Carmen

Wed, 18 September, 20:00

București , România

Wed, 18 September, 20:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

Un secol de cinema românesc la București:

Sub aripa vulturului

România / 1963 / 18’ / color / v.o. / Scurtmetraj documentar

R: Ion Bostan

„[Filmele Cetarea Histria și Voroneț] anunțau, de pe atunci, o sensibilitate deosebită, consacrată unui spațiu cu mari resurse de frumusețe de la granița științei cu arta. Sub aripa vulturului, poate cel mai reprezentativ dintre scurtmetrajele acelei perioade, a fost distins cu importante premii internaționale și are câteva secvențe antologice, dintre care una, «dansul lebedelor mici», (...) recomandă în mod special filmul – și, în general, creația autorului – ca o cercetare sensibilă, atentă și nuanțată, a unui univers cu ...Citeste mai mult-->

Un secol de cinema românesc la București:

Sub aripa vulturului

România / 1963 / 18’ / color / v.o. / Scurtmetraj documentar

R: Ion Bostan

„[Filmele Cetarea Histria și Voroneț] anunțau, de pe atunci, o sensibilitate deosebită, consacrată unui spațiu cu mari resurse de frumusețe de la granița științei cu arta. Sub aripa vulturului, poate cel mai reprezentativ dintre scurtmetrajele acelei perioade, a fost distins cu importante premii internaționale și are câteva secvențe antologice, dintre care una, «dansul lebedelor mici», (...) recomandă în mod special filmul – și, în general, creația autorului – ca o cercetare sensibilă, atentă și nuanțată, a unui univers cu netăgăduite rezerve de frumusețe.” (Călin Căliman, „Istoria filmului românesc”, Ed. a 3-a, 2017)


Carmen

România / 2015 / 89’ / color / v.o. / Dramă

R: Doru Nițescu

Cu: Rodica Lazăr, Adrian Titieni, Maia Morgenstern, Doru Ana, Iulia Lupașcu, Mimi Brănescu

Într-o mică așezare de la poalele munților, Mariana și Puiu sunt o tânără familie cu doi copii: Carmen și Mircea. Într-o dimineață mama și fetița în vârstă de 10 ani pleacă la București, pentru ceea ce ar trebui să fie un control medical de rutină. Însă lucrurile sunt mult mai complicate și mai grave decât par. Lui Carmen, care nu mai poate zâmbi, doar un singur doctor, Sitaru, îi dă șanse de supraviețuire, șefa secției unde este internată considerând însă că orice intervenție este inutilă. Mariana nu poate accepta că nu este nimic de făcut și, aproape singură împotriva tuturor, alege să se lupte pentru fiica ei.

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89