Atelier de fotografie la Școala performativă pentru copii @CNDB

Sat, 23 November, 11:00

București , Austria

Sat, 23 November, 11:00 București , Austria

Evenimentul a fost suspendat.

Despre eveniment

Pentru copii între 8-12 ani / Sâmbătă, 23 noiembrie, de la 11.00 la 12.30

CNDB – Mediatecă (B-dul Mărășești 80)

Bilete:

25 lei - bilet redus, pentru elevii Școlii performative pentru copii

35 lei - bilet întreg, pentru copiii din afara programului

Biletul se poate achiziționa online sau la sală, înaintea începerii cursului

Înscriere: https://forms.gle/3WGNHvHovbZrCN3h7

Info: cursuri@cndb.ro; 0729902506

Explorăm fotografia plecând de la mișcare. Ne mișcăm prin timp și spațiu iar imaginația ne ajută să țesem povești în călătoria noastră. Când avem un aparat foto în mână, vrem să capturăm în imagini frumoase, surprinzătoare, așa cum ni le dorim noi, povestea la care luăm parte. Pentru ...Citeste mai mult-->

Pentru copii între 8-12 ani / Sâmbătă, 23 noiembrie, de la 11.00 la 12.30

CNDB – Mediatecă (B-dul Mărășești 80)

Bilete:

25 lei - bilet redus, pentru elevii Școlii performative pentru copii

35 lei - bilet întreg, pentru copiii din afara programului

Biletul se poate achiziționa online sau la sală, înaintea începerii cursului

Înscriere: https://forms.gle/3WGNHvHovbZrCN3h7

Info: cursuri@cndb.ro; 0729902506

Explorăm fotografia plecând de la mișcare. Ne mișcăm prin timp și spațiu iar imaginația ne ajută să țesem povești în călătoria noastră. Când avem un aparat foto în mână, vrem să capturăm în imagini frumoase, surprinzătoare, așa cum ni le dorim noi, povestea la care luăm parte. Pentru asta, vom experimenta, ne vom juca, vom fotografia, vom privi și discuta, pentru a înțelege și folosi la maximum ingredientele esențiale ale procesului fotografic.

Sâmbătă, 23 noiembrie, vom descifra câteva din tainele Timpului pentru a deveni stăpânii lui în fotografiile noastre. Pornim de la o discuție generală despre timp, pe care o vom concretiza stabilind durata unor procese, mișcări, așteptări. Vom face portrete ca pe vremuri, cu timp lung de expunere (vom ajunge chiar la dedublări). Ne vom folosi apoi de timp pentru a îngheța sau, dimpotrivă, a fluidiza mișcarea în fotografii. Pentru asta vom învăța sa ne folosim corespunzător de aparatele noastre.

! Copiii sunt rugați să aducă propriul aparat foto cu bateriile încărcate și cardul de memorie golit sau cu spațiu suficient.

Vor urma, peste un timp, ateliere de explorare a spațiului (nu cosmic, ci a celui în care ne mișcăm) și de provocare a imaginației (prin răsturnări de situații, de exemplu).

Trainer: Monica Bumbeș

Mi-a plăcut să fac fotografii, apoi am vrut să știu mai multe, simțeam că domeniul este mult mai vast decât la prima vedere. Am urmat timp de un an cursurile Școlii de Fotografie Fotopoetica, am mers în tabere foto în țară și străinătate, am participat la expoziții de grup. Am descoperit un univers cu totul diferit, care mi-a schimbat complet perspectiva, al expresivității și poeticii fotografice. Mi-am dat seama cât de important este să primești de timpuriu aceste chei spre o altfel de privire către lume. Astfel, mi-am canalizat entuziasmul ținând ateliere de fotografie pentru copii din anul 2013. În tot acest timp am căutat să mă instruiesc și să-mi îmbunătățesc metodele de predare, cu scopul de a trece granița fotografiei spre o educație vizuală mai amplă și stimularea spiritului creativ al copiilor.

 

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76