Poezie feministă și concert Fluid - muncă, marfă, bani, durere

Sun, 16 October, 19:00

București , România

Sun, 16 October, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Organismele noastre, cu felurile lor de a se mișca, de a relaționa, de a iubi, de a afecta mediul și de a se lăsa afectate, sunt formate prin acțiunea unor moduri complexe de producție și reproducere. Dar suntem ceea ce suntem nu doar din cauza acțiunii unor sisteme asupritoare, precum patriarhatul și capitalismul, ci și datorită luptei continue, personale și colective, împotriva acestei asupriri. Ce roluri pot să aibă cuvintele noastre în aceste lupte? Cum putem crea o literatură care să critice eficient capitalismul și patriarhatul, și modurile în care acestea limitează atâtea forme de existență la posturi subalterne? Cum putem ...Citeste mai mult-->

Organismele noastre, cu felurile lor de a se mișca, de a relaționa, de a iubi, de a afecta mediul și de a se lăsa afectate, sunt formate prin acțiunea unor moduri complexe de producție și reproducere. Dar suntem ceea ce suntem nu doar din cauza acțiunii unor sisteme asupritoare, precum patriarhatul și capitalismul, ci și datorită luptei continue, personale și colective, împotriva acestei asupriri. Ce roluri pot să aibă cuvintele noastre în aceste lupte? Cum putem crea o literatură care să critice eficient capitalismul și patriarhatul, și modurile în care acestea limitează atâtea forme de existență la posturi subalterne? Cum putem forma rețele noi de relații, unele în care rezultatele muncilor noastre să nu mai fie transformate în marfă și să primească o altfel de valoare, alta decât cea estetică sau de piață? Cum pot primi rezultatele muncilor noastre – fie că vorbim despre scris sau despre orice altă muncă – o valoare care să susțină viața-împreună, fericirea și prosperitatea tuturor? Cum ne găsim cuvintele pentru o literatură revoluționară care critică idealizarea și „naturalizarea” muncii de îngrijire și invizibilizarea muncii de reproducere; sau idealizarea creației literare și justificarea cvasi-inexistentei sale remunerări? Cum putem critica sistemul care ne înstrăinează de produsele muncii noastre, care pune pe ele prețuri de piață, revendicându-ne în același timp dreptul de a trăi, acum, în prezent, din munca noastră?

Evenimentul „muncă, marfă, bani, durere”, care aduce laolaltă mai multe voci ale poeziei feministe, queer și de stânga contemporane, are loc la Centrul Național al Dansului din București și face parte din festivalul Zilele literaturii feministe (ediția a treia).

Poezii de
Elena Vlădăreanu
Medeea Iancu
Iulia Militaru
Mihaela Michailov
Alexandru Adam
Veda Popovici

Gazda evenimentului: Paul Dunca / Paula Dunker
Curatoare: Laura Sandu
Concept eveniment: Andreea Andrei

Centrul Național al Dansului București | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76