Romeo și Julieta.Rock Story

Sat, 11 March, 19:00

Sibiu , România

Sat, 11 March, 19:00 Sibiu , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

„14 minute pentru viață”, uvertura spectacolului „Romeo și Julieta. Rock story” conturează lumea ca un loc imperfect, cu dorințele puternice pe care dragostea le creează în oameni, cu lupta continuă împotriva urii și a violenței de orice fel. În acest tablou imperfect al lumii, libertatea și dragostea pură, se decupează ca obiective realiste. Spectatorului i se dă timp pentru a reflecta și a căuta, împreună cu personajele spectacolului, o nouă cale, o cale în care dragostea va triumfa, chiar dacă viața însăși va fi prețul plătit pentru aceasta. Construit cu o cadență cinematografică, tabloul care deschide spectacolul codifică o paletă ...Citeste mai mult-->

„14 minute pentru viață”, uvertura spectacolului „Romeo și Julieta. Rock story” conturează lumea ca un loc imperfect, cu dorințele puternice pe care dragostea le creează în oameni, cu lupta continuă împotriva urii și a violenței de orice fel. În acest tablou imperfect al lumii, libertatea și dragostea pură, se decupează ca obiective realiste. Spectatorului i se dă timp pentru a reflecta și a căuta, împreună cu personajele spectacolului, o nouă cale, o cale în care dragostea va triumfa, chiar dacă viața însăși va fi prețul plătit pentru aceasta. Construit cu o cadență cinematografică, tabloul care deschide spectacolul codifică o paletă întreagă de sentimente, în universul sonor creat de instrumentele cu corzi, iar ritmul coregrafic al uverturii este când baladesc, când alert, al prezentului. Toate sentimentele de care suntem capabili, se vor adăuga pe parcursul întregului spectacol acestui tablou de început, într-un ritm dictat doar de viteza timpului.   

Inspirat de tragedia originală a lui Shakespeare, spectacolul creat de Marcello Algeri aduce câteva modificări care nu se datorează unei lipse de respect pentru piesa originală, ci au rolul de a aduce opera cât mai aproape de timpul prezent. Comprimată la numai cinci zile, povestea de dragoste dintre Romeo și Julieta, spune de fapt povestea de dragoste a fiecăruia dintre noi. În universul minimalist și atemporal al scenei, creat de Marcello Algeri, timpul accelerează sau încetinește, condiționat de starea de spirit a individului, dar este singurul element care definește ritmul implacabil al vieților scurte și intense ale personajelor. Acest „Romeo și Julieta” nu este o tragedie politică sau de dragoste. Este mai presus de toate o tragedie generațională. Cei doi îndrăgostiți din Verona rup cercul de tradiții, obligații și îndatoriri care le caracterizează familiile de generații întregi. Ei nu aleg banii, poziția socială, ci iubirea, chiar și în moarte. Într-un spirit exuberant, nesăbuit, dar autentic, aceasta este tocmai cea mai mare lecție pe care ne-o pot da tinerii. Romeo și Julieta conțin în ei toate contrariile: sunt judicioși și nesăbuiți, comici și dramatici, masculini și feminini împreună. Tragedia finală se dorește a fi o mare repetiție de teatru, care atinge punctul culminant în timpul morții, unde protagoniștii interpretează viața ca niște copii fermecați de iubire. Pe patul de piatră, cei doi tineri înainte de a muri se ating și nu mai sunt Romeo și Julieta lui Shakespeare, sunt doar doi tineri care stau pe un zid jos și care în cinci zile, mult prea repede, au crescut.

Romeo și Julieta. Rock Story - spectacol de dans contemporan

COREGRAFIA ȘI SCENOGRAFIA: Marcello Algeri
LIBRET: Adaptare contemporană de Marcello Algeri, după drama originală a lui William Shakespeare
ASISTENT COREGRAFIE: Sabrina Rinaldi
MUZICA: Queen, Tolga Kashif, Serghei Prokofiev
LIGHT DESIGNER: Dario Druzeta 

DISTRIBUȚIE: 
Julieta - Alba Fernandez (Spania)
Romeo - Miguel Teixeira (Portugalia) 
Mercutio - Henrique Ferreira (Portugalia) 
Tybalt - Johan Mancebo (Republica Dominicană)  
Regina Mab - Maria Trabalon (Spania)
Familia Capulet - Ayaka Nagai (Japonia), Gabriela Checo (Republica Dominicană), Chihiro Tamai (Japonia), Manuel Sanchez (Spania), Fulvio Zamagna (Italia), Guido Sarnataro (Italia)
Familia Montague - Sara Zanzon (Italia), Camille Texier (Franța), Martha Parise (Italia), Michaela Gobas (Canada), Kenichi Murata (Japonia), Mattia Longhitano (Italia), Nathaniel Lillington (Marea Britanie)

Data premierei: 7 octombrie 2022 (Sibiu), 15 octombrie 2022 (Italia) 

 

 

Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu | Str. Emil Cioran Nr.1, Sibiu, România

Organizator

Teatrul de Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu (TBS) a fost înființat în anul 2008, având la bază corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – instituție subordonată Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu. Având o echipă artistică internațională încă de la înființare, model preluat ulterior de majoritatea companiilor de dans din țară, Teatrul de Balet Sibiu are în componența sa artiști proveniți din România, Noua Zeelandă, Australia, Canada, Spania, Italia, Marea Britanie, Franța, Japonia, Republica Dominicană, Portugalia, Ecuador, Columbia și Cuba. Cu un repertoriu care include cele mai importante titluri ale baletului clasic (Lacul lebedelor, La fille mal gardée, Corsarul, Don Quijote, Coppelia, Frumoasa din pădurea adormită, Romeo și Julieta, Giselle, Spărgătorul de nuci, Raymonda, Șeherezada, Paquita, Bayadera, Arlechiniada), dar și producții de balet neo-clasic și dans contemporan (Sînt o babă comunistă!, Nota, vă rog!, Impetus, Missa Prophana, Anotimpurile, Mandarinul miraculos, City Beat, Trilogie Ionescu, Nikita, Peer Gynt, Class Concert, Einstein, Tristan și Isolda, Freedom, Straussiana, Amurg etc), cu un bogat palmares de turnee în țară și străinătate, Teatrul de Balet Sibiu a devenit în cei treisprezece ani de existență un reper important al scenei dansului în România. Încurajarea noilor generații de dansatori, prin organizarea la Sibiu încă din anul 2008 a Competiției Internaționale de Dans Clasic și Contemporan, eveniment la care participă anual, alături de nume sonore din lumea dansului, nu mai puțin de 200 de concurenți, din întreaga lume, dar și a noii generații de coregrafi prin organizarea începând cu anul 2015 a proiectului „Geneza” în care sunt prezentate lucrări ale tinerilor coregrafi aflați la început de carieră, sunt două direcții importante susținute de Teatrul de Balet Sibiu.

http://sibiuballet.ro/

+40 269 22 96 27

PUNCTE DE VÂNZARE BILETE Parcul Tineretului, nr.1, PARTER Luni – Joi: 9:00 – 16:00 Vineri: 9:00 – 13:30