DRAGOSTE 1. CÂINE

Thu, 31 January, 17:00

București , România

Thu, 31 January, 17:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

„DRAGOSTE 1. CÂINE (...) este un film contemplativ, al cărui tempo intră în consonanţă cu ritmul existenţei celor două personaje principale, interpretate memorabil de Valeriu Andriuţă şi Cosmin Stratan, reuniţi la şase ani de la DUPĂ DEALURI de Cristian Mungiu. Simion e un pădurar refugiat de ani buni în creierii munţilor, unde îi ţin companie doar două patrupede credincioase: un câine de pază şi un măgar de povară. Asta până într-o zi când o găseşte în pădure, agresată şi abandonată, aproape de moarte, pe Irina, o femeie care ascunde, la rândul ei, o taină. Simion o îngrijeşte şi o găzduieşte ...Citeste mai mult-->

„DRAGOSTE 1. CÂINE (...) este un film contemplativ, al cărui tempo intră în consonanţă cu ritmul existenţei celor două personaje principale, interpretate memorabil de Valeriu Andriuţă şi Cosmin Stratan, reuniţi la şase ani de la DUPĂ DEALURI de Cristian Mungiu. Simion e un pădurar refugiat de ani buni în creierii munţilor, unde îi ţin companie doar două patrupede credincioase: un câine de pază şi un măgar de povară. Asta până într-o zi când o găseşte în pădure, agresată şi abandonată, aproape de moarte, pe Irina, o femeie care ascunde, la rândul ei, o taină. Simion o îngrijeşte şi o găzduieşte în cabana sa, iar relaţia dintre ei se transformă treptat într-o iubire stranie, mistuitoare. Un film pătrunzător despre sentimente ascunse şi tensiuni mocnite, izolare voluntară şi nevoia ireprimabilă de viaţă.” (Mihai Fulger, „Film”, nr. 3 / 2018)

Premiul Cineuropa şi Premiul CICAE (acordat de Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă şi Eseu) la Festivalul de la Sarajevo.

 

Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu) | Str. Eforie nr 2, București, România

Organizator

Cinemateca Română - EFORIE

https://www.facebook.com/Cinemateca-Română-Pagina-oficială-404750289652215/

+40213130483