OPEN, de Leta Popescu

Tue, 18 June, 19:30

București , România

Tue, 18 June, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

cu: George Albert Costea

regia: Leta Popescu

dramaturg: Ana Cucu Popescu

sound design: Mihai Moș

video: ousia

tehnic: Attila Almási

producător: Asociația Reciproca în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și Asociația GroundFloor Group

spectacol recomandat 16+

Spectacolul pornește de la un cadru larg al ofertelor de club care promit plăceri și regăsiri ale sexualității. Prin căutările în propriile povești și dorințe spectacolul atinge, într-un mod complex și personal, diferitele forme ale iubirii contemporane. Unde și cum ne mai găsim liniștea în conceptele de „single” sau „open”? Cum ajungem să ne exorcizăm dorința de tandrețe și cum ne raportăm astăzi la „marea iubire” ? Care sunt metodele actuale ...Citeste mai mult-->

cu: George Albert Costea

regia: Leta Popescu

dramaturg: Ana Cucu Popescu

sound design: Mihai Moș

video: ousia

tehnic: Attila Almási

producător: Asociația Reciproca în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și Asociația GroundFloor Group

spectacol recomandat 16+

Spectacolul pornește de la un cadru larg al ofertelor de club care promit plăceri și regăsiri ale sexualității. Prin căutările în propriile povești și dorințe spectacolul atinge, într-un mod complex și personal, diferitele forme ale iubirii contemporane. Unde și cum ne mai găsim liniștea în conceptele de „single” sau „open”? Cum ajungem să ne exorcizăm dorința de tandrețe și cum ne raportăm astăzi la „marea iubire” ? Care sunt metodele actuale prin care se poate reaprinde pasiunea în cuplurile longevive? Mai există astăzi cupluri perfecte?


Echipa spectacolului OPEN și-a propus de la început să vorbească publicului despre orice tip de practică ce unora le poate aduce împlinire, iar altora le poate crea repulsie. Spectacolul abordează tema sexualității, punând pudoarea în paranteză, și chestionează în ce măsură societatea și familia instalează în fiecare dintre noi tipare de care cu greu ne putem desprinde.„Open e un (mono)spectacol despre sexualitate. Nu despre iubire în abstract, ci despre modul în care familia, cercul de prieteni, ansamblul general al interacțiunilor sociale (pe scurt, ceea ce în general se numește societate) stabilesc un cadru reglementat informal în care să ne manifestăm (controlat moral) sexualitatea, despre care nu vorbim în acești termeni, fiindcă principala formă de reglementare a sexualității e confundarea ei cu dragostea sau tratarea ei exclusiv drept consecință și modalitate de manifestare a iubirii-așa-cum-a-stabilit-lumea-că-e-ea.” (Iulia Popovici - Observatorul Cultural - „Sexualitatea de care ne rușinăm”).

OPEN susține Bucharest PRIDE.

Bucharest Pride este festivalul anual dedicat drepturilor comunității LGBTQI+, care integrează evenimente dedicate atât comunităţii cât şi celor care vor să afle mai multe despre cultura şi viața LGBTQI+ în România: expoziții, spectacole de teatru și dans, proiecții de film, petreceri, concerte, forumuri, dezbateri, conferinţe, evenimente în aer liber și Marşul Bucharest Pride.

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Naţional al Dansului – Bucureşti (CNDB) este singura instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susţine, dezvolta şi promova dansul contemporan. Statutul său de instituţie de spectacole, dar şi de finanţator al coregrafiei contemporane - rol jucat asemeni Centrului Naţional al Cinematografiei în cazul cinematografiei româneşti -, face din CNDB o instituţie vitală pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76