Totul pentru endorfine

Wed, 16 March, 19:30

București , România

Wed, 16 March, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Totul pentru endorfine* propune un „cardio contemporan” situat undeva între exerciții de fitness şi cursuri de dans contemporan, stimulând atât fizicalitatea şi glandele sudoripare, cât şi creativitatea și starea de bine. 

Alexandra Mihaela Dancs: ”Integrăm tehnici şi tematici specifice dansului contemporan, accesibile tuturor, în sesiuni de improvizații ghidate. Ne angajăm în practici fizice intense, ne mișcăm energic, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Accesăm, astfel, fizicalități, stări și situații cărora le explorăm potențialul coregrafic, individual și în grup. Punem accent pe efort și pe anduranța fizică, “cochetăm” cu epuizarea fără a colapsa, abordând-o ca sursă de regenerare energetică, recunoscând și utilizând ...Citeste mai mult-->

Totul pentru endorfine* propune un „cardio contemporan” situat undeva între exerciții de fitness şi cursuri de dans contemporan, stimulând atât fizicalitatea şi glandele sudoripare, cât şi creativitatea și starea de bine. 

Alexandra Mihaela Dancs: ”Integrăm tehnici şi tematici specifice dansului contemporan, accesibile tuturor, în sesiuni de improvizații ghidate. Ne angajăm în practici fizice intense, ne mișcăm energic, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Accesăm, astfel, fizicalități, stări și situații cărora le explorăm potențialul coregrafic, individual și în grup. Punem accent pe efort și pe anduranța fizică, “cochetăm” cu epuizarea fără a colapsa, abordând-o ca sursă de regenerare energetică, recunoscând și utilizând conștient resursele care ne susțin în mișcare. Când ni se pare că nu mai putem, mai putem. Cele nouăzeci de minute sunt conduse de câte doi coregrafi care transpiră umăr la umăr cu toată lumea.”

*Endorfinele, substanțe cu efecte asemănătoare morfinei, sunt produse de sistemul nervos central și de glanda pituitară, fiind eliberate mai ales în timpul efortului fizic susținut. Pe lângă proprietățile analgezice și faptul că pot produce stări euforice, endorfinele sunt unele dintre cele mai eficiente imunomodulatoare naturale. 

_________________________

Totul pentru endorfine este un format conceput de Alexandra Mihaela Dancs în 2016 și produs de CNDB. La vremea respectivă, ceea ce o interesa deja pe artistă din punct de vedere coregrafic – anduranță, epuizare, testarea limitelor - s-a suprapus pe o stare de sănătate mai șubredă, demersul căpătând și valențe terapeutice. Totul pentru endorfine susține în continuare mișcarea și dansul în cantități nelimitate.  

Responsabili cu eliberarea endorfinelor: Andreea Novac, Mădălina Dan, Paul Dunca/Paula Dunker, Cristina Lilienfeld, Alexandra Mihaela Dancs.

Program martie:
16.03 Alexandra Mihaela Dancs & Andreea Novac
23.03 Mădălina Dan & Andreea Novac
30.03 Mădălina Dan & Paul Dunca/Paula Dunker

Program aprilie:
06.04, 13.04, 20.04, 27.04 - mai multe detalii în curând

Participarea este în sistem de clase drop-in.

Bilete: 50ron/sesiune 
Promo: 3+1 intrare gratuită

Sesiunea de pe 16 martie este coordonată de Alexandra Mihaela Dancs și Andreea Novac.

Centrul Național al Dansului București | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76