Adela

Thu, 19 September, 18:00

București , România

Thu, 19 September, 18:00 București , România

Bilete Pret Bilete disponibile Culoare categorie
Tarif Unic 5.00 RON 130
ALEGE LOCURI
Biletele digitale iţi sunt livrate instant prin email. Simplu. Rapid.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

Un secol de cinema românesc la București:

Adela

România / 1984 / 90’ / color / v.o. / Film psihologic

R: Mircea Veroiu

Cu: George Motoi, Marina Procopie, Valeria Seciu

 

„Mircea Veroiu a fost atras încă de la debut (Apa ca un bivol negru, 1971, premiu ACIN) de acea frumuseţe plastică a imaginii care poate conţine drame mai mult sau mai puţin dureroase, acute. Aceeaşi rafinată plasticitate a imaginii (operator Doru Mitran) o regăsim şi aici, unde avem un singur şi foarte temut duşman: TIMPUL. Adversar perpetuu al speciei umane, fără leac, el poate fi totuşi înfruntat (!?) doar într-un singur fel: cu înţelepciune. Este ...Citeste mai mult-->

Un secol de cinema românesc la București:

Adela

România / 1984 / 90’ / color / v.o. / Film psihologic

R: Mircea Veroiu

Cu: George Motoi, Marina Procopie, Valeria Seciu

 

„Mircea Veroiu a fost atras încă de la debut (Apa ca un bivol negru, 1971, premiu ACIN) de acea frumuseţe plastică a imaginii care poate conţine drame mai mult sau mai puţin dureroase, acute. Aceeaşi rafinată plasticitate a imaginii (operator Doru Mitran) o regăsim şi aici, unde avem un singur şi foarte temut duşman: TIMPUL. Adversar perpetuu al speciei umane, fără leac, el poate fi totuşi înfruntat (!?) doar într-un singur fel: cu înţelepciune. Este şi calea pe care a ales-o doctorul Codrescu, excelent interpretat de George Motoi, recompensat pentru acest rol cu Marele Premiul la Festivalul de la San Remo.” (Rodica Pop Vulcănescu, aarc.ro, 2014)

 

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89

NUMEROTARE
Categorii
Tarif Unic
5.00 RON
Rezervate