Dublu

Sun, 15 September, 20:00

București , România

Sun, 15 September, 20:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

Un secol de cinema românesc la București:

Iar ca sentiment, un cristal

România / 1986 / 11’ / color / v.o. / Scurtmetraj documentar

R: Ovidiu Bose Paştina

 

Iar ca sentiment, un cristal izbuteşte să proiecteze personalitatea lui Ivan Paţaichin în univers şi universal. Filmul e traversat de un fior straniu, m-aş hazarda să spun chiar un fior astral, căci la Ovidiu Bose Paştina lucrul, obiectul concret îşi pierde concreteţea, se pulverizează. O limpezime şi o forţă şi o simplitate (da, de cristal!) a mijloacelor de expresie. Ovidiu Bose Paştina vede nou, nou şi foarte personal şi acest film are zbor.” (Sabina Pop, Almanah ...Citeste mai mult-->

Un secol de cinema românesc la București:

Iar ca sentiment, un cristal

România / 1986 / 11’ / color / v.o. / Scurtmetraj documentar

R: Ovidiu Bose Paştina

 

Iar ca sentiment, un cristal izbuteşte să proiecteze personalitatea lui Ivan Paţaichin în univers şi universal. Filmul e traversat de un fior straniu, m-aş hazarda să spun chiar un fior astral, căci la Ovidiu Bose Paştina lucrul, obiectul concret îşi pierde concreteţea, se pulverizează. O limpezime şi o forţă şi o simplitate (da, de cristal!) a mijloacelor de expresie. Ovidiu Bose Paştina vede nou, nou şi foarte personal şi acest film are zbor.” (Sabina Pop, Almanah Cinema 1987)


 

Dublu

România / 2016 / 101’ / color / s.engl. / Dramă

R: Catrinel Dănăiaţă

Cu: Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Cosmina Stratan


Dublu spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. Când viața e un continuu deadline, devii prizonierul propriei existențe. Debutul în lungmetraj al regizoarei Catrinel Dănăiaţă a fost selecţionat în competiţia „East of the West” a Festivalului de la Karlovy Vary.

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89