ABSOLVENTUL / THE GRADUATE

Fri, 30 March, 19:00

București , România

Fri, 30 March, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

  

 

„Oricât de incredibilă ar suna astăzi o asemenea afirmație, ABSOLVENTUL a fost pentru mulți un film îndrăzneț, ba chiar un pic scandalos, în 1967, an în care mult lăudata revoluție sexuală a deceniului se străduia încă să-și ia avânt. Niciodată până atunci un film hollywoodian cu pretenții nu aruncase o privire atât de candidă asupra relațiilor sexuale din suburbiile Americii și nici nu avusese în centru un trio atât de puțin romantic: un absolvent de colegiu, care dispune de prea mult timp liber, o gospodină alcoolică, hotărâtă să-l aducă în patul ei, și tipica adolescentă drăguță, care habar nu are ...Citeste mai mult-->

  

 

„Oricât de incredibilă ar suna astăzi o asemenea afirmație, ABSOLVENTUL a fost pentru mulți un film îndrăzneț, ba chiar un pic scandalos, în 1967, an în care mult lăudata revoluție sexuală a deceniului se străduia încă să-și ia avânt. Niciodată până atunci un film hollywoodian cu pretenții nu aruncase o privire atât de candidă asupra relațiilor sexuale din suburbiile Americii și nici nu avusese în centru un trio atât de puțin romantic: un absolvent de colegiu, care dispune de prea mult timp liber, o gospodină alcoolică, hotărâtă să-l aducă în patul ei, și tipica adolescentă drăguță, care habar nu are că principala sa rivală în materie de sex este însăși mama ei. ABSOLVENTUL  a schimbat definitiv reprezentarea cinematografică a raportului mamă – fiică. Nici maternitatea, nici spiritul provincial, nici atmosfera sufocantă a moravurilor clasei de mijloc postbelice nu vor mai fi aceleași după el.” (David Sterritt, în „1001 filme de văzut într-o viață”, coord. Steven Jay Schneider, ed. a III-a, 2012)

 

Premiul Oscar pentru Cea mai bună regie (Mike Nichols) și alte șase nominalizări, printre care pentru Cel mai bun film și Cei mai buni actori în roluri principale (Dustin Hoffman și Anne Bancroft)

Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu) | Str. Eforie nr 2, București, România

Organizator

Cinemateca Română - EFORIE

https://www.facebook.com/Cinemateca-Română-Pagina-oficială-404750289652215/

+40213130483