VINOVATUL / DEN SKYLDIGE / THE GUILTY

Sun, 11 November, 19:00

București , România

Sun, 11 November, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

„O altă revelație a competiției principale a TIFF-ului a fost filmul care a câștigat Premiul Publicului, ca urmare a voturilor exprimate de spectatorii prezenți la proiecțiile festivalului. VINOVATUL (DEN SKYLDIGE / THE GUILTY, Danemarca) de Gustav Möller, regizor la rândul său debutant în lungmetraj, este un thriller excepțional, realizat cu mijloace minimale. În urmă cu șapte decenii, în FUNIA, Hitchcock reușea să mențină suspansul, timp de 80 de minute, cu doar trei personaje principale (fără a mai număra victima) într-o singură locuință. Acum, Möller – care semnează și scenariul, alături de Emil Nygaard Albertsen – merge chiar mai departe decât ...Citeste mai mult-->

„O altă revelație a competiției principale a TIFF-ului a fost filmul care a câștigat Premiul Publicului, ca urmare a voturilor exprimate de spectatorii prezenți la proiecțiile festivalului. VINOVATUL (DEN SKYLDIGE / THE GUILTY, Danemarca) de Gustav Möller, regizor la rândul său debutant în lungmetraj, este un thriller excepțional, realizat cu mijloace minimale. În urmă cu șapte decenii, în FUNIA, Hitchcock reușea să mențină suspansul, timp de 80 de minute, cu doar trei personaje principale (fără a mai număra victima) într-o singură locuință. Acum, Möller – care semnează și scenariul, alături de Emil Nygaard Albertsen – merge chiar mai departe decât ilustrul său înaintaș: vreo 85 de minute, în timp aproape real, un unic personaj principal se mișcă între două încăperi, discutând (în general la telefon) și transformându-se treptat (o metamorfoză psihologică, exprimată foarte convingător de un alt actor minunat, Jakob Cedergren). Asger Holm este centralist la serviciul de urgență al poliției, dar așteaptă cu nerăbdare să revină pe teren. Atunci când răspunde unui apel telefonic care pare a sugera o răpire, apoi o crimă odioasă, Asger se implică 100% în caz și nu acceptă să aștepte liniștit soluționarea acestuia de către colegii din teren. Cu fiecare convorbire, realizatorii strecoară noi detalii relevante atât asupra protagonistului, cât și asupra interlocutorilor săi. Un film impecabil tehnic (muzica și designul de sunet contribuie decisiv la construirea tensiunii constante), care, din fericire, va putea fi văzut în cinematografele românești din noiembrie, grație distribuitorului Bad Unicorn.” (Mihai Fulger, „Observator cultural”)

VINOVATUL, propunerea Danemarcei la Premiile Oscar, a avut premiera mondială în competiția oficială de la Sundance Film Festival, unde a câștigat Premiul Publicului. Traseul festivalier al filmului a continuat cu International Film Festival Rotterdam, Transilvania International Film Festival (TIFF), Montclair Film Festival şi Seattle International Film Festival, festivaluri unde VINOVATUL a câștigat același trofeu: Premiul Publicului.

 

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

https://www.facebook.com/Cinemateca-Română-Pagina-oficială-404750289652215/

+4021313.92.89