Into My Gong Self

Sat, 31 March, 19:30

București , România

Sat, 31 March, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Centrul Național al Dansului București vă invită sâmbătă, 31 martie, la performance-ul și lansarea de CD „Into My Gong Spirit"


 

„Into My Gong Self" este un proiect interactiv, la granița dintre muzică live, sculptură sonoră, performance, ritual și meditație, o provocare pentru artiști și pentru public de a experimenta trans-realismul arhetipal. Noua orientare estetică și spirituală, fondată de compozitoarea Mihaela Vosganian, își propune pe de o parte o reiterare a funcțiilor primordiale ale artei – ritualică, catartică, extatică și vindecătoare -, iar pe de altă parte să exprime o formă nouă a trans-realului, acea realitate trans-personală, rezultată din extinderea conștiinței, ...Citeste mai mult-->

Centrul Național al Dansului București vă invită sâmbătă, 31 martie, la performance-ul și lansarea de CD „Into My Gong Spirit"


 

„Into My Gong Self" este un proiect interactiv, la granița dintre muzică live, sculptură sonoră, performance, ritual și meditație, o provocare pentru artiști și pentru public de a experimenta trans-realismul arhetipal. Noua orientare estetică și spirituală, fondată de compozitoarea Mihaela Vosganian, își propune pe de o parte o reiterare a funcțiilor primordiale ale artei – ritualică, catartică, extatică și vindecătoare -, iar pe de altă parte să exprime o formă nouă a trans-realului, acea realitate trans-personală, rezultată din extinderea conștiinței, prin tehnici spirituale, inclusiv cele de visare lucidă.


 

Călătoria spirituală de aproximativ 45-50 de minute este facilitată de instalația vizual-sonoră a artistei Raluca Ghideanu. Ea este formată din sculpturi integrate cu instrumente muzicale ritualice, precum gongurile, bolurile (de cuarț și cristal) și alte instrumente tradiționale aprtinând diferitelor culturi. Fie că sunt decupate în metal sau desenate pe lemn, aceste sculpturi înfățișeaza jumătăți/bucăți de personaje feminine care își caută întregul. Aceste personaje vorbesc despre viață, despre regăsire și redefinire, despre închisorile în care ne aflăm. Ele se află într-o continuă căutare de sine și de cealaltă jumătate.


 

În continuarea performance-ului se va desfășura lansarea CD-ului compozitoarei Mihaela Vosganian, intitulat „Into My Gong Spirit", care va fi prezentat de invitatele Marina Roman (critic de artă) și Carmen Cârneci.


 

Concept artistic & muzică: Mihaela Vosganian

Concept coregrafic & dans: Liliana Iorgulescu

Concept vizual/sculptură sonoră: Raluca Ghideanu

Performeri: Mihaela Vosganian & Armine Vosganian (voce/gonguri/boluri tibetane și de cuarț/percuții ritualice/mișcare

Dans: Liliana Iorgulescu

Durata: 50 de minute

Finanțator & producător: ARFA (Asciația Română a Femeilor în Artă) & Inter-Art Group

Invitați pentru lansare: Marina Roman (critic de artă), Carmen Cârneci (compozitoare)


 


 

Bio


 

Mihaela Vosganian a absolvit secția de compoziție, clasa Myriam Marbe, la Universitatea de Muzică București, unde în prezent este conferențiar universitar (compoziție, polifonie). Compozitor, performer și doctor în muzică, Mihaela Vosganian a fost distinsă cu premii de compoziție naționale și internaționale (Premiul G. Enescu al Academiei Române, Premii ale Uniunii Compozitorilor, International New Music Consortium Award, Santa Cecilia Alba Adriatica) și a beneficiat de burse internaționale (Olanda și Anglia). Este invitată să reprezinte România și să susțină prelegeri și seminarii în cadrul unor evenimente internationale sau în universități internaționale (Oldenburg, Malaga, Sevilla, Huddersfield, NYU, Seul, Belgrad).


 

Liliana Iorgulescu este coregrafă, dansatoare, conferențiar universitar la U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” București și doctor în Artele Spectacolului. Are peste 20 de creații coregrafice proprii și a semnat coregrafia pentru numeroase spectacole de teatru și operă, colaborând cu regizori ca Alexandru Hausvater, Dan Pița și Petre Bokor, printre mulți alții. Alături de Mihaela Vosganian, a realizat spectacole precum „Calea îngerului uman” și „Cinematic Experience”.


 

Armine Vosganian a absolvit programele de licență de Actorie și Regie de film și TV în cadrul Universității Naționale de Arte Teatrale și Cinematografice „I.L. Caragiale” din București, urmând apoi un master în Filmmaking la London Film School. Ea a regizat șapte scurtmetraje, în care a abordat subiecte ca diaspora armeană („Când moartea întârzie să apară”, 2013), istoria contemporană românească („Legătura de leuștean”, 2014) și căutarea echilibrului în relațiile intime („La mulți ani”, 2013, și „Lilith”, 2017).

Armine a lucrat îndeaproape cu părinții ei, dramatizând proza tatălui ei, Varujan Vosganian, și susținând performance-uri cu mama ei, Mihaela Vosganian. Împreună, Mihaela și Armine pornesc curentul muzical al Transrealismului Arhetipal, lansând albumul de terapie sonoră „Into my GongSelf” și spectacolul sincretic „Into myPlanet”.

În 2014, Armine fondează alături de artiști ai generației ei compania de teatru independent Rampa, unde lucrează ca actor, dramaturg și producător.


 


 

Raluca Ghideanu este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția sculptură. În 2005 termină masteratul în arte vizuale, iar în prezent urmează cursurile doctorale la aceeași universitate. Activează în mare parte în domeniul sculpturii, dar are incursiuni și în zona instalației performative, a scenografiei și a designului. În 2016 organizează, din punct de vedere artistic, Ziua Europei la Metrou, un proiect de artă publică la care colaborează cu peste 40 de artiști din arte vizuale, dans, muzică și actorie și cu zece ambasade europene. Din 2016 până în prezent urmează cursurile de pregătire a personalului didactic din cadrul U.N.A.B. și expune în Japonia, Coreea de Sud și Marea Britanie.


 

Info bilete

Biletele costă 35 de lei (preț întreg) sau 20 de lei (preț redus) și se pot achiziționa online, de pe https://www.kompostor.ro/, în limita locurilor disponibile

 

 

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76