Adela

Thu, 19 September, 18:00

București , România

Thu, 19 September, 18:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

Un secol de cinema românesc la București:

Adela

România / 1984 / 90’ / color / v.o. / Film psihologic

R: Mircea Veroiu

Cu: George Motoi, Marina Procopie, Valeria Seciu

 

„Mircea Veroiu a fost atras încă de la debut (Apa ca un bivol negru, 1971, premiu ACIN) de acea frumuseţe plastică a imaginii care poate conţine drame mai mult sau mai puţin dureroase, acute. Aceeaşi rafinată plasticitate a imaginii (operator Doru Mitran) o regăsim şi aici, unde avem un singur şi foarte temut duşman: TIMPUL. Adversar perpetuu al speciei umane, fără leac, el poate fi totuşi înfruntat (!?) doar într-un singur fel: cu înţelepciune. Este ...Citeste mai mult-->

Un secol de cinema românesc la București:

Adela

România / 1984 / 90’ / color / v.o. / Film psihologic

R: Mircea Veroiu

Cu: George Motoi, Marina Procopie, Valeria Seciu

 

„Mircea Veroiu a fost atras încă de la debut (Apa ca un bivol negru, 1971, premiu ACIN) de acea frumuseţe plastică a imaginii care poate conţine drame mai mult sau mai puţin dureroase, acute. Aceeaşi rafinată plasticitate a imaginii (operator Doru Mitran) o regăsim şi aici, unde avem un singur şi foarte temut duşman: TIMPUL. Adversar perpetuu al speciei umane, fără leac, el poate fi totuşi înfruntat (!?) doar într-un singur fel: cu înţelepciune. Este şi calea pe care a ales-o doctorul Codrescu, excelent interpretat de George Motoi, recompensat pentru acest rol cu Marele Premiul la Festivalul de la San Remo.” (Rodica Pop Vulcănescu, aarc.ro, 2014)

 

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89