„Lăsați viii să-și îngroape morții” - Polish Dance Theatre - spectacol invitat

Sat, 12 November, 19:00

Sibiu , România

Sat, 12 November, 19:00 Sibiu , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Polish Dance Theatre, una dintre cele mai active companii poloneze de dans contemporan, cu o istorie de aproape o jumătate de secol, prezintă în luna noiembrie la Sibiu,  la invitația Teatrului de Balet Sibiu, două reprezentații ale spectacolului de dans contemporan „Lăsați viii să își îngroape morții”, creat de coregrafa Aleksandra Dziurosz. Cu un mesaj puternic și relevant pentru realitatea actuală, spectacolul tratează perspectiva vieții și a morții, dar mai ales a felului în care ne raportăm, ca indivizi și ca societate la dispariția cuiva. Cele două reprezentații vor avea loc vineri, 11 noiembrie și sâmbătă, 12 noiembrie 2022, ...Citeste mai mult-->

Polish Dance Theatre, una dintre cele mai active companii poloneze de dans contemporan, cu o istorie de aproape o jumătate de secol, prezintă în luna noiembrie la Sibiu,  la invitația Teatrului de Balet Sibiu, două reprezentații ale spectacolului de dans contemporan „Lăsați viii să își îngroape morții”, creat de coregrafa Aleksandra Dziurosz. Cu un mesaj puternic și relevant pentru realitatea actuală, spectacolul tratează perspectiva vieții și a morții, dar mai ales a felului în care ne raportăm, ca indivizi și ca societate la dispariția cuiva. Cele două reprezentații vor avea loc vineri, 11 noiembrie și sâmbătă, 12 noiembrie 2022, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, iar biletele pot fi cumpărate de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de pe site-ul Kompostor.ro.

Caseta artistică a spectacolului „Lăsați viii să-și îngroape morții”

COREGRAF:  Aleksandra Dziurosz și echipa artistică Polish Dance Theatre

CONCEPT, DRAMATURGIE, REGIE: Aleksandra Dziurosz, Tomasz Szczepanek

SCENOGRAF: Iga Kowalczuk

ASISTENT COREGRAFIE: Paulina Jaksim

MUZICA: Aldona Nawrocka 

LIGHT DESIGNER: Karolina Gębska

DECORURI: Iga Kowalczuk

COSTUME: Iga Kowalczuk

DISTRIBUȚIE: Evelyn Blue, Kacper Bożek, Momoko Den, Julia Hałka, Patryk Jarczok, Jerzy Kaźmierczak, Zbigniew Kocięba, Katarzyna Kulmińska, Dominik Kupka, Daniel Michna, JinWoo Namkung, Katarzyna Rzetelska, Sandra Szatan, Zofia Tomczyk, Emily Wong - Adryańczyk

„Lăsați viii să își îngroape morții” sau cât de mult contează dispariția cuiva?

Individul și societatea. Viața și moartea. Moartea individului și viața societății. Ne trezim. Ne ridicăm din pat. Mergem la serviciu. Muncim. Mâncăm. Bem. Ne odihnim. Suntem plictisiți. Ne distrăm. Ne îndrăgostim. Ne despărțim. Ne naștem. Creștem. Dăm naștere altora. Îmbătrânim. Murim. Povestea noastră, una dintre multele care au loc în același timp în lume, se termină de fiecare dată la fel. Știm cu toții cum.

Dintre milioanele de provocări ale vieții, uneori aflăm de dispariția cuiva. Cât de mult contează moartea cuiva pentru noi ca indivizi și pentru noi ca societate? Intersecția acestor două perspective, cea individuală asupra morții și cea a societății, ne determină să ne punem o altă întrebare pe care spectacolul o lasă agățată între scenă și public: ce putem ști noi, cei vii, despre moarte?

Despre Polish Dance Theatre:

Fondat în 1973, Polish Dance Theatre este o companie profesionistă de dans, condusă din anul 2016 de către Iwona Pasińska. În cei 49 de ani de existență, repertoriul companiei a evoluat de la spectacole de balet, la forme contemporane de exprimare a mișcării, plasându-se astăzi la intersecția mai multor genuri, atât în ce privește stilul cât și tehnica folosită. Eliberându-se de metodele tradiționale de exprimare artistică și îndreptându-se înspre interdisciplinaritate, spectacolele Polish Dance Theatre explorează noi spații teatrale, având la bază un proces creativ bazat pe improvizație.

Având ca temă centrală mesajul „Simte ritmul. Rămâi tânăr. La Teatrul de Balet Sibiu”, noua stagiune a baletului sibian începe vineri, 7 octombrie 2022 și aduce publicului, până în luna decembrie, nu mai puțin de douăsprezece reprezentații de dans contemporan, balet clasic sau neoclasic, precum: „Romeo și Julieta. Rock Story” (premieră), „Despre noi” (premieră), Polish Dance Theatre (spectcole invitate) și „Spărgătorul de nuci”. 

 

Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu | Str. Emil Cioran Nr.1, Sibiu, România
sponsori

Organizator

Teatrul de Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu (TBS) a fost înființat în anul 2008, având la bază corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – instituție subordonată Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu. Având o echipă artistică internațională încă de la înființare, model preluat ulterior de majoritatea companiilor de dans din țară, Teatrul de Balet Sibiu are în componența sa artiști proveniți din România, Noua Zeelandă, Australia, Canada, Spania, Italia, Marea Britanie, Franța, Japonia, Republica Dominicană, Portugalia, Ecuador, Columbia și Cuba. Cu un repertoriu care include cele mai importante titluri ale baletului clasic (Lacul lebedelor, La fille mal gardée, Corsarul, Don Quijote, Coppelia, Frumoasa din pădurea adormită, Romeo și Julieta, Giselle, Spărgătorul de nuci, Raymonda, Șeherezada, Paquita, Bayadera, Arlechiniada), dar și producții de balet neo-clasic și dans contemporan (Sînt o babă comunistă!, Nota, vă rog!, Impetus, Missa Prophana, Anotimpurile, Mandarinul miraculos, City Beat, Trilogie Ionescu, Nikita, Peer Gynt, Class Concert, Einstein, Tristan și Isolda, Freedom, Straussiana, Amurg etc), cu un bogat palmares de turnee în țară și străinătate, Teatrul de Balet Sibiu a devenit în cei treisprezece ani de existență un reper important al scenei dansului în România. Încurajarea noilor generații de dansatori, prin organizarea la Sibiu încă din anul 2008 a Competiției Internaționale de Dans Clasic și Contemporan, eveniment la care participă anual, alături de nume sonore din lumea dansului, nu mai puțin de 200 de concurenți, din întreaga lume, dar și a noii generații de coregrafi prin organizarea începând cu anul 2015 a proiectului „Geneza” în care sunt prezentate lucrări ale tinerilor coregrafi aflați la început de carieră, sunt două direcții importante susținute de Teatrul de Balet Sibiu.

http://sibiuballet.ro/

+40 269 22 96 27

PUNCTE DE VÂNZARE BILETE Parcul Tineretului, nr.1, PARTER Luni – Joi: 9:00 – 16:00 Vineri: 9:00 – 13:30