„Fragile.Rhapsody in blue”, coregrafia Aleisha Gardner

Wed, 29 September, 19:00

Sibiu , România

Wed, 29 September, 19:00 Sibiu , România

Bilete Pret Bilete disponibile Culoare categorie
acces general 20.00 RON 325
acces general 10.00 RON 325
ALEGE LOCURI
Biletele digitale iţi sunt livrate instant prin email. Simplu. Rapid.

Despre eveniment

Teatrul de Balet Sibiu deschide miercuri, 29 septembrie, stagiunea 2021 - 2022 cu spectacolul de balet neoclasic „Fragile. Rhapsody in blue”, coregrafia Aleisha Gardner. Alte 11 reprezentații de dans contemporan, balet clasic și neoclasic, ale unor titluri apreciate de public, din repertoriul TBS, precum: „Amurg. 304 zile de lămâie”, „Gală de Balet” și „Spărgătorul de nuci” vor fi oferite publicului, în perioada septembrie - decembrie 2021, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu. Jumătatea lunii noiembrie va aduce publicului din Sibiu, premiera spectacolului „Dama cu camelii”, în coregrafia artistului coregraf de origine turcă Mehmet Balkan. Biletele pot fi ...Citeste mai mult-->

Teatrul de Balet Sibiu deschide miercuri, 29 septembrie, stagiunea 2021 - 2022 cu spectacolul de balet neoclasic „Fragile. Rhapsody in blue”, coregrafia Aleisha Gardner. Alte 11 reprezentații de dans contemporan, balet clasic și neoclasic, ale unor titluri apreciate de public, din repertoriul TBS, precum: „Amurg. 304 zile de lămâie”, „Gală de Balet” și „Spărgătorul de nuci” vor fi oferite publicului, în perioada septembrie - decembrie 2021, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu. Jumătatea lunii noiembrie va aduce publicului din Sibiu, premiera spectacolului „Dama cu camelii”, în coregrafia artistului coregraf de origine turcă Mehmet Balkan. Biletele pot fi cumpărate începând de luni, 6 septembrie 2021, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu (www.sibiuballet.ro), de pe site-ul partenerului de ticketing - Kompostor.ro sau de la sediul administrativ al instituției (Parcul Tineretului, nr. 1, Sibiu). 

Fragile:

Coregraf: Aleisha Gardner 

Compozitor: George Enescu 
Muzică Live - pian: Monica Florescu/ violoncel: Makcim Fernandez Samodaiev

Durată: 50 minute

”Fragile Love” are ca sursă de inspirație o poezie a lui Randy Mascorro, transpusă în dans pe muzica lui George Enescu. Tema coregrafiei este complexitatea iubirii, care poate fi fragilă, complicată, dramatică, coregraful Aleisha Gardner folosind drept suport muzical Sonata pentru violoncel și pian, Opus. 26 a lui George Enescu. 

 

Rhapsody in Blue:

Coregraf: Aleisha Gardner 

Compozitor: George Gershwin

Muzică Live -pian: Monica Florescu, violoncel: Makcim Fernandez Samodaiev

Durată: 18 minute

”Rhapsody in Blue” este o coregrafie construită pe muzica lui George Gershwin, o compoziție cu tonuri de jazz, care își pun amprenta asupra dansului. Compusă în 1924, lucrarea lui Gershwin se remarcă prin schimbări de stare și tonalitate, elemente care se vor regăsi în coregrafia Aleishei Gradner.

 

Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu | Str. Emil Cioran Nr.1, Sibiu, România

Organizator

Teatrul de Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu (TBS) a fost înființat în anul 2008, având la bază corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – instituție subordonată Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu. Având o echipă artistică internațională încă de la înființare, model preluat ulterior de majoritatea companiilor de dans din țară, Teatrul de Balet Sibiu are în componența sa artiști proveniți din România, Noua Zeelandă, Australia, Canada, Spania, Italia, Marea Britanie, Franța, Japonia, Republica Dominicană, Portugalia, Ecuador, Columbia și Cuba. Cu un repertoriu care include cele mai importante titluri ale baletului clasic (Lacul lebedelor, La fille mal gardée, Corsarul, Don Quijote, Coppelia, Frumoasa din pădurea adormită, Romeo și Julieta, Giselle, Spărgătorul de nuci, Raymonda, Șeherezada, Paquita, Bayadera, Arlechiniada), dar și producții de balet neo-clasic și dans contemporan (Sînt o babă comunistă!, Nota, vă rog!, Impetus, Missa Prophana, Anotimpurile, Mandarinul miraculos, City Beat, Trilogie Ionescu, Nikita, Peer Gynt, Class Concert, Einstein, Tristan și Isolda, Freedom, Straussiana, Amurg etc), cu un bogat palmares de turnee în țară și străinătate, Teatrul de Balet Sibiu a devenit în cei treisprezece ani de existență un reper important al scenei dansului în România. Încurajarea noilor generații de dansatori, prin organizarea la Sibiu încă din anul 2008 a Competiției Internaționale de Dans Clasic și Contemporan, eveniment la care participă anual, alături de nume sonore din lumea dansului, nu mai puțin de 200 de concurenți, din întreaga lume, dar și a noii generații de coregrafi prin organizarea începând cu anul 2015 a proiectului „Geneza” în care sunt prezentate lucrări ale tinerilor coregrafi aflați la început de carieră, sunt două direcții importante susținute de Teatrul de Balet Sibiu.

http://sibiuballet.ro/

+40 269 22 96 27

PUNCTE DE VÂNZARE BILETE Parcul Tineretului, nr.1, PARTER Luni – Joi: 9:00 – 16:00 Vineri: 9:00 – 13:30

NUMEROTARE
Categorii
acces general
20.00 RON
acces general
10.00 RON
Rezervate