A TRĂI / IKIRU

Wed, 20 June, 19:30

București , România

Wed, 20 June, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

„Deși plin de tristețe, A TRĂI se dovedește un film capabil să ne înalțe sufletește. Aceasta este și ideea lui Kurosawa – pentru a obține orice fel de satisfacție sau bucurie, omul trebuie să sufere. Dar suferința este și ea o parte a vieții și poate fi folosită spre bine. A TRĂI este un elogiu adus vieții, chiar dacă vorbește despre moarte și durere. Harul lui Kurosawa a fost să ne arate cum aceste stări nu sunt deloc contradictorii, ci legate în mare ciclu al vieții. Credința sa sinceră că faptele mici contează este tonică și emoționantă, în special în ...Citeste mai mult-->

„Deși plin de tristețe, A TRĂI se dovedește un film capabil să ne înalțe sufletește. Aceasta este și ideea lui Kurosawa – pentru a obține orice fel de satisfacție sau bucurie, omul trebuie să sufere. Dar suferința este și ea o parte a vieții și poate fi folosită spre bine. A TRĂI este un elogiu adus vieții, chiar dacă vorbește despre moarte și durere. Harul lui Kurosawa a fost să ne arate cum aceste stări nu sunt deloc contradictorii, ci legate în mare ciclu al vieții. Credința sa sinceră că faptele mici contează este tonică și emoționantă, în special în lumea contemporană, globalizată și înecată în ironie.” (Ethan de Seife, în „1001 filme de văzut într-o viață”, coord. Steven Jay Schneider, ed. a III-a, 2012)

Premiul Special al Senatului (Berlinale 1952) și nominalizare BAFTA pentru Cel mai bun actor într-un rol principal (Takashi Shimura)

Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu) | Str. Eforie nr 2, București, România

Organizator

Cinemateca Română - EFORIE

https://www.facebook.com/Cinemateca-Română-Pagina-oficială-404750289652215/

+40213130483