O VIAŢĂ MINUNATĂ / IT’S A WONDERFUL LIFE

Tue, 29 January, 18:30

București , România

Tue, 29 January, 18:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

Cu: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Beulah Bondi, Gloria Grahame

George Bailey şi-a dedicat întreaga viaţă comunităţii orăşelului american Bedford Falls, în care s-a născut, a copilărit şi şi-a trăit cei mai frumoşi ani ai vieţii. Acum, însă, potentul businessman Henry F. Potter (unul dintre cei mai cunoscuţi antagonişti ai filmului hollywoodian) a pus stăpânire pe orăşelul său drag, iar George este în pericol să piardă tot ce clădise în timp: afacerea, banii, libertatea şi chiar familia. Ajuns la disperare, el se gândeşte să se sinucidă, dar îngerul său păzitor, Clarence, îi apare în noaptea de Crăciun, arătându-i cum ar ...Citeste mai mult-->

Cu: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Beulah Bondi, Gloria Grahame

George Bailey şi-a dedicat întreaga viaţă comunităţii orăşelului american Bedford Falls, în care s-a născut, a copilărit şi şi-a trăit cei mai frumoşi ani ai vieţii. Acum, însă, potentul businessman Henry F. Potter (unul dintre cei mai cunoscuţi antagonişti ai filmului hollywoodian) a pus stăpânire pe orăşelul său drag, iar George este în pericol să piardă tot ce clădise în timp: afacerea, banii, libertatea şi chiar familia. Ajuns la disperare, el se gândeşte să se sinucidă, dar îngerul său păzitor, Clarence, îi apare în noaptea de Crăciun, arătându-i cum ar fi fost viaţa celor dragi lui dacă el nu ar fi existat şi oferindu-i astfel un motiv să vrea să trăiască în continuare. Capodopera lui Frank Capra cu James Stewart, nominalizată la cinci categorii ale Oscarurilor (printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun actor într-un rol principal), este probabil cel mai cunoscut film de Crăciun al lumii, aflat în topul preferințelor spectatorilor și cineaștilor deopotrivă.

Eveniment organizat de Comunitatea50 Plus, în parteneriat cu ANF-Cinemateca Română. Comunitatea50 Plus este o organizație care reunește persoane cu vârsta de peste 50 de ani, active, care iubesc viața și își doresc să îmbătrânească frumos. În acest sens, Comunitatea50 Plus organizează pentru membrii săi acțiuni precum petreceri cu dans, vizite în locuri memorabile, ateliere tematice sau seri de film. Mai multe detalii la adresa comunitatea50plus@gmail.com sau la tel. 0722544551 (Veronica Oancea, co-fondator).

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89