Jean-Pierre Dassonville: Per Il Corno Da Caccia

Fri, 04 November, 19:00

București , România

Fri, 04 November, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Jean-Pierre Dassonville prezintă magia cornului natural alături de ansamblul “Il Gardellino” la Palatul Bragadiru, în prima serie de concerte intitulată Early Music Winds ce deschide ediția 2016 a Festivalului de Muzică Veche București.

Va interpreta lucrări foarte cunoscute din creația compozitorilor G. Ph. Telemann, J. Fr. Fasch G. H. Stölzel și va prezenta publicului un instrument extrem de dificil din punct de vedere tehnic. Jean-Pierre Dassonville este profesor de corn modern la Conservatoire Royal de Mons și de corn natural la Conservatoire Royal de Bruxelles. În plus, este profesor invitat la cursurile de măiestrie de la Anjou și la ...Citeste mai mult-->

Jean-Pierre Dassonville prezintă magia cornului natural alături de ansamblul “Il Gardellino” la Palatul Bragadiru, în prima serie de concerte intitulată Early Music Winds ce deschide ediția 2016 a Festivalului de Muzică Veche București.

Va interpreta lucrări foarte cunoscute din creația compozitorilor G. Ph. Telemann, J. Fr. Fasch G. H. Stölzel și va prezenta publicului un instrument extrem de dificil din punct de vedere tehnic. Jean-Pierre Dassonville este profesor de corn modern la Conservatoire Royal de Mons și de corn natural la Conservatoire Royal de Bruxelles. În plus, este profesor invitat la cursurile de măiestrie de la Anjou și la festivalurile de la Epsilon à St-Yrieix-la-Perche și Avignon.

Din 1997 activează ca solist cornist în orchestra Teatrului de la Monnaie. A fost membru al Harmonie des Guides și al Orchestre symphonique de la RTBF. A cântat solo în concertul pentru corn de Roland Schoelink la festivalul Vire en Normandie cu Orchestra de la Monnaie sub bagheta dirijorului Kazushi Ono. Între ansamblurile alături de care este invitat să concerteze se numără Danel quartet, Oxalys și Nouvelles Consonances. Cântă de asemenea la corn natural alături de cvintetul de suflători al ansamblului Les Agrémens și ansamblul Solstice.

Seria de concerte Early Music Winds propune continuarea mini-stagiunii Early Music Strings din 2015. Cunoscute sub termenul generic ”winds”, instrumentele de suflat au însoțit practica muzicală încă din Antichitate. În curentul european ”Early music” ele sunt protagonistele recitalurilor solistice sau camerale și conferă sonorități grandioase orchestrei baroce. 

Festivalul de Muzică Veche București are loc în perioada 1 - 28 noiembrie și cuprind trei serii de concerte și evenimente alternative: Early Music Winds, un proiect realizat în colaborare cu ansamblul Il Gardellino și cu sprijinul Koninklijk Conservatorium Brussel, Movie Gala și Clavecinissimo, un proiect dedicat strângerii de fonduri pentru restaurarea clavecinului Ruckers - Taskin și seria Baroque Concerts desfășurată în trei săli distincte pe parcursul a șase concerte.

Biletele și abonamentele sunt disponibile începând de luni, 10 octombrie 2016, pe www.Kompostor.ro.

Palatul Bragadiru | Calea Rahovei 147-153, București, România