Regia și scenariul: Beatrice Rancea
Coregrafia și ilustrația muzicală: Beatrice Rancea și Dragoș Roșu
Text: Alice Năstase Buciuta
Scenografia: Viorica Petrovici
Light design: Beatrice Rancea
Cu participarea actorilor Iuliana Moise și Claudiu Bleonț
Această nouă versiune – varianta 2.0 – aduce o abordare profundă și ambițioasă: un spectacol cu distribuție reînnoită, cu o viziune regizorală și coregrafică adaptată prezentului și cu o structură narativă revizitată, menită să aducă în prim-plan povestea universală a căutării de sine, a apartenenței și a trecerii prin timp. „Despre noi – About Us 2.0” este un spectacol de teatru-dans care reflectă destinul divers și profund al dansatorilor din compania sibiană. Beatrice ...Read more-->
Regia și scenariul: Beatrice Rancea
Coregrafia și ilustrația muzicală: Beatrice Rancea și Dragoș Roșu
Text: Alice Năstase Buciuta
Scenografia: Viorica Petrovici
Light design: Beatrice Rancea
Cu participarea actorilor Iuliana Moise și Claudiu Bleonț
Această nouă versiune – varianta 2.0 – aduce o abordare profundă și ambițioasă: un spectacol cu distribuție reînnoită, cu o viziune regizorală și coregrafică adaptată prezentului și cu o structură narativă revizitată, menită să aducă în prim-plan povestea universală a căutării de sine, a apartenenței și a trecerii prin timp. „Despre noi – About Us 2.0” este un spectacol de teatru-dans care reflectă destinul divers și profund al dansatorilor din compania sibiană. Beatrice Rancea semnează regia și scenariul, iar coregrafia este realizată împreună cu coregraful Dragoș Roșu, unul dintre cei mai versatili artiști ai generației sale.
Din distribuția originală revin pe scenă balerinii Răzvan Iacob (România) și Sayron Pereira (Brazilia), alături de alți nouă dansatori din toată lumea: Alba Fernandez (Spania), Ayaka Nagai (Japonia), Caitlin Godfrey (Irlanda), Giulia Gessaroli (Italia), Milei Lee (Japonia), Zoe Durand (Franța), Jonathan Perez (Cuba), Giorgio Guerrieri (Italia) și William Davolls (Marea Britanie). Premiera inițială a avut loc în noiembrie 2022. Acum, la trei ani distanță, Beatrice Rancea propune un „upgrade” artistic, o versiune 2.0 care adaugă noi valențe de sens, mișcare și expresie scenică. Spectacolul are o durată de aproximativ 90 de minute.
Simte ritmul. Rămâi tânăr. La Teatrul de Balet Sibiu.
Organizer
Teatrul de Balet Sibiu a fost înființat în anul 2008 și a funcționat în primul an cu doar zece dansatori. Astăzi corpul de balet numără 38 de dansatori proveniți din România, Noua Zeelandă, Irlanda, Australia, Canada, Japonia, Cuba, Brazilia, Portugalia, Spania, Italia, Marea Britanie, Franța și Turcia. Teatrul de Balet Sibiu este prima companie de dans din România cu o componență internațională a corpului de balet, model adoptat în momentul de față și de celelalte corpuri de balet, ale teatrelor naționale din țară. Ceea ce definește Teatrul de Balet din Sibiu în peisajul companiilor de balet din România nu este doar componența sa internațională și repertoriul său care include atât producții de balet clasic, cât și producții de dans contemporan și de balet neoclasic, dar mai ales calitatea tehnică și artistică excepțională a dansatorilor. În prezent, repertoriul Teatrului de Balet Sibiu cuprinde cele mai importante titluri din repertoriul coregrafic clasic: Lacul lebedelor, La fille mal gardée, Corsarul, Don Quijote, Coppelia, Frumoasa din pădurea adormită, Romeo și Julieta, Giselle, Spărgătorul de nuci, Raimonda, Șeherezada, Paquita, Chopiniana, Baiadera, Arlechinada, Cenușăreasa, dar și producții de dans contemporan, balet neoclasic, teatru-dans. Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, prin Teatrul de Balet Sibiu, susţine anual proiecte de anvergură, iar în cei 17 ani de existență ai baletului sibian, instituția a participat la numeroase turnee internaționale în țări precum: Japonia, Coreea de Sud, Italia, Franța, Germania, Austria, Lituania, Belgia, Olanda, Turcia. De la înființarea în 2008, a corpului de balet, deși nu a avut niciodată un spațiu propriu pentru desfășurarea spectacolelor, instituția a prezentat publicului (indoor sau outdoor), nu mai puțin de 74 de lucrări coregrafice în premieră, fie de balet clasic, fie de dans contemporan, balet neoclasic și teatru-dans, create atât de nume sonoare și consacrate ale scenei dansului din România (Mihai Babușka, Sergiu Anghel, Beatrice Rancea, Livia Gună, Pavel Rotaru, Florin Brândușă, Valentin Barteș, Doina Botiș, Liana Iancu, Cristina Hamel, Monica Fotescu-Uță, Oleg Danovski Jr., Mihai Mândruțiu, Vasile Petrițiu, Ioan Tugearu, Sandra Mavhima etc) sau străinătate (David Robertson, Andrei Litvinov, Kirill Ermolenko, Alexander Mishutin, Mehmet Balkan, Martin Chaix, Marcello Algeri), dar și de tineri coregrafi.
http://sibiuballet.ro/
+40 269 22 96 27
PUNCTE DE VÂNZARE BILETE Parcul Tineretului, nr.1, PARTER Luni – Joi: 9:00 – 16:00 Vineri: 9:00 – 13:30