Daughters, de Simona Deaconescu (20.10)

Sun, 20 October, 19:30

București , România

Sun, 20 October, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Concept & coregrafie: Simona Deaconescu

Interpretare și text: Georgeta Corca, Simona Dabija, Teodora Velescu

Muzică: Monocube

Compoziție vizuală: M. Kardinal

Light design: Alexandros Raptis, Ionuț Cherana

Producție: Laura Trocan

Durata: 45 minute

“Daughters” este un spectacol despre transformare, în care trei micro-istorii ficționalizate, încărcate de ironie și suspans se împletesc, creând o nouă identitate. Suntem fiicele unei generații, ale unei comunități, ale unui spațiu și ale unui timp în care realitate se narează fragmentat, în explozii de informație. Suntem cyborgi ai unei lumi în continuă schimbare, într-o stare de constantă acumulare și tensiune, în care se pierd noțiunile de spațiu și timp. Prezentul se întinde asemenea unui elastic, ...Citeste mai mult-->

Concept & coregrafie: Simona Deaconescu

Interpretare și text: Georgeta Corca, Simona Dabija, Teodora Velescu

Muzică: Monocube

Compoziție vizuală: M. Kardinal

Light design: Alexandros Raptis, Ionuț Cherana

Producție: Laura Trocan

Durata: 45 minute

“Daughters” este un spectacol despre transformare, în care trei micro-istorii ficționalizate, încărcate de ironie și suspans se împletesc, creând o nouă identitate. Suntem fiicele unei generații, ale unei comunități, ale unui spațiu și ale unui timp în care realitate se narează fragmentat, în explozii de informație. Suntem cyborgi ai unei lumi în continuă schimbare, într-o stare de constantă acumulare și tensiune, în care se pierd noțiunile de spațiu și timp. Prezentul se întinde asemenea unui elastic, se oprește sau curge ca un perpetuum mobile.

“Daughters” face parte din trilogia “Sons and Daughters”. O primă etapă a proiectului a fost realizată în Canada, în cadrul Springboard Danse Montreal și a constat într-o instalație performativă creată de coregrafa Simona Deaconescu, alături de o echipă internațională de 15 dansatori. Lucrarea a fost prezentată la Usine C în Montreal, pe data de 28 iunie, în cadrul secțiunii Emerging Choreographers. Pentru spectacolul din București, coregrafa a ales să continue colaborarea cu muzicianul Monocube (DE/UA), al cărui univers sonor este o reflexie asupra lumii contemporane prin instrumente analog. Compoziția vizuală este semnată de artista M. Kardinal (DE) și realizată prin metode care deconstruiesc formele, imaginile devenind distorsionate și blurate în jocul lor cu subiectul și obiectul.

*Spectacolul conține text în limba engleză.
 

Spectacolul face parte din proiectul “Sons and Daughters”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76