Ștefan Luchian

Sat, 21 September, 18:00

București , România

Sat, 21 September, 18:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

Un secol de cinema românesc la București:

Ștefan Luchian

România / 1981 / 105’ / color / v.o. / Film biografic

R: Nicolae Mărgineanu

Cu: Ion Caramitru, George Constantin, Maria Ploae

„Filmul Ștefan Luchian (regia e semnată de Nicolae Mărgineanu, iar scenariul e compus de dramaturgul Iosif Naghiu și regizorul însuși) evocă în chip strălucitor lumea (și cea a sărăcilor și aceea a bogaților), lumea sfârșitului de veac XIX și începutul de secol XX. Sunt reconstituite cu destulă fidelitate istorică personalitățile politice și culturale din aceea vreme (pe care eu le-am cunoscut chiar personal). Deosebit de asta, filmul mai are două calități. Una: interpretarea actoricească ...Citeste mai mult-->

Un secol de cinema românesc la București:

Ștefan Luchian

România / 1981 / 105’ / color / v.o. / Film biografic

R: Nicolae Mărgineanu

Cu: Ion Caramitru, George Constantin, Maria Ploae

„Filmul Ștefan Luchian (regia e semnată de Nicolae Mărgineanu, iar scenariul e compus de dramaturgul Iosif Naghiu și regizorul însuși) evocă în chip strălucitor lumea (și cea a sărăcilor și aceea a bogaților), lumea sfârșitului de veac XIX și începutul de secol XX. Sunt reconstituite cu destulă fidelitate istorică personalitățile politice și culturale din aceea vreme (pe care eu le-am cunoscut chiar personal). Deosebit de asta, filmul mai are două calități. Una: interpretarea actoricească extraordinară a lui Ion Caramitru și cealaltă, o neașteptată victorie împotriva unor prejudecăți de estetică practicate curent de cinematografia noastră. Este ideea fetișistă că în film limbajul cu adevărat specific se cuvine suprimat.” (D. I. Suchianu, „România literară”, 1981)

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89