SIMFONIA AMERICANĂ / YANKEE DOODLE DANDY

Fri, 19 July, 18:00

București , România

Fri, 19 July, 18:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

„Dintr-o perspectivă postmodernă, corectă politic și sofisticată, ar fi foarte simplu să privim SIMFONIA AMERICANĂ ca pe o propagandă șovină. (...) Dar o astfel de interpretare cinică nu ar reuși să surprindă acel filon uimitor, emoționant și măreț care străbate SIMFONIA AMERICANĂ asemeni unui râu limpede, și anume magnifica sinceritate a lui James Cagney în rolul principal. Aceasta este evidentă în modul în care personajul zâmbește stânjenit pentru a-și puncta gândurile, în tonul său blând și politicos; în uimitoarea virtuozitate a dansului său, convingător și original ca stil, extrem de atletic, dar totodată copilăros, jucăuș și minunat în gratuitatea sa.” ...Citeste mai mult-->

„Dintr-o perspectivă postmodernă, corectă politic și sofisticată, ar fi foarte simplu să privim SIMFONIA AMERICANĂ ca pe o propagandă șovină. (...) Dar o astfel de interpretare cinică nu ar reuși să surprindă acel filon uimitor, emoționant și măreț care străbate SIMFONIA AMERICANĂ asemeni unui râu limpede, și anume magnifica sinceritate a lui James Cagney în rolul principal. Aceasta este evidentă în modul în care personajul zâmbește stânjenit pentru a-și puncta gândurile, în tonul său blând și politicos; în uimitoarea virtuozitate a dansului său, convingător și original ca stil, extrem de atletic, dar totodată copilăros, jucăuș și minunat în gratuitatea sa.” (Murray Pomerance în „1001 de filme de văzut într-o viață”, coord. Steven Jay Schneider, ed. a III-a, 2012)

Filmul ne prezintă viaţa faimosului compozitor, dramaturg, actor, cântăreţ şi dansator George M. Cohan, pentru interpretarea căruia James Cagney a primit Oscarul rezervat Celui mai bun actor într-un rol principal. SIMFONIA AMERICANĂ a mai obţinut două statuete, pentru sunet şi muzică, precum şi cinci nominalizări.

Alte proiecții: duminică, 21 iulie, ora 18:00 – Cinemateca Eforie

 

 

Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu) | Str. Eforie nr 2, București, România

Organizator

Cinemateca Română - EFORIE

https://www.facebook.com/Cinemateca-Română-Pagina-oficială-404750289652215/

+40213130483