FOCUS LIKE// THE INSTITUTE OF CHANGE

Wed, 18 April, 19:00

București , România

Wed, 18 April, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

18 Apr, 19h00

THE INSTITUTE OF CHANGE


De/cu//With/by: Carmen Coțofană, Paul Dunca, Maria Mora, Ada Mușat, Cristian Neagoe & Alex Ifimov

Foto: Geraldine Aresteanu

Cu sprijinul/With the support of: Centrul Național al Dansului București  National Dance Center Bucharest, 2015

Durata/Length: 105 min

Deși cu un vast istoric în domeniul operațiilor de remodelare a genului, THE INSTITUTE OF CHANGE este acum împotriva metodelor chirurgicale și intervenţiilor medicale. Clinica oferă servicii de reeducare sexuală, tratament hormonal și procesare de gen prin noi intervenţii: expunerea totală scenică, dansul, performanţa de gen, playback, cross dressing etc. Evenimentele de prezentare ale THE INSTITUTE OF CHANGE ...Citeste mai mult-->

18 Apr, 19h00

THE INSTITUTE OF CHANGE


De/cu//With/by: Carmen Coțofană, Paul Dunca, Maria Mora, Ada Mușat, Cristian Neagoe & Alex Ifimov

Foto: Geraldine Aresteanu

Cu sprijinul/With the support of: Centrul Național al Dansului București  National Dance Center Bucharest, 2015

Durata/Length: 105 min

Deși cu un vast istoric în domeniul operațiilor de remodelare a genului, THE INSTITUTE OF CHANGE este acum împotriva metodelor chirurgicale și intervenţiilor medicale. Clinica oferă servicii de reeducare sexuală, tratament hormonal și procesare de gen prin noi intervenţii: expunerea totală scenică, dansul, performanţa de gen, playback, cross dressing etc. Evenimentele de prezentare ale THE INSTITUTE OF CHANGE nu sunt simple spectacole cu public, ci platforme sociale cu aspect dinamic și de divertisment în jurul corpului, sexului și a schimbării în general a lumii.

Bio
Paul Dunca – un activist al corpului queer – s-a născut în Bucureşti, unde continuă să trăiască şi să muncească. După ce a absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Film „I.L. Caragiale”, a încercat să nu spună niciodată „NU”. Acesta este şi motivul pentru care munca sa are un caracter eclectic și include o expresie cât mai diversă: de la chelnerie, la propria emisiune pe MTV, de la artă comunitară şi go-go, la reprezentarea României ca performer la Bienala de Artă de la Veneția, de la articole în reviste glossy şi roluri în filme locale, la spectacole prezentate la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti și pe scena din Judson Church, New York.

EN

 

With a vast record in the field of gender reassignment procedures, THE INSTITUTE OF CHANGE is now against surgical methods and medical interventions. The clinic provides sexual reeducation, hormone treatment and gender processing through new interventions: total stage exposure, dance, gender performance, lip synch, cross dressing etc. The presentation events of THE INSTITUTE OF CHANGE are not just simple shows with an audience, but social platforms with a dynamic and entertainment aspect regarding the body, its sex and changing the world in general.

Bio
Paul Dunca – a queer body activist – was born in Bucharest, where he continues to live and work. After graduating from the “I.L. Caragiale” National Theatre University, he tried to never say “NO”. This is why his work is so eclectic, including the most diverse forms of expression: working as a waiter, on his own MTV show, community art and go-go, performing for Romania in the Vennice Art Biennial, to various contributions to glossy magazines and acting in local films and performances at the National Centre for Dance in Bucharest, as well as on the stage of Judson Church, New York.

 

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76