„Amurg. 304 zile de lămâie”, coregrafia Sandra Mavhima

Wed, 13 October, 19:00

Sibiu , România

Wed, 13 October, 19:00 Sibiu , România

Bilete Pret Bilete disponibile Culoare categorie
acces general 20.00 RON 335
acces general 10.00 RON 335
ALEGE LOCURI
Biletele digitale iţi sunt livrate instant prin email. Simplu. Rapid.

Despre eveniment

Amurg. 304 zile de lămâie – în cadrul proiectului „DialogUE: Cercetări și creații artistice în perioada pandemiei”

Dans contemporan

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu

Coregrafia: Sandra Mavhima

Asistent coregrafie: Antonin Faraut

Muzica: colaj muzical realizat de Sandra Mavhima

Durată aproximativă: 70 minute

”Amurg, 304 zile de lămâie” este un poem coregrafic despre perioada cuprinsă între 16 martie 2020, momentul instituirii stării de urgență pe teritoriul României și data începerii repetițiilor pentru spectacol. 

Urmărind să creeze o imagine puternică a sentimentelor și senzațiilor ascunse, coregrafia explorează singurătatea ca o sursă de inspirație și forță pentru liniștea psihicului uman. Spectacolul oferă o fereastră către trecut pentru a inspira perspective noi de a ne raporta la viitor, chiar și în ...Citeste mai mult-->

Amurg. 304 zile de lămâie – în cadrul proiectului „DialogUE: Cercetări și creații artistice în perioada pandemiei”

Dans contemporan

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu

Coregrafia: Sandra Mavhima

Asistent coregrafie: Antonin Faraut

Muzica: colaj muzical realizat de Sandra Mavhima

Durată aproximativă: 70 minute

”Amurg, 304 zile de lămâie” este un poem coregrafic despre perioada cuprinsă între 16 martie 2020, momentul instituirii stării de urgență pe teritoriul României și data începerii repetițiilor pentru spectacol. 

Urmărind să creeze o imagine puternică a sentimentelor și senzațiilor ascunse, coregrafia explorează singurătatea ca o sursă de inspirație și forță pentru liniștea psihicului uman. Spectacolul oferă o fereastră către trecut pentru a inspira perspective noi de a ne raporta la viitor, chiar și în aceste vremuri izolate. 

Sandra Mavhima, coregraf

Fie că este vorba despre activitatea artistică sau de management cultural, Sandra Mavhima este unul dintre cei mai incitanți artiști români ce crează, la granița dintre dans, film, teatru și arte vizuale. Absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” și a Universității Naționale de Artă - Facultatea Istoria Artei, Sandra este licențiată în coregrafie, masterandă în artele spectacolului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București și deține un doctorat în Cinematografie și Media pe tema limbajului coregrafic în filmul experimental. În paralel cu activitatea de cercetare și cea de management cultural, lucrează ca artist comisionat în mediul publicitar pentru clienți precum: Mercedes, Gorenje, Disney, JTI, Unilever, Cannon, Fiat, Beck’s, Muller, UPC, ELLE, P&G, Iqos, Toshiba, Dorna, Nissan etc. și în domeniul artelor spectacolului, sub egida unor instituții de stat și companii private ca Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Dansului București, Centre Choréographique National d’Orleans, Panta Rei Dansteater Norway etc. În 2018 a primit Premiul I la secțiunea Artă și Cultură a Galei Societății Civile pentru proiectul de educație culturală pentru copii „Mișcare și Culoare, în 2017 premiul Uniunii Artei Coregrafice din România pentru activitatea din domeniul managementului proiectelor de dans, iar în 2012 filmul de dans „Collective Identity” a fost inclus în colecția celor mai reprezentative filme de dans din lume, Essential Dance Film – TenduTv (USA). În prezent este profesor asociat la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, secția Coregrafie.

Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu | Str. Emil Cioran Nr.1, Sibiu, România
sponsori

Organizator

Teatrul de Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu (TBS) a fost înființat în anul 2008, având la bază corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – instituție subordonată Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu. Având o echipă artistică internațională încă de la înființare, model preluat ulterior de majoritatea companiilor de dans din țară, Teatrul de Balet Sibiu are în componența sa artiști proveniți din România, Noua Zeelandă, Australia, Canada, Spania, Italia, Marea Britanie, Franța, Japonia, Republica Dominicană, Portugalia, Ecuador, Columbia și Cuba. Cu un repertoriu care include cele mai importante titluri ale baletului clasic (Lacul lebedelor, La fille mal gardée, Corsarul, Don Quijote, Coppelia, Frumoasa din pădurea adormită, Romeo și Julieta, Giselle, Spărgătorul de nuci, Raymonda, Șeherezada, Paquita, Bayadera, Arlechiniada), dar și producții de balet neo-clasic și dans contemporan (Sînt o babă comunistă!, Nota, vă rog!, Impetus, Missa Prophana, Anotimpurile, Mandarinul miraculos, City Beat, Trilogie Ionescu, Nikita, Peer Gynt, Class Concert, Einstein, Tristan și Isolda, Freedom, Straussiana, Amurg etc), cu un bogat palmares de turnee în țară și străinătate, Teatrul de Balet Sibiu a devenit în cei treisprezece ani de existență un reper important al scenei dansului în România. Încurajarea noilor generații de dansatori, prin organizarea la Sibiu încă din anul 2008 a Competiției Internaționale de Dans Clasic și Contemporan, eveniment la care participă anual, alături de nume sonore din lumea dansului, nu mai puțin de 200 de concurenți, din întreaga lume, dar și a noii generații de coregrafi prin organizarea începând cu anul 2015 a proiectului „Geneza” în care sunt prezentate lucrări ale tinerilor coregrafi aflați la început de carieră, sunt două direcții importante susținute de Teatrul de Balet Sibiu.

http://sibiuballet.ro/

+40 269 22 96 27

PUNCTE DE VÂNZARE BILETE Parcul Tineretului, nr.1, PARTER Luni – Joi: 9:00 – 16:00 Vineri: 9:00 – 13:30

NUMEROTARE
Categorii
acces general
20.00 RON
acces general
10.00 RON
Rezervate