FILM

Tue, 26 November, 00:00

București , România

Tue, 26 November, 00:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

„Filmul nu avea nevoie de o cameră de filmat «subiectivă» și alta «obiectivă», ci de două «viziuni» ale realității: pe de-o parte, «ochiul» care percepe (E - eye), observând constant obiectul (scenariul se numea inițial «Ochiul») și, pe de altă parte, obiectul care observă mediul înconjurător (O). O este conștient de faptul că E îl percepe și încearcă să scape, inclusiv de percepția imaginată. Povestea este profund vizuală, chiar neobișnuită – FILM este încercarea lui O de a îndepărta toate percepțiile care l-ar putea include, însă eșuează deoarece nu poate îndepărta percepția de sine. La final, putem observa cum O ...Citeste mai mult-->

„Filmul nu avea nevoie de o cameră de filmat «subiectivă» și alta «obiectivă», ci de două «viziuni» ale realității: pe de-o parte, «ochiul» care percepe (E - eye), observând constant obiectul (scenariul se numea inițial «Ochiul») și, pe de altă parte, obiectul care observă mediul înconjurător (O). O este conștient de faptul că E îl percepe și încearcă să scape, inclusiv de percepția imaginată. Povestea este profund vizuală, chiar neobișnuită – FILM este încercarea lui O de a îndepărta toate percepțiile care l-ar putea include, însă eșuează deoarece nu poate îndepărta percepția de sine. La final, putem observa cum O = E Q.E.D.” (Alan Schneider)

MALEC OPERATOR/ THE CAMERAMAN

USA / 1928 / 76’ / 35 / a/n / Film mut

R: Edward Sedgwick, Buster Keaton (necreditat)

 Cu: Buster Keaton, Marceline Day, Harold Goodwin

„Malec e fotograf ambulant. Pentru a se face remarcat de Sally, care lucrează în producția de actualități cinematografice, el cumpără o cameră de filmat pe care nici n-o știe mânui. Subiect impus de studiourile MGM, ca publicitate pentru actualitățile cinematografice ale lui William Hearst, pe care Keaton îl transformă într-o meditație asupra limbajului filmic ca mijloc de expresie.” (Tudor Caranfil, „Dicționar universal de filme”, ed. a III-a, 2008)

 

Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu) | Str. Eforie nr 2, București, România

Organizator

Cinemateca Română - EFORIE

https://www.facebook.com/Cinemateca-Română-Pagina-oficială-404750289652215/

+40213130483