LIKE//Ohne Nix

Sun, 15 April, 19:30

București , România

Sun, 15 April, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

15 Apr, 19h30

Ohne Nix

Concept și interpretare/Concept and performance: Luke Baio & Dominik Grünbühel

Sunet/Sound: Andreas Berger

Dramaturgie și producție/Dramaturgy and production: Julian Vogel

Imagini/Pictures: Szabo Roland
Durata/Length: 40 min

 

Echipați cu bucuria jocului și cu o doză bună de autoironie, Luke Baio și Dominik Grünbühel invită spectatorii să pătrundă într-un mausoleu digital. Pe scenă, două capete vorbitoare își prezintă conceptul, înainte de a-și invita corpurile să li se alăture pentru a demonstra ceea ce puteau să performeze cândva. Gândit ca o rețetă atât a dezastrului, cât și a succesului, spectacolul „Ohne Nix” experimentează cu proiecția corpului, cu diverse trucuri morfice și cu ...Citeste mai mult-->

15 Apr, 19h30

Ohne Nix

Concept și interpretare/Concept and performance: Luke Baio & Dominik Grünbühel

Sunet/Sound: Andreas Berger

Dramaturgie și producție/Dramaturgy and production: Julian Vogel

Imagini/Pictures: Szabo Roland
Durata/Length: 40 min

 

Echipați cu bucuria jocului și cu o doză bună de autoironie, Luke Baio și Dominik Grünbühel invită spectatorii să pătrundă într-un mausoleu digital. Pe scenă, două capete vorbitoare își prezintă conceptul, înainte de a-și invita corpurile să li se alăture pentru a demonstra ceea ce puteau să performeze cândva. Gândit ca o rețetă atât a dezastrului, cât și a succesului, spectacolul „Ohne Nix” experimentează cu proiecția corpului, cu diverse trucuri morfice și cu umorul.


Bio
Luke Baio este un artist britanic care a absolvit în 2000 Școala Nordică de Dans Contemporan. Între 2001 și 2006  a avut numeroase turnee în Europa și America, alături de compania de dans Richard Alston.  A colaborat pentru mai multe producții cu Liquid Loft/Chris Haring, Semperoper Dresden, Teatrul de Stat Klagenfurt (Karl Schreiner), Neue Oper Wien, Company Smafu, Nikolaus Adler și Liz King.


Dominik Grünbühel s-a născut în New York, a studiat la Școala de Dans Contemporan din Londra și a absolvit și arta digitală la Universitatea de Arte Aplicate din Viena. Din 2001 lucrează ca și dansator și performer în Viena, realizând diverse lucrări coregrafice și video. A colaborat printre alții cu Charlotta Ruth, Michael Bruckner, Bankett, Konic Thtr (Barcelona) și Rupert Huber, Judith Unterpertinger și Katherina Weinhuber.


EN
With sheer delight for playing and equipped with a pinch of self-irony, two talking heads introduce their concept before inviting their bodies to join them. Out of nothing, Luke Baio and Dominik Grünbühel create a bombastic, a megalomaniac show that makes your body vibrate – yet always ready for an elegant fail.

Bio
British born Luke Baio completed his degree at the Northern School of Contemporary Dance in 2000. Between 2001 and 2006 he toured through Europe and America as a member of the Richard Alston Dance Company. He took part to several productions in collaboration with Liquid Loft/Chris Haring, Semper Oper Dresden, Stadttheater Klagenfurt (Karl Schreiner), Neue Oper Wien, Company Smafu, Nikolaus Adler and Liz King.

Dominik Grünbühel was born in New York and studied in Vienna and in London at the London Contemporary Dance School. Since 2001 he has been working as a freelance dancer and performer in Vienna. He graduated in digital art at the Vienna University for Applied Arts in 2016. During the past years he has been focusing on his own works in the field of choreography, video and projection. Collaborations include Charlotta Ruth, Michael Bruckner, Bankett, Konic Thtr (Barcelona) and Rupert Huber, Judith Unterpertinger and Katherina Weinhuber.

 

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76