Turul dansurilor urbane prin 10 orașe din lume

Sat, 07 May, 19:30

București , România

Sat, 07 May, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Din Africa de Sud până în Jamaica, din Statele Unite până în Angola, coregrafa braziliană Ana Pi oferă un tur al lumii dansului urban, prin zece orașe și zece tipuri diferite de dans. Fiecare street dance este legat de un oraș, de violența și nedreptatea acestuia, dar și de o energie vibrantă. 

În zilele noastre, dansurile urbane se răspândesc în principal prin Internet, ceea ce face ca evoluția lor să le asigure popularitatea în întreaga lume. Ana Pi a creat Urban Dance World Tour în 2014. De atunci, a prezentat piesa de peste 400 de ori în întreaga lume, pentru publicul de toate ...Citeste mai mult-->

Din Africa de Sud până în Jamaica, din Statele Unite până în Angola, coregrafa braziliană Ana Pi oferă un tur al lumii dansului urban, prin zece orașe și zece tipuri diferite de dans. Fiecare street dance este legat de un oraș, de violența și nedreptatea acestuia, dar și de o energie vibrantă. 

În zilele noastre, dansurile urbane se răspândesc în principal prin Internet, ceea ce face ca evoluția lor să le asigure popularitatea în întreaga lume. Ana Pi a creat Urban Dance World Tour în 2014. De atunci, a prezentat piesa de peste 400 de ori în întreaga lume, pentru publicul de toate vârstele.

Dansurile urbane din America de Sud, Statele Unite, Europa, Asia și din Africa sunt întotdeauna legate de corpul divers al dansului african, care a migrat odată cu sclavii și imigranții deportați de pe continent. Aceste forme de dans urban au fost inventate în cele mai cosmopolite orașe ale lumii, modelate de valuri de deportare și imigrație. Se vede și moștenirea complexă a acestei ordini sociale profund inegale, ieșind la suprafață în aceste dansuri. 
(Ana Pi)

Direcție artistică, concept și coregrafie: Ana Pi
Interpretare: Ana Pi
Text: Ana Pi
Video: Ana Pi
Alți colaboratori: Cecilia Bengolea, François Chaignaud

Biografie
Ana Pi este coregrafă și artistă vizuală, cercetătoare în dansul urban, dansatoare și profesoară. În prezent este coregrafă asociată la MAC VAL, muzeul de artă contemporană din Val-de-Marne și la La Briqueterie – CDCN, pentru proiectul european Dancing Museums: The Democracy of Beings. În 2020, a primit un grant de la MoMA din New York pentru a crea The Divine Cypher în Haiti.

Producția
NA MATA LAB

Producător delegat
Latitudes Prod. – Lille

Co-producția
Association des Centres de Développement Chorégraphique Nationaux cu sprijinul Direction Générale de la Création Artistique (La Place de la Danse CDCN Toulouse Occitanie; La Manufacture CDCN Nouvelle-Aquitaine; La Maison Uzès Gard Occitanie ; Les Hivernales CDCN d’Avignon; Le Pacifique CDCN Grenoble Auvergne-Rhône-Alpe; Art Danse CDCN Bourgogne-Franche-Comté; La Briqueterie CDCN Val-de-Marne; Atelier de Paris CDCN; L’échangeur CDCN Hauts- de-France; Le Gymnase CDCN Hauts-de-France; Pole-Sud CDCN Strasbourg; Touka Danses CDCN Guyane.)

Mulțumiri
Vlovajob Pru, Annie Bozzini și echipei CDCN, sponsori ai lucrării. Întregii comunități de artiști street dance care au făcut posibilă această cercetare

Cu sprijinul
Institutul Francez din București

Centrul Național al Dansului București | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76