LINIȘTEA PICTURII; MARFA ȘI BANII

Mon, 16 September, 20:00

București , România

Mon, 16 September, 20:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.
Ai un cod promoțional?
Ai un cod promotional?

Despre eveniment

LINIȘTEA PICTURII

România / 1981 / 12’ / color / v.o. / Scurtmetraj documentar

R: Mirel Ilieșiu

„În toamna anului 1981 [Mirel Ilieșiu] prezenta pe ecrane – în program cu... KRAMER CONTRA KRAMER – mica bijuterie cinematografică intitulată LINIȘTEA PICTURII (distinsă, pe lângă premii naționale, cu un premiu important la Montreal). Într-o comună din județul Timiș, Mirel Ilieșiu a descoperit un personaj seducător: un tânăr, «bolnav cu inima» (cum zice el), care-și alege pictura drept leac de supraviețuire, se hotărăște să trăiască – la propriu – pentru a așterne pe pânză viața satului său, a consătenilor, a anotimpurilor, așa cum se văd ele ...Citeste mai mult-->

LINIȘTEA PICTURII

România / 1981 / 12’ / color / v.o. / Scurtmetraj documentar

R: Mirel Ilieșiu

„În toamna anului 1981 [Mirel Ilieșiu] prezenta pe ecrane – în program cu... KRAMER CONTRA KRAMER – mica bijuterie cinematografică intitulată LINIȘTEA PICTURII (distinsă, pe lângă premii naționale, cu un premiu important la Montreal). Într-o comună din județul Timiș, Mirel Ilieșiu a descoperit un personaj seducător: un tânăr, «bolnav cu inima» (cum zice el), care-și alege pictura drept leac de supraviețuire, se hotărăște să trăiască – la propriu – pentru a așterne pe pânză viața satului său, a consătenilor, a anotimpurilor, așa cum se văd ele la Ghilad (...).” (Călin Căliman, „Istoria filmului românesc”, Ed. a 3-a, 2017)

Alte proiecții: marți, 17 septembrie, ora 20:00 – Cinemateca Union

 

            MARFA ȘI BANII

România / 2001 / 93’ / color / v.o. / Dramă

 R: Cristi Puiu

Cu: Alexandru Papadopol, Dragoș Bucur, Ioana Flora,  Răzvan Vasilescu, Doru Ana, Luminița Gheorghiu

 

Un tânăr din Constanța care deține propria sa afacere (vinde la geamul apartamentului) își dorește să se extindă, dar nu are deocamdată mijloace. Un afacerist local, dubios dar influent îi oferă o sumă importantă de bani pentru un transport în aparență simplu: o geantă cu presupuse medicamente, care trebuie dusă la București, la o adresă precisă. Se pare însă că geanta conține anumite lucruri care îi interesează și pe alții. Convins la început că și-a vândut doar serviciile, tânărul înțelege, când este prea târziu, că și-a vândut de fapt conștiința.

Alte proiecții: marți, 17 septembrie, ora 20:00 – Cinemateca Union

Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu) | Str. Eforie nr 2, București, România

Organizator

Cinemateca Română - EFORIE

https://www.facebook.com/Cinemateca-Română-Pagina-oficială-404750289652215/

+40213130483