Dansuri Mici

Sun, 19 November, 16:00

București , România

Sun, 19 November, 16:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Suntem încântați să vă anunțăm că programul festivalului IRIDESCENT va conține și spectacolul celor mai tineri dansatori din programul nostru, Școala performativă pentru copii!

Pe 19 noiembrie vă invităm la un spectacol care va pune în lumină abilitățile artistice dezvoltate pe perioada programului, timp în care aceștia au început să descopere posibilitățile nelimitate de exprimare prin mișcare. Dansul are cea mai mare putere transformatoare dintre toate artele. A înțelege lumea cu corpul este miza esențială a celor mici care dansează. Elevii Școlii performative pentru copii au atins un vârf al experienței la întâlnirea cu ideile și propunerile coregrafilor, iar noi vom ...Citeste mai mult-->

Suntem încântați să vă anunțăm că programul festivalului IRIDESCENT va conține și spectacolul celor mai tineri dansatori din programul nostru, Școala performativă pentru copii!

Pe 19 noiembrie vă invităm la un spectacol care va pune în lumină abilitățile artistice dezvoltate pe perioada programului, timp în care aceștia au început să descopere posibilitățile nelimitate de exprimare prin mișcare. Dansul are cea mai mare putere transformatoare dintre toate artele. A înțelege lumea cu corpul este miza esențială a celor mici care dansează. Elevii Școlii performative pentru copii au atins un vârf al experienței la întâlnirea cu ideile și propunerile coregrafilor, iar noi vom fi martorii creativității și entuziasmului lor, dar și a transformărilor remarcabile care au avut loc în fiecare dintre ei.

Coregrafele Catrinel Catană, Eva Danciu, Mariana Gavriciuc și Simona Dabija au ghidat creația celor patru piese de repertoriu coregrafic, alături de cei nouă tineri interpreți: Adina Radu, Ana Maria Iacob, Ania Vuțescu, Eliza Marin, Ioana Daniela Ghiță, Lia Dămălan, Maia Axinte, Ștefania Bănărescu și Tudor Petru Borșa.

Lansată de Centrul Național al Dansului București în martie 2018, Școala performativă pentru copii este primul program autohton de formare și educație artistică în dans contemporan și arte performative. Școala performativă se întinde pe durata anului școlar și integrează cursuri de dans contemporan, creație și repertoriu coregrafic, teatru șiși forme expressive, precum și alte ateliere și activități de educație artistică pentru copii.

Coregrafi: Catrinel Catană, Eva Danciu, Mariana Gavriciuc, Simona Dabija
Distribuție: Adina Radu, Ana Maria Iacob, Ania Vuțescu, Eliza Marin, Ioana Daniela Ghiță, Lia Dămălan, Maia Axinte, Ștefania Bănărescu și Tudor Petru Borșa.

Centrul Național al Dansului București | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76