Amintiri din copilărie

Sat, 21 September, 13:00

București , România

Sat, 21 September, 13:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

Un secol de cinema românesc la București:

Amintiri din copilărie

România / 1965 / 72’ / color / v.o. / Film biografic, ecranizare după opera omonimă a lui Ion Creangă

R: Elisabeta Bostan

Cu: Ştefan Ciubotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ

Ecranizând povestirile reunite de Ion Creangă sub celebrul titlu "Amintiri din copilărie", Elisabeta Bostan dă viață pe ecran celor mai minunate pagini ale literaturii românești pentru copii. În seara de Ajun, în bojdeuca lui din cartierul Țicău al Iașilor, Ion Creangă, interpretat de marele actor Ștefan Ciubotărașu își amintește cu duioasă nostalgie de copilăria sa petrecută în satul natal Humulești, de poznele ...Citeste mai mult-->

Un secol de cinema românesc la București:

Amintiri din copilărie

România / 1965 / 72’ / color / v.o. / Film biografic, ecranizare după opera omonimă a lui Ion Creangă

R: Elisabeta Bostan

Cu: Ştefan Ciubotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ

Ecranizând povestirile reunite de Ion Creangă sub celebrul titlu "Amintiri din copilărie", Elisabeta Bostan dă viață pe ecran celor mai minunate pagini ale literaturii românești pentru copii. În seara de Ajun, în bojdeuca lui din cartierul Țicău al Iașilor, Ion Creangă, interpretat de marele actor Ștefan Ciubotărașu își amintește cu duioasă nostalgie de copilăria sa petrecută în satul natal Humulești, de poznele și aventurile sale, atribuite în carte personajului Nică a lui Ștefan a Petrei. 

„Privind astăzi acest film, ce nu dă deloc semne de îmbătrânire, ne surprinde în permanenţă planul doi – reconstituirea satului, iarmarocul, şcoala, obiceiurile, portul – şi cred că a existat de la început o aplecare extrem de laborioasă asupra operei marelui povestitor.” (Laurenţiu Damian, „Elisabeta Bostan”, 1996)

Marele premiu "Osso pardo asturiano" și Premiul special al Juriului la Festivalul Internațional al filmului pentru copii și tineret de la Gijon, Spania - 1965, Premiul special al Juriului la Festivalul Internațional al filmului din La Plata, Argentina - 1965

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89