PARADA AURULUI 1935 / GOLD DIGGERS OF 1935

Thu, 17 January, 19:00

București , România

Thu, 17 January, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

Cu: Dick Powell, Adolphe Menjou, Gloria Stuart, Alice Brady, Hugh Herbert

Maestrul musicalurilor, Busby Berkeley, pune în scenă o coregrafie elaborată, cu un număr colosal de performeri, care compun forme geometrice complexe, făcând uz și de efecte tehnice timpurii și unghiuri de filmare inovatoare, totul pentru a crea o fantezie cinematografică, un divertisment menit să distragă publicul de la realitatea socială a Americii anului 1935. Apariția sunetului și a primelor mari studiouri de filme din Hollywood a condus la o Epocă de Aur a industriei cinematografice și la nașterea cultului celebrității starletelor. PARADA AURULUI 1935 este o comedie muzicală care portretizează ...Citeste mai mult-->

Cu: Dick Powell, Adolphe Menjou, Gloria Stuart, Alice Brady, Hugh Herbert

Maestrul musicalurilor, Busby Berkeley, pune în scenă o coregrafie elaborată, cu un număr colosal de performeri, care compun forme geometrice complexe, făcând uz și de efecte tehnice timpurii și unghiuri de filmare inovatoare, totul pentru a crea o fantezie cinematografică, un divertisment menit să distragă publicul de la realitatea socială a Americii anului 1935. Apariția sunetului și a primelor mari studiouri de filme din Hollywood a condus la o Epocă de Aur a industriei cinematografice și la nașterea cultului celebrității starletelor. PARADA AURULUI 1935 este o comedie muzicală care portretizează începuturile societății capitaliste. Filmul priveşte cu ironie supremația clasei sociale de sus, într-o societate în care căsătoria este o afacere și restul se negociază. Într-o lume superficială și materială, fiecare încearcă să obțină ceva. Scopul personajelor e de a acumula cât mai multă avere, recurgând la șantaj, escrocherii sau scandaluri în goana lor după bani. Din perspectiva artistică, acest musical excelează prin ansamblul de corpuri în mișcare atent regizat, cu o producție impresionantă. (Roxana Popescu)

Premiul Academiei Americane pentru Cea mai bună muzică – Cel mai bun cântec original (“Lullaby of Broadway”, cu muzică de Harry Warren şi versuri de Al Dubin) și nominalizare pentru Cea mai bună regie a unor momente coregrafice (Busby Berkeley, pentru “Lullaby of Broadway” şi “The Words Are in My Heart”).

Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu) | Str. Eforie nr 2, București, România

Organizator

Cinemateca Română - EFORIE

https://www.facebook.com/Cinemateca-Română-Pagina-oficială-404750289652215/

+40213130483