Palat pentru popor / Palace for the people

Fri, 15 November, 16:30

București , România

Fri, 15 November, 16:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

- PREMIERĂ -

Palat pentru popor / Palace for the people

Bulgaria-Germania-România / 2018 / 76’ / color / Documentar

R: Boris Missirkov & Georgi Bogdanov

PALAT PENTRU POPOR spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist european. Palatul Național al Culturii din Sofia, Universitatea de Stat din Moscova, Palatul Parlamentului din București, Palatul Federației din Belgrad și Palatul Republicii din Berlin sunt creaturi arhitectonice unice, construite cu mult curaj și cu un strop de nebunie pentru a le reaminti oamenilor de existența unei puteri absolute și a unui viitor luminos. Fiecare dintre aceste clădiri este pe rând: cea mai înaltă, cea mai voluminoasă, are cel mai mare ceas ...Citeste mai mult-->

- PREMIERĂ -

Palat pentru popor / Palace for the people

Bulgaria-Germania-România / 2018 / 76’ / color / Documentar

R: Boris Missirkov & Georgi Bogdanov

PALAT PENTRU POPOR spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist european. Palatul Național al Culturii din Sofia, Universitatea de Stat din Moscova, Palatul Parlamentului din București, Palatul Federației din Belgrad și Palatul Republicii din Berlin sunt creaturi arhitectonice unice, construite cu mult curaj și cu un strop de nebunie pentru a le reaminti oamenilor de existența unei puteri absolute și a unui viitor luminos. Fiecare dintre aceste clădiri este pe rând: cea mai înaltă, cea mai voluminoasă, are cel mai mare ceas din Europa, a fost construită folosind cea mai avansată tehnologie a timpului său. Toate reprezintă cele mai grandioase inițiative ale unor vremuri când binele colectiv era politică de stat. Acum, fiindcă epoca socialistă s-a terminat, a venit momentul să le dezvăluim secretele. Filmul explorează momente din viața contemporană a acestor palate prin ochii celor care au sau au avut de-a face în mod direct cu acestea: arhitecții care le-au construit, foștii și actualii lor administratori, sau oamenii obișnuiți care lucrează în ele zilnic.

 

Alte proiecții: duminică, 17 noiembrie, ora 14:30

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89