Wien, Dance Theater Workshop – New York, Firkin Crane-Cork, Alta Theater – Praga, Art Stations Foundation – Poznan, Sophien Saale – Berlin, FFT Düsseldorf, Impulse Festival- Mulheim, Lyon Dance Biennale, Schauschpiel Leipzig, Hellerau – Dresda, Bozar- Bruxelles, etc.

Producția
Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Partener media principal
Radio Guerilla

Parteneri media
Radio Romania CulturalTVR CulturalArta MagazineZile și NopțiELLEadevărul.roHapp.roThe InstituteISCOADAZeppelinFeederAgerpresLiterNetGolan MagazineMetropolis NewspaperVisit Bucharest

Parteneri strategici
Cinema Union

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mențiuni speciale - Textele și materialul coregrafic au fost inspirate din procesul de cercetare pentru spectacol desfășurat în 2022.

Centrul Național al Dansului București | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76