Binecuvântată cu o diversitate etnică impresionantă (români, turci, tătari, bulgari, greci, aromâni, evrei, ruși lipoveni, ucraineni, meglenoromâni etc.) și răsfățată climateric cu recordul anual al numărului de zile însorite, Dobrogea ne poate oferi, astfel, o bucătărie complexă și savuroasă, respectiv o gamă de vinuri care concurează oricând cu cele produse în cramele marilor podgorii europene.
Ca preambul al Sărbătorilor de Crăciun, vă invităm să vă bucurați de o experiență eno-gastronomică deosebită, la doi pași de Ateneul Român, în „Sufrageria” restaurantului „La Mama”, asezonând delicioasele bucate și vinurile alese cu poveștile șahiste – toate de pe meleagurile dobrogene – depănate cu șarm ...Citeste mai mult-->
Binecuvântată cu o diversitate etnică impresionantă (români, turci, tătari, bulgari, greci, aromâni, evrei, ruși lipoveni, ucraineni, meglenoromâni etc.) și răsfățată climateric cu recordul anual al numărului de zile însorite, Dobrogea ne poate oferi, astfel, o bucătărie complexă și savuroasă, respectiv o gamă de vinuri care concurează oricând cu cele produse în cramele marilor podgorii europene.
Ca preambul al Sărbătorilor de Crăciun, vă invităm să vă bucurați de o experiență eno-gastronomică deosebită, la doi pași de Ateneul Român, în „Sufrageria” restaurantului „La Mama”, asezonând delicioasele bucate și vinurile alese cu poveștile șahiste – toate de pe meleagurile dobrogene – depănate cu șarm de Christiansen Sava, Maestru al Șahului și Antrenor de Șah cu licență FIDE (Federația Internațională de Șah).
Meniu:
Terină cu unsoare, chips de bacon și Șuberec cu branză;
Crap de Dunăre prăjit și mămăligă coaptă;
Quiche cu somon și terine cu zacuscă de pește;
Oaie dobrogeană la ceaun și piure cu trufe de pădure;
Ghisman cu dulceață de afine.
Vinuri:
Șampanie Alira
Alira Rose
Alira Concordia
Alira Eleganza
Povești șahiste din Dobrogea:
Cercul de Șah din Constanța – fondator al Federației Române de Șah
Profil de campioană: Mariana Ioniță
Mare Maestru dobrogean: Grigore George
Omul-problemă: Neculai Chivu
Vă așteptăm miercuri, 11 decembrie 2019, de la ora 19:00, în „Sufrageria” restaurantului „La Mama” de lângă Ateneu
Costul de participare la eveniment include un pahar cu vin din fiecare sortiment, alături de preparatele culinare cu care se asociază – la recomandarea enologilor și monografia Cella Serghi – „Pe firul de păianjen al unei vieți”, o carte despre celebra scriitoare născută la Constanța, o mare iubitoare a tot ceea ce înseamnă Dobrogea: Marea Neagră, oamenii, bucatele și vinurile milenarei regiuni istorice românești