Less might be more, but sometimes less is just nothing

Fri, 09 July, 19:30

București , România

Fri, 09 July, 19:30 București , România

Evenimentul a fost suspendat.

Despre eveniment

Less might be more, but sometimes less is just nothing, o lucrare semnată de coregraful bulgar Willy Prager și inspirată de formația de disco Zoom, înființată în 1973, în Spania. Artistul a lucrat alături de studenții din Academia de dans și performance CNDB pentru acest proiect aflat la intersecția dintre artă vizuală și cultura dansului disco.

Willy Prager:
„Ca artist, mă interesează procesele de transformare în contextul schimbărilor sociale, politice, economice și culturale. Am elaborat o metodă de lucru bazată pe proceduri de traducere și reformulare a ...Citeste mai mult-->

Less might be more, but sometimes less is just nothing, o lucrare semnată de coregraful bulgar Willy Prager și inspirată de formația de disco Zoom, înființată în 1973, în Spania. Artistul a lucrat alături de studenții din Academia de dans și performance CNDB pentru acest proiect aflat la intersecția dintre artă vizuală și cultura dansului disco.

Willy Prager:
„Ca artist, mă interesează procesele de transformare în contextul schimbărilor sociale, politice, economice și culturale. Am elaborat o metodă de lucru bazată pe proceduri de traducere și reformulare a unui material de performance preexistent.

Înainte de COVID-19, dezvoltarea artei contemporane urma principiul modernității - un “less is more”. Restricțiile din ultimile luni, mai puțină comunicare, mai puține întâlniri, mai puțin dans, mai puțină participare, mai puține proteste, mai puțină socializare, mai puține interacțiune, mai puține interpretări, mai puține critici, mai puține demonstrații, mai puțini participanți, mai puțin ... fac ca acest spectacol să chestioneze această teză și explorează dacă mai puțin încă este mai mult sau dacă nu este nimic.”

Concept și direcție artistică: Willy Prager
Coregrafia: Willy Prager în colaborare cu interpreții
Muzică: Emilian Gatsov-Elbi
Light design: Alexandros Raptis

Cu
Georgia Elza Măciuceanu, Cătălin Munteanu, Adrian Popița, Mădălina Răducanu, Claudiu Silvianu

Producția
Centrul Național al Dansului București

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

__

Prevederile legale privind siguranța spectatorilor, referitoare la numărul maxim de participanți permis în cadrul unui eveniment la CNDB, alături de toate măsurile de protecție și reglementările impuse în vigoare împotriva răspândirii CO-VID19 vor fi respectate pe toată durata evenimentului.

Centrul Național al Dansului București | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76