CINECLUB QUEER - TOTALLY F***ED UP

Sat, 29 June, 19:00

București , România

Sat, 29 June, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

„Totally F***ed Up” (r. Gregg Araki, 1993), primul lungmetraj al trilogiei „Teen Apocalypse” (care mai cuprinde titlurile „The Doom Generation” și „Nowhere”), prezintă o imagine necosmetizată a tinerilor queer din generația X, fiind puternic ancorat nu doar în angoasele epocii, ci și în contracultura nihilist-contestatară a acelor timpuri. Compus din 15 viniete, filmul urmărește dinamica și stilul de viață al unui grup de tineri din Los Angeles, ale căror căutări gravitează în jurul marilor întrebări ale existenței. Departe de estetica îngrijit-calofilă a filmelor cu adolescenți și de viziunea heteronormativă a genului „coming-of-age”, „Totally F***ed Up” propune o imagine inedită despre ...Citeste mai mult-->

„Totally F***ed Up” (r. Gregg Araki, 1993), primul lungmetraj al trilogiei „Teen Apocalypse” (care mai cuprinde titlurile „The Doom Generation” și „Nowhere”), prezintă o imagine necosmetizată a tinerilor queer din generația X, fiind puternic ancorat nu doar în angoasele epocii, ci și în contracultura nihilist-contestatară a acelor timpuri. Compus din 15 viniete, filmul urmărește dinamica și stilul de viață al unui grup de tineri din Los Angeles, ale căror căutări gravitează în jurul marilor întrebări ale existenței. Departe de estetica îngrijit-calofilă a filmelor cu adolescenți și de viziunea heteronormativă a genului „coming-of-age”, „Totally F***ed Up” propune o imagine inedită despre sentimentul de dezorientare al generației MTV, fiind printre primele încercări cinematografice de a dramatiza spiritul anilor ’90.

În lipsa unor reprezentări fidele ale culturii queer nouăzeciste în mass-media, adolescenții din film pun mâna pe cameră și documentează singuri realitatea din jurul lor, prin mici interviuri și fragmente video. Mimând autoreprezentarea într-o lume în care personajele nu se regăsesc nici în mediile de difuzare mainstream, nici în cele queer, filmul lui Araki integrează fragmentele video confesionale filmate de protagoniști nu doar ca un artificiu estetic, ci și ca un mecanism de a împinge narațiunea mai departe. Deși cei șase tineri fac din propria lor identitate un prilej de a ocoli sistemul și de a-și crea o lume a lor, violența societății din care s-au autoexilat îi ajunge din urmă și-i învăluie fără scăpare.

Cinemateca Union (Sala Paul Calinescu) | Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, România

Organizator

Cinemateca Română - UNION

Cinema UNION cunoscută și sub numele Sala Paul Călinescu a Cinematecii Române, are 130 locuri, iar poziționarea este ultra-centrală, chiar lângă Sala Palatului. A fost deschisă în 1969. <br /> Filmele prezentate sunt atât premiere, cât și filme de cinematecă astfel încât să creeze o punte de legătură între trecut și prezent. Totodată susținem cinematografia europeană non-națională, dar și cea românească.

https://www.facebook.com/CinemaUnionBucuresti/

+4021.313.92.89