THE INSTITUTE OF CHANGE

Wed, 16 December, 19:30

București , România

Wed, 16 December, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

“The Institute of Change” a avut premiera în mai 2014 în cadrul Romanian Dance Showcase și a fost prezentat apoi la Centrul Național al Dansului București, la HAU2 - Hebbel am Ufer, Berlin în cadrul "25 Years After - Good Guys Only Win in Movies" (noiembrie 2014) și la Sala Radio, Cluj Napoca în cadrul Festivalului Temps d'Images (noiembrie 2014).

“Performance-ul dinamitează concepţiile rigide, promovează eliberarea eului de rigorile convenţiilor sociale şi de prejudecăţi. Ce identifică femeile, ce defineşte bărbaţii? În ce mod schimbarea identităţii sexuale produce o mutaţie esenţială în personalitate? Imaginând un laborator în care sexul se schimbă la ...Citeste mai mult-->

“The Institute of Change” a avut premiera în mai 2014 în cadrul Romanian Dance Showcase și a fost prezentat apoi la Centrul Național al Dansului București, la HAU2 - Hebbel am Ufer, Berlin în cadrul "25 Years After - Good Guys Only Win in Movies" (noiembrie 2014) și la Sala Radio, Cluj Napoca în cadrul Festivalului Temps d'Images (noiembrie 2014).

“Performance-ul dinamitează concepţiile rigide, promovează eliberarea eului de rigorile convenţiilor sociale şi de prejudecăţi. Ce identifică femeile, ce defineşte bărbaţii? În ce mod schimbarea identităţii sexuale produce o mutaţie esenţială în personalitate? Imaginând un laborator în care sexul se schimbă la fel de simplu ca frizura, Paul Dunca şi colegii săi (figuri şi corpuri uluitoare – Carmen Coţofană, Maria Mora, Ada Muşat, Cristian Neagoe, Dionisie Lupu) aruncă o provocare: câţi dintre noi am fi tentaţi să ne reinventăm, dacă schimbarea de sex ar fi facilă? Explorarea celuilalt sex şi a altor tipuri de sexualitate flexibilizează graniţa între feminin şi masculin, dar şi între reticenţă şi aventură, între prejudecată şi eliberare, între ego şi convenţie socială. Publicul este luat ostatic pentru a fi eliberat de limitele autoimpuse. Răpitorii eliberatori sunt corpuri androginizate şi chipuri depersonalizate, pigmentate cu mustaţa protestară care a cuprins lumea în urmă cu cîteva luni.”
Oana Stoica, Dilema Veche

Deși cu un vast istoric în domeniul operațiilor de remodelare a genului, THE INSTITUTE OF CHANGE sau Institutul Schimbării este acum împotriva metodelor chirurgicale și intervenţiilor medicale. Clinica oferă servicii de reeducare sexuală, tratament hormonal și procesare de gen prin noi intervenţii: expunerea totală scenică, dansul, performanţa de gen, playback, cross dressing-ul, etc. Evenimentele de prezentare ale THE INSTITUTE OF CHANGE sau Institutul Schimbării nu sunt simple spectacole cu public, ci platforme sociale cu aspect dinamic și de divertisment în jurul corpului, sexului și a schimbării în general a lumii. Sub conducerea strictă a Dr.Pissadora Duncan institutul se deschide public în cadrul acestor întâlniri de socializare prin corp și dorește să dezvolte un public informat și, de ce nu, să racoleze noi pacienţi.

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76