Bodies on the line

Tue, 14 May, 19:30

București , România

Tue, 14 May, 19:30 București , România

Bilete Pret Bilete disponibile Cantitate
Bilet întreg 40.00 RON 38
-
0
+
Bilet elevi, studenți (75% reducere) 10.00 RON 10
-
0
+
Bilet profesioniști, pensionari (50% reducere) 20.00 RON 10
-
0
+
Total 0.00 RON 0 bilete COMANDĂ
Biletele digitale iţi sunt livrate instant prin email. Simplu. Rapid.

Despre eveniment

Care sunt locurile pe care artistele și artiștii din zona independentă le ocupă? Au o conștiință de grup? Aparțin unei comunități? Există un set de așteptări, dorințe, nevoi comune ale generației 20+? Cum trăiește un artist / o artistă pentru care cuvântul stabilitate devine o utopie? Un slalom agitat după vizibilitate și liniște? Se poate trăi decent din proiecte independente? Ce înseamnă decent? 

BODIES ON THE LINE explorează teritorii fragile dintre confesiuni și statement-uri, plasând corpurile în spații deopotrivă de siguranță și incertitudine, din care își pot articula anxietățile, speranțele și nevoia de apartenență la o colectivitate care să facă puțin ...Citeste mai mult-->

Care sunt locurile pe care artistele și artiștii din zona independentă le ocupă? Au o conștiință de grup? Aparțin unei comunități? Există un set de așteptări, dorințe, nevoi comune ale generației 20+? Cum trăiește un artist / o artistă pentru care cuvântul stabilitate devine o utopie? Un slalom agitat după vizibilitate și liniște? Se poate trăi decent din proiecte independente? Ce înseamnă decent? 

BODIES ON THE LINE explorează teritorii fragile dintre confesiuni și statement-uri, plasând corpurile în spații deopotrivă de siguranță și incertitudine, din care își pot articula anxietățile, speranțele și nevoia de apartenență la o colectivitate care să facă puțin mai suportabilă lupta de zi cu zi pentru supraviețuire.

BODIES ON THE LINE comprimă timpul poveștilor personale și dilată presiunea timpurilor în care trăim, dominate de fuga alienantă după proiecte suprapuse, de burn-out și de senzația-capcană că dacă nu ești văzut/ă, nu exiști. 

Concept, coregrafie: Ioana Marchidan
Performeri: Anca Stoica, Sergiu Dita, Varga Hunor-Jozsef, Eva Danciu, Alexandra Zavelea
Text: Mihaela Michailov, Anca Stoica, Sergiu Dita, Varga Hunor-Jozsef, Eva Danciu, Alexandra Zavelea
Dramaturgie în colaborare cu: Mihaela Michailov
Muzica originala: Alexandru Suciu
Light design: Alexandros Raptis

Biografie
Ioana Marchidan este performer, coregrafă și, de mai bine de 15 ani lucrează cu coregrafi locali, internaționali și regizori de teatru. A urmat Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, iar cariera de dansatoare profesionistă a început-o la Opera Națională Română. Mai târziu, a devenit unul dintre membrii companiei de dans Gigi Căciuleanu Romanian Dance Company.
A dansat în spectacole create de Ioana Macarie, Chris Simion, Radu Afrim, Dragos Galgoțiu și a participat la festivaluri internaționale ca Aerowaves – The Place (UK), Keochang International Festival of Theatre (KR), Cairo Experimental Theatre Festival (EG), Aichi Worldwide Exhibition (JP), Festivalul Francofon (AU, JO, IT, PT), Festival d’Avignon (FR). În 2013 a fost unul din performerii Venice Biennale, An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale (Alexandra Pirici & Manuel Pelmuș). Mai târziu, Ioana a început să creeze propriile coregrafii: 2 femei contemporaneReverse Discourse (proiect care face parte din rezidența E-MOTIONAL Residency at Forum Dança Lisbon) și Stabat Mater (Premiu pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional Undercloud, Ro). Din 2016, este președinta Asociației Dance Spot și director artistic la Linotip – Centru Independent Coregrafic. Colaborează cu subsTANZ/Massimo Gerardi și Tangaj Collective.

Producția
Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Parteneri
Teatrul Național CraiovaMStudio Sfântu-GheorgheLinotip – Centru Independent Coregrafic

Partener media principal
Radio Guerilla

Parteneri media
Radio Romania CulturalTVR CulturalArta MagazineZile și NopțiELLEadevărul.roHapp.roThe InstituteISCOADAZeppelinFeederAgerpresLiterNetGolan MagazineMetropolis NewspaperVisit Bucharest

Parteneri strategici
Cinema Union

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

SEEDS – Europa creativă
Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Centrul Național al Dansului București | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76