Timebox

Sun, 08 December, 14:00

București , România

Sun, 08 December, 14:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

TIMEBOX

România / 2019 / 75’ / color / Documentar

R: Nora Agapi

Cu: Ioan Matei Agapi

 

Ioan Matei Agapi este un carismatic realizator de documentare din Iaşi, în vârstă de 80 de ani. Are o colecţie de filme pe 16 mm care documentează aproape 50 de ani de istorie a României, fiind cea mai mare colectie privata de filmari pe pelicula de film din Romania. Fiica lui cea mică, Nora, se hotărăşte să facă un film despre bogata arhivă a tatălui ei şi, în atmosfera neconvenţională a apartamentului lui Ioan, în care locuieşte cu chirie la stat de 40 de ani, tatăl şi ...Citeste mai mult-->

TIMEBOX

România / 2019 / 75’ / color / Documentar

R: Nora Agapi

Cu: Ioan Matei Agapi

 

Ioan Matei Agapi este un carismatic realizator de documentare din Iaşi, în vârstă de 80 de ani. Are o colecţie de filme pe 16 mm care documentează aproape 50 de ani de istorie a României, fiind cea mai mare colectie privata de filmari pe pelicula de film din Romania. Fiica lui cea mică, Nora, se hotărăşte să facă un film despre bogata arhivă a tatălui ei şi, în atmosfera neconvenţională a apartamentului lui Ioan, în care locuieşte cu chirie la stat de 40 de ani, tatăl şi fiica încep să vorbească despre trecutul artistic şi politic al lui Ioan. Dar vine ziua când autorităţile îl informează pe bătrân că trebuie să se mute din aparatamentul sau din Palatul Braunstein sau va fi evacuat iar documentarul îşi schimbă direcţia.

 

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89