kompostor.ro kompostor.ro

Evenimente • 02
  Jul
  Non-mandatory Tickets | Central Park | Support Jazz in the Park Fund 2017

  duminică, 2 iulie, 00.00

  Parcul Central, Simion Barnutiu, Cluj-Napoca, România

  Electro-Jazz Stage (30 iunie – 2 iulie 2017): Jojo Mayer & Nerve, Mammal Hands, Skalpel, Hidden Orchestra, sZempöl Offchestra, Brum Main Stage (30 iunie – 2 iulie 2017): Vintage Trouble, Viva Vox Choir, Coma Acustic, JazzyBIT, Sebastian Spanache Trio, C.A.L.I. Quartet, Alex Calancea Band


  Organizat de Fapte

 • 04
  Aug
  Forță albastră intr-un ghiozdănel

  vineri, 4 august, 11.36

  , , Galați, România

  Lansăm campania "Forță albastră intr-un ghiozdănel" menită să susțină la inceput de an școlar copiii asociatiei. Ne dorim ca impreună să oferim un zambet si puțină alinare copiilor noștri speciali. Pregătim un ghiozdanel pentru fiecare ce va contine rechizitele necesare către drumul spre integrare si cunoaștere. Ajută-ne să ii ajutăm și adaugă forța ta intr-un ghiozdanel, donând: rechizite. Noi ne vom asigura că darul tău ajunge la destinație in siguranță. MULȚUMIM Asociația și noi suntem copiii voștri.


  Organizat de Asociatia si noi suntem copiii vostri

 • 27
  Aug
  Last Rooftop of the Summer

  duminică, 27 august, 14.00

  Bucuresti Mall, Calea Vitan 55-59, București, România

  Pentru apusurile calde. Pentru flirturile jucăușe. Pentru zâmbetele largi. Pentru momentele unice care încep vara și nu se mai termină niciodată. Sau cel puțin am vrea să nu se termine. Ne întoarcem pe acoperiș pentru ultimul rooftop party al verii să tragem linie și să numărăm amintirile frumoase din ultimele 3 luni. Hai să scrii ultima parte în povestea verii tale,duminică, 27 august, de la ora 14:00, la Bucuresti Mall!


  Organizat de TEDDYBEAR

 • 01
  Sep
  Cyclic on the Roof

  vineri, 1 septembrie, 22.00

  Palas Iasi, Strada Palas nr. 7A, Iași, România

  Am găsit la petrecerile noastre din Iași oameni faini, cu dragoste pentru muzică. Ne-am simțit ca acasă alături de voi, așa că ne întoarcem cu drag de fiecare data. Ne vedem pe acoperișul mall-ului Palas pentru a petrece la înălțime până-n zori alaturi de: Lost Desert Mihai Popoviciu Rosario Internullo Emann Accesul este permis numai persoanelor peste 18 ani.


  Organizat de TEDDYBEAR

 • 03
  Sep
  Deep in the Grass 3

  duminică, 3 septembrie, 11.00

  , , Mogoșoaia, România

  Închide ochii: imaginează-ți o duminică într-un loc minunat în care vei regăsi prieteni și multe alte fețe luminate de razele soarelui și încantate de muzica sublimă. O pătură întinsă pe iarbă, o pernă pufoasă și un cap frumos așezat pe ea cu ochii în sus, spre cer. Ai început să visezi cu noi? Ne bucurăm nespus că ai intrat în povestea noastră, poveste pe care o vom retrăi încă o dată la Deep in the Grass 3 și pe care o vei pune în sertarul tău preferat cu amintiri.  / Close your eyes: picture a Sunday in a wonderful place in which you will find your friends along with many other faces enlightened by the sun and delighted by the music. A blanket on the grass, a cozy pillow and your beautiful face looking up, towards the sky. Are you already dreaming with us? We are so glad to have you in our story, the story we will relive at Deep in the Grass 3. Make some room for it in your favorite memories drawer. Access not allowed for people under 18. Don't drink and drive!


  Organizat de TEDDYBEAR

 • 08
  Sep
  Le Petit Festival de Bucarest

  vineri, 8 septembrie, 18.00

  Pescariu AQUA, Glodeni Nr 3, București, România

  ☆ Le Petit Festival de Bucarest ☆ 08.09.2017 ☆ Pescariu AQUA dresscode ☆ s u m m e r c h i c & f l a t s h o e s acces restrictionat ■ doar cu bratara !! More Info TBA


  Organizat de Le Petit Festival de Bucharest

 • 09
  Sep
  MaRó

  sâmbătă, 9 septembrie, 19.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii nr.3-5 , Sibiu, România

  Piesa vorbește despre bizareriile relațiilor româno-maghiare prin zece scene ușor absurde. Întâmplările se petrec în Transilvania, unde se întâlnește mândria etnică și complexul de inferioritate, sentimentele de dominare și nemulțumirile reale, durerea sinceră și umorul, condimentate bineînțeles cu multe gâlcevi și bruftuieli. În timpul repetițiilor nu s-au produs vătămări corporale între artiștii de etnii diferite.  


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 09
  Sep
  ABONAMENT

  sâmbătă, 9 septembrie, 19.00

  , , Sibiu, România

  Abonamentul este valabil la toate spectacolele din perioada 9-10 septembrie, inclusiv spectacolul de deschidere a festivalului (MaRo). În cazul spectacolelor la care se vând bilete cu locuri (MaRo & ROVEGAN) vor exista locuri special rezervate pentru dumneavoastră pe care le veți primi la intrare înainte de începerea spectacolului.


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 09
  Sep
  Rovegan

  sâmbătă, 9 septembrie, 21.30

  TEATRUL GONG SALA ETAJ, Alexandru Odobescu, nr. 4, Sibiu, România

  Inspirat de cartea Lilianei Nechita, Cireşe amare şi realizat ȋn urma unei ample documentării desfăşurate ȋn localităţi din judeţul Vaslui, ROVEGAN explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident. Urmând traseul unui basm contemporan, spectacolul ficţionalizează experienţa mamelor nevoite să plece la muncă ȋn Italia şi interoghează asupra efectelor unei astfel de dislocări ȋn plan personal şi social. ROVEGAN ia forma unui storytelling colectiv urmărind povestea unei familii prin prisma a trei generaţii de femei şi a modului ȋn care fiecare ȋnţelege lupta pentru o viaţă mai bună. Spectacolul face parte din trilogia migraţiei, un proiect realizat de grupul eastgowest şi ARENA, şi a fost prezentat ȋn cadrul unui turneu naţional co-finanţat de AFCN, ȋn cadrul Platformei de teatru şi dezbatere GO WEST.


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 09
  Sep
  Ziua necunoștinței

  sâmbătă, 9 septembrie, 21.30

  Librăria Humanitas, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 16, Sibiu, România

  Atunci când nu te ridici la teatru... se ridică teatrul la tine. Marile capodopere pe înțelesul oricui, un ghid teatral profan cu ilustrații, la pachet cu multă bună dispoziție. Iti va trezi cu siguranta imaginatia si pofta de lectura.


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 09
  Sep
  Monoloagele Vaginului

  sâmbătă, 9 septembrie, 21.30

  Grădina BIS Teatru, Stefan cel Mare, nr.56, Sibiu, România

  Trei actrițe cunoscute publicului sibian din spectacolele Teatrului Național “Radu Stanca”: Serenela Mureșan, Cristina Ragos și Codruța Vasiu. Un exercițiu actoricesc de o rară sensibilitate. O porție de umor de cea mai bună calitate. Emoție, senzualitate, feminitate. Nu vă lăsați induși în eroare de titlu. Nimic nu va fi vulgar sau la prima mână. Textul aflat la baza spectacolului s-a jucat pentru prima dată în subsolul unei cafenele din Greenwich Village, iar apoi a fost tradus în nu mai puțin de 48 de limbi și a fost jucat în peste 140 de țări. Printre actrițele care auinterpretat acest text excepțional se numără: Jane Fonda, Whoopi Goldberg, Glenn Close și Susan Sarandon.


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 09
  Sep
  Sunt eu, Annabel

  sâmbătă, 9 septembrie, 23.30

  Hala UNIMAT, Str. Mihai Viteazu, nr. 2B, Sibiu, România

  "Sunt eu, Annabel" este un spectacol asupra caruia compania s-a concentrat aproape doi ani si are in prim-plan o fetita de 10 ani, Annabel, care incearca sa inteleaga certurile parintilor prin prisma imaginatiei sale. Isi creeaza un personaj imaginar in intruchiparea bunicului sau, un personaj care stapaneste timpul, a carui voce ii apartine lui Constantin Cotimanis. Textul este semnat de poetul si realizatorul Radio Guerrilla Iulian Tanase. "Sunt eu, Annabel" este cea mai complexa productie Lightwave Theatre de pana acum si urmareste povestea fetitei de 10 ani cum se maturizeaza, trecand prin tentatiile adolescentei. Spectacolul va atinge fiecare spectator in parte, pentru ca am trecut cu totii, intr-un fel sau altul, prin povestea lui Annabel.


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Trenul cu 2 locomotive

  duminică, 10 septembrie, 00.00

  Imperium Pub, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 24, Sibiu, România

  ”Trenul cu 2 locomotive” este un performamnce cu și de Claudiu Fălămaș pe texte de Iustin Panța. Veți auzi poezie, veți asculta muzică live și veți asista la un exercițiu prin care cuvintele încep să ia viață și să ne poarte emoțiile până la paroxism, după cum ar zice poetul Iustin Panța.  ”Poetul Iustin Panța este unul dintre cei câțiva care au definit poezia românească din ultimul deceniu al secolului trecut. Continuator, până la un punct, al lui Mircea Ivănescu, a știut să se desprindă la timp, dar a rămas mereu în relații cordiale cu poezia acestuia. Nu sunt multe cărțile scrise în doi în literatura română care să fi fost atât de reușite, de memorabile ca întâlnirea dintre Ivănescu și Panța în ”Limitele puterii sau mituirea martorilor”. Puțini sunt, de asemenea, poeți-șahiști într-o literatură, iar Panța a fost unul dintre cei mai buni. Poetician pur-sânge, el problematizează scrisul pe măsură ce scrie și scrie pe măsură ce-și amintește.” Claudiu Komartin ”Trenul cu 2 locomotive” este o producție BIS Teatru


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Open

  duminică, 10 septembrie, 01.30

  CAVAS, Bulevardul Victoriei, nr.5-7, Sibiu, România

  Cum ajungem să ne exorcizăm dorința de tandrețe și cum ne raportăm în prezent la conceptul “marii iubiri”. Punând pudoarea în paranteză, se abordează tema sexualității, chestionând în ce măsură societatea și familia instalează în fiecare dintre noi tipare de care cu greu ne putem desprinde.


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Nimeni nu știe ce e în inima mea

  duminică, 10 septembrie, 01.30

  Atrium, Piata Mica, Nr. 16, 550182, Sibiu, România

  Un show senzațional, care de zece ani se joacă cu casa închisă! Da, sunt zece ani de când actorul Florin Coșuleț umple sălile cu acest minunat show de improvizație. Secretul succesului - spectacolul e mereu altfel, mereu proaspăt, mereu viu.


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Trenul cu 2 locomotive, ora 03:00

  duminică, 10 septembrie, 03.00

  Imperium Pub, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 24, Sibiu, România

  ”Trenul cu 2 locomotive” este un performamnce cu și de Claudiu Fălămaș pe texte de Iustin Panța. Veți auzi poezie, veți asculta muzică live și veți asista la un exercițiu prin care cuvintele încep să ia viață și să ne poarte emoțiile până la paroxism, după cum ar zice poetul Iustin Panța.  ”Poetul Iustin Panța este unul dintre cei câțiva care au definit poezia românească din ultimul deceniu al secolului trecut. Continuator, până la un punct, al lui Mircea Ivănescu, a știut să se desprindă la timp, dar a rămas mereu în relații cordiale cu poezia acestuia. Nu sunt multe cărțile scrise în doi în literatura română care să fi fost atât de reușite, de memorabile ca întâlnirea dintre Ivănescu și Panța în ”Limitele puterii sau mituirea martorilor”. Puțini sunt, de asemenea, poeți-șahiști într-o literatură, iar Panța a fost unul dintre cei mai buni. Poetician pur-sânge, el problematizează scrisul pe măsură ce scrie și scrie pe măsură ce-și amintește.” Claudiu Komartin ”Trenul cu 2 locomotive” este o producție BIS Teatru


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Opiniile unui clovn

  duminică, 10 septembrie, 03.30

  CAVAS, Bulevardul Victoriei, nr.5-7, Sibiu, România

  Spectacolul Opiniile unui clovn prezintă povestea de dragoste a clovnului Hans Schneir cu Marie și reprezintă transpunerea scenică a temei principale a romanului cu același nume într-o monodramă. De asemenea spectacolul are ca vector tranzitoriu condiția artistului. Ipocrizia, minciuna, înstrăinarea și marginalizarea individului de către o societate care nu are timp și răbdare pentru detalii, materialismul, predominanța dogmei religioase, uniformizarea colectivă sau depersonalizarea individului, toate aspectele abordate în spectacol fac din acesta un spectacol manifest. Hans este un clovn, un artist profesionist specializat în observarea și transformarea absurdului cotidian în numere de pantomimă, însă când este părăsit din motive religioase de sigura femeie pe care o iubește, Nimicul pare că ar fi cel mai adecvat număr de pantomimă…


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Din înțălepciunea lui Dorel despre soție, viață și actorie

  duminică, 10 septembrie, 03.30

  Atrium, Piata Mica, Nr. 16, 550182, Sibiu, România

  Andrei Ciopec propune un spectacol scris și regizat de el. Un spectacol pornit de la monologul cu care a participat la Gala Hop 2014, unde a fost desemnat ,,Cel mai bun actor". “Din înțălepciuna lui Dorel" este un one man show la care râzi filozofând și filozofezi râzând. Un spectacol colorat, construit pe firul unei povești de dragoste trăite de un mecanic cu o actriță, un spectacol presărat cu momente de improvizație și interacțiune cu publicul și cu momente de iluzionism, ceea ce îl face viu și diferit de la o reprezentație la alta.  ,,Hai la spectacol cu amici, prieteni, cu mama și cu tata, să vă umfle râsul, să vă umflați și roata." - Dorel


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  7 piese de teatru cântate și repovestite de Alex Ștefănescu

  duminică, 10 septembrie, 05.00

  Atrium, Piata Mica, Nr. 16, 550182, Sibiu, România

  7 piese de teatru faimoase puse pe muzica, parodiate si repovestite de un actor cu o chitara. “Hamlet”, “Romeo si Julieta”, “Pescarusul”, “O scrisoare pierduta” si altele te asteapta sa le redescoperi si sa le privesti intr-un fel in care n-ai mai facut-o pana acum. 


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Povestea unui pătrat

  duminică, 10 septembrie, 12.00

  Grădina BIS Teatru, Stefan cel Mare, nr.56, Sibiu, România

  "Povestea unui patrat" e un spectacol de teatru cu figuri geometrice, ce  naste din mainile Ioanei Butu – actor manuitor. Textul spectacoluluii e scris in colaborare cu d.na profesor Silvia Sbaragli, profesor in didactica matematica in Elvetia, Canton Ticino. Teatrul se intalneste cu geometria, lasand frau liber figurilor geometrice sa ia viata in mainile Ioanei Butu. Un alt fel de a intelege geometria, o disciplina doar in aparenza complicata pentru copii. Va fi amuzant sa descoperim cateva elemente legate de proprietatile unor figuri geometrice , sa le auzim cum vorbesc, cum canta, cum se joaca. 


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Pam Pam

  duminică, 10 septembrie, 15.00

  Grădina BIS Teatru, Stefan cel Mare, nr.56, Sibiu, România


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Lumea dinăuntru

  duminică, 10 septembrie, 17.00

  CAVAS, Bulevardul Victoriei, nr.5-7, Sibiu, România

  O femeie zace captivă în propriul corp. Poate doar să clipească, o dată pentru "da", de două ori pentru "nu". Dar mintea ei o poartă departe, înapoi în copilărie, o aduce în fața morții și o coboară în necunoscutul propriei ființe. Ce îi este dat să descopere?


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  Hangdrum Vibrations - Concert extraordinar Francesco Agnello

  duminică, 10 septembrie, 19.00

  Biserica Ursuline, Biserica Ursuline, Sibiu, România


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 10
  Sep
  CAIDA LIBRE

  duminică, 10 septembrie, 19.30

  Sala Stere Popescu, Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

  UN SPECTACOL DE SHARON FRIDMAN IN COLABORARE CU DANSATORII ASISTENT COREGRAF: ARTHUR BERNARD-BAZIN SI CARLOS FERNÁNDEZ DANSATORI: JUAN CARLOS TOLEDO, RICHARD MARTIN, MELANIA OLCINA, TANIA GARRIDO, LUCIA MONTES DRAMATURG: ANTONIO RAMÍREZ-STABIVO MUZICA ORIGINALA: LUIS MIGUEL COBO SCENOGRAFIE SI DESIGN GRAFIC: OFICINA 4PLAY LIGHT DESIGN: SERGIO GARCÍA DOMÍNGUEZ COMPOZITIE VIDEO: DAMIÁN VARELA, EVA VIERA MANAGER TURNEU: NACHO AZAGRA


  Organizat de C.N.D.B.

 • 10
  Sep
  Mens Sana In Corporatist Sano

  duminică, 10 septembrie, 21.00

  Grădina BIS Teatru, Stefan cel Mare, nr.56, Sibiu, România


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 11
  Sep
  Născut în 90

  luni, 11 septembrie, 19.00

  CAVAS, Bulevardul Victoriei, nr.5-7, Sibiu, România

  În distribuţie trei actori tineri, născuţi în anul 1990: Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş. Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecţii, poveşti de viaţă. Eroii noştri traversează anii ‘90, cel mai tulbure şi gri deceniu din istoria modernă a României. Ei ne oferă felii de viaţă presărate cu nostalgie, cu hazoase și amare aduceri aminte. Anii ’90 au însemnat: haos, violență, instabilitate, venirea minerilor, sărăcie, mimarea unui început de democraţie, primele alegeri aşa-zis libere. Dar în acelaşi timp pentru eroii spectacolului, anii ’90 au însemnat prima zi de şcoală, tanti educatoare de la grădiniţă, primul sărut. Pentru ei Bombonel era un personaj de desene-animate care apărea prea des la televizor, iar politica o nebunie de neînţeles a nătărăilor de oameni mari care au cam uitat să îşi trăiască viaţa. Cu toţii ne vom regăsi în poveştile spectacolului „NĂSCUT ÎN ‘90”. Vom râde, vom tresări, îi vom însoți pe actori în acest puzzle al omului tânăr contemporan. Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitățile socio-politice ale țării noastre. Uneori hazoase, alteori acide. Nu lipsește muzica live, nici scurtele proiecții video cu momente cheie ale anilor ‘90. Spectacolul „ NĂSCUT IN ’90 ” funcționează ca un spațiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtășit, cu toții, împreună, 25 de ani de istorie recentă, zbuciumată.   “ NĂSCUT ÎN ’90 ” – o producție BIS Teatru Cu: Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș Un scenariu de Flaviu Suhastru Regia: Bogdan Sărătean Durata: 1h 15’ (Spectacolul nu are pauză) Premiera: 26 ianuarie 2015   Poetul Radu Vancu a publicat pe site-ul contributors.ro un articol inspirat de spectacolul “NĂSCUT ÎN ‘90”, produs de BIS Teatru Sibiu  „Născut în 90” e o explorare în post-comunismul românesc, ilustrând felul în care deceniul acesta dement al tranziției noastre a ajuns, dimpotrivă, într-un mod complet neașteptat, să activeze nervul politic al primei noastre generații post-comuniste. Nu e, mă grăbesc s-o spun, o piesă militantă, o apărare & ilustrare a vreunei ideologii; cei trei actori își recompun copilăria & adolescența cu o neverosimilă detașare, atenți numai la efectul qua teatru al experiențelor lor. Ai, la început, senzația că piesa va fi o revizitare strict sentimentală a copilăriei, e și un efect intenționat aici, întrucât registrul inițial pedalează exclusiv pe coarda aceasta nostalgic-afectivă, păcălindu-te să-ți dezactivezi codurile & filtrele raționale. Pentru ca, atunci când te aștepți mai puțin, temele dure să intre în forță, mai ales aceea a morților revoluției – iar pathosul irupt în scenă te izbește cu forța unui punch decisiv. E, aici, o inteligență nu numai a regizorului – dar și a actorilor, care duc perfect exercițiul acesta de disimulare. Actrițele, de pildă, sunt uluitor de eficiente în a se preface, preț de o jumătate de piesă, că vor juca exclusiv în acest registru; pentru a se metamorfoza apoi în niște energeia care fac publicul praf din câte un monolog de două minute.” Tot articolul semnat de RADU VANCU pe: http://www.contributors.ro/cultura/„nascut-in-90”-pathosul-unei-generații/ Spectacolul NĂSCUT ÎN '90 a obținut Premiul special “Radiografia subiectivă a ultimilor 25 de ani” oferit de juriul FNTI 2015.


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 12
  Sep
  M.I.S.A.PĂRUT

  marţi, 12 septembrie, 19.00

  CAVAS, Bulevardul Victoriei, nr.5-7, Sibiu, România

  M.I.S.A.PĂRUT pleacă de la scandalul mediatic legat de Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut și relația ei cu justiția din România. Din povestea extrem de complexă din jurul MISA, creatorii M.I.S.A.PĂRUT au ales să vorbească în principal despre aspectele cele mai personale, despre modul în care au fost afectate de scandal persoanele care practică yoga la școala MISA, în special o tânără femeie care a fost internată cu forța la psihiatrie din cauza asocierii ei cu gruparea yoghină.  În final, în loc de concluzii, rămân întrebări: ce este normal? Cât de periculoasă e o presă în căutare de scandal cu orice preț? Ce moștenire în atitudine și gândire ne-a rămas de la regimul comunist? Cât de mult preț punem pe libertatea individuală versus tradiție? Ce se întâmplă când morala e confundată cu legea?


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 13
  Sep
  Privacy settings

  miercuri, 13 septembrie, 19.00

  TEATRUL GONG SALA PARTER, Alexandru Odobescu, nr. 4, Sibiu, România

  Spectacolul Privacy Settings este o comedie dark, în care sunt puse sub lupă consecințele întâlnirii dintre societatea românească contemporană și social media. Prin umor și scene savuroase, spectacolul urmărește impactul catastrofic pe care îl pot avea rețelele de socializare în cadrul comunităților mici, dar și repercusiunile folosirii lor într-un mod iresponsabil. Privacy Settings este despre efectele pe care le poate avea mediul online, despre relații, comunicare, lipsa ei, iar nu în ultimul rând despre singurătate și cât de mult ne afectează părerea celorlalți când vine vorba despre noi înșine. Acest proiect este susținut de Damen Galați și Galtour Dunărea, realizat de Social Act Theatre în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Vă așteptăm la teatru!


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 14
  Sep
  POVESTEA CHITAREI

  joi, 14 septembrie, 19.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii nr.3-5 , Sibiu, România

  POVESTEA CHITAREI - Un spectacol muzical Scenariul și regia: Bogdan Sărătean Muzicieni: Stan Zamfirescu, Ilie “Manole” Vlad, Gabriel Sarkadi, Valerica Limbășan Actori: Alin Turcu, Andrada Grosu, Claudiu Fălămaș, Marian Bureață/ Bogdan Constantin Cu participarea copiilor: Radu Gogoșoiu și Ștefan Marcu Costume: Alexandra Constantin și Diana Ribana Video: Bogdan Brylynski O producție PLAY cu participarea BIS Teatru   POVESTEA CHITAREI. Un spectacol total care îmbină teatrul cu muzica live. Un spectacol cu poveste, care provoacă actorii să se exprime într-o armonie perfectă cu muzicienii de pe scenă. Un spectacol despre puterea muzicii de a vindeca această lume. Într-o bună zi Albert, un copil de numai 10 ani, află de la televizor că vine sfârșitul lumii. Înțelegând că planeta noastră așa cum o știm se va stinge, el se hotărăște să trimită în cosmos chitara rămasă de la tatăl său, pentru a o salva. Este convins că instrumentul său conține toate sunetele inventate vreodată pe Pământ. Pentru a-și duce la îndeplinire planul, Albert trebuie să parcurgă un traseu inițiatic, care presupune întâlniri cu diverse persoane care îl vor îndruma și experiențe care îl vor maturiza.   Albert va parcurge un traseu sonor bogat, de la barock la rock. Se va întâlni cu sonorități de la Bach la Agustin Barios Mangore, de la Francisco Tarrega și Isaac Albeniz, până la Jimmy Hendrix și Stevie Ray Vaughn, de la Django Reinhardt la The Beatles. Muzica va fi interpretată live de doi dintre cei mai bine cotați chitariști ai momentului: Stan Zamfirescu (clasic) și Ilie “Manole” Vlad (electric), alături de tinerii și foarte tinerii lor discipoli.   “Cred în continuare că arta supremă este muzica, și că toate artele încearcă să o imite. Cred că oamenii mari au nevoie de poveste, mai mult ca oricând. Sunt convins că spectatorii, martorii, îl vor însoți cu bucurie pe Albert în călătoria lui inițiatică, fabuloasă.Acest spectacol este un omagiu adus chitarei și tuturor artiștilor care și-au zdrelit degetele și sufletele zile și nopți întregi pentru a descoperi sunetele divine pe care instrumentul acesta miraculos le conține. Dar în același timp Povestea chitarei este o invitație spre a privi lumea cu ochii limpezi ai unui copil. Fiecare om din public a fost la un moment dat Albert, și a avut o grămadă de vise. E datoria spectacolului nostru să îi reamintească asta. Iar pentru mine e o enormă bucurie să lucrez cu instrumentiști de asemenea clasă, să îi văd pe scenă alături de cei mai tineri actori ai orașului.” Bogdan Sărătean, regizor Povestea Chitarei “ Ideea proiectului a fost de a ilustra la modul artistic-educativ istoria chitarei, a felului în care a evoluat acest instrument. Inițial gândul era al unei ilustrări cronologice a acestui fenomen. Împreună cu regizorul spectacolului am hotărât că e mai util și mai atractiv să creăm o poveste care să conțină toate aceste sonorități atât de diverse. Provocarea noastră este ca spectatorul să pătrundă în povestea lui Albert, și să descopere împreună cu el Chitara cu C mare, de la barock la rock. Avem pe scenă instrumentiști consacrați, de mare clasă, alături de actori tineri apreciați în orașul nostru. Mi-am dorit mereu să văd un spectacol care îmbină chitara clasică și cea electrică cu teatrul. Iată că vom asista împreună la un astfel de produs artistic: Povestea chitarei” (Cosmin Marcu, producător spectacol, Asociația Culturală Play) POVESTEA CHITAREI Distribuția: Albert – Alin Turcu Mama – Andrada Grosu Joker/ Învățător/ Cîntăreț de stradă – Claudiu Fălămaș Joker/ Patrick/ Alchimist urban – Marian Bureață Fata din prima bancă – Valerica Limbășan Tatăl lui Albert – Stan Zamfirescu Vârstele lui Albert - Radu Gogoșoiu, Ștefan Marcu, Gabriel Sarkadi Albert la maturitate - Ilie “Manole” Vlad   Un scenariu de Bogdan Sărătean Texte de Flaviu Suhastru Regia: Bogdan Sărătean Asistent regie: Ștefania Marola Costume: Alexandra Constantin și Diana Ribana Video: Bogdan Brylynski Afiș: Amandine Bănescu Un spectacol produs de Asociația PLAY Sibiu, noiembrie 2016


  Organizat de Asociatia Culturala "BIS"

 • 15
  Sep
  Transylvanian Grand Prix 2017

  vineri, 15 septembrie, 15.00

  Sala Transilvania, Str. Octavian Goga, Nr.1, Sibiu, România

  Transylvanian Grand Prix - Sibiu  15-16-17 Septembrie - Sala Transilvania Sibiu  Cel mai mare si fastuos eveniment de Dans Sportiv din Romania!!! 3 zile de competitie si spectacol unde puteti urmarii cele mai bune perechi de dansatori din lume!


  Organizat de Transylvanian Grand Prix

 • 15
  Sep
  Peer Gynt – spectacol de dans contemporan

  vineri, 15 septembrie, 19.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii Nr 33, Sibiu, România

  Peer Gynt – spectacol de dans contemporan Teatrul de Balet Sibiu, Director – Ovidiu DRAGOMAN Coregrafia și Regia: Aleisha GARDNER Muzica: Alfred SCHNITTKE, Dmitri ŞOSTAKOVICI, Monica FLORESCU și Makcim FERNANDEZ SAMODAIEV  Interpretare LIVE: pian - Monica FLORESCU, violoncel - Makcim FERNANDEZ SAMODAIEV  Scenografia: Mariia ERMOLENKO  Lumini: Radu DRUSAN 


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 16
  Sep
  TRIO VENTO DELL’EST - Germania

  sâmbătă, 16 septembrie, 19.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii Nr 33, Sibiu, România

  TRIO VENTO DELL’EST - Germania Heejung KIM - pian Cristina BOJIN - flaut Makiko KUNOW – fagot   Trei muziciene din trei ţări diferite - România, Japonia și Coreea de Sud – unite de pasiunea comună pentru muzică, şi-au dat mâna pentru ca, împreună, în afara activităţii lor profesionale în orchestre şi instituţii de învăţământ din Germania, să se lanseze într-o nouă provocare muzicală prin explorarea unui repertoriu inedit aparţinând trio-ului instrumental de flaut, pian şi fagot. În scurt timp, talentul lor excepţional şi prietenia care le uneşte pe cele trei artiste, le-a ajutat să consolideze, în perfectă armonie, un grup instrumental omogen, cu o sonoritate rafinată şi expresivă, care se bucură de un succes extraordinar la fiecare apariţie publică.


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 21
  Sep

  joi, 21 septembrie, 19.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii Nr 33, Sibiu, România

  Operă bufă în două acte, “Elixirul dragostei” este una dintre cele mai interpretate opere ale lui Donizetti. Povestea are elemente de realism, cu excepţia finalului “happy-end”. Acţiunea se învârte în jurul elixirului Isoldei – elixirul iubirii, al banilor şi al orgoliului. Este o comedie care presupune răsturnări de situaţii şi personaje comice precum şarlatanul, cu al său discurs atât de apropiat de cel al politicienilor. Libretul acestei opere este scris de Felice Romani, un literat italian extraordinar. Pe lângă numeroase librete pentru operele lui Gaetano Donizetti, Felice Romani a semnat şi libretul a două importante opere ale lui Vincenzo Bellini: La sonnambula şi Norma. La momentul apariţiei sale, în 1832 la Teatro alla Scala din Milano, L’Elisir d’amore, a fost revelaţia muzicală a deceniului, jucându-se un număr impresionant de reprezentaţii ale acestei opere. Au fost curând montate reprezentaţii la Paris, la Londra, chiar şi la Viena, deşi spaţiul germanic a avut de multe ori reţineri cu privire la importul operelor italiene. Gaetano Donizetti a spart această barieră, având o premieră triumfală la Viena în 1837. Succesul operei se datorează printre altele şi umorului, meritul aparţinându-i atât lui Felice Romani, cât şi lui Donizetti în egală măsură. Libretul permite foarte multe situaţii ambigue, foarte multe răsturnări ale relaţiilor dintre personaje şi permite o tratare muzicală într-un stil care fusese făcut celebru de Rossini şi perfecţionat de Donizetti – stilo spezzato.


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 24
  Sep
  ”Evgheni Oneghin” - Operă în 3 acte de Piotr Ilici Ceaikovski

  duminică, 24 septembrie, 19.00

  Redal Expo Sibiu, Str. J. S. Bach Nr.4, Intrarea B, Sibiu, România

  Libretul Konstantin Şilovski, după un roman de Alexandr Sergheevici Puşkin Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca Corul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca Baletul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca Conducerea muzicală: Vladimir LUNGU Soliști:  Florin ESTEFAN – Oneghin               Cristian MOGOŞAN – Lenski               Tatiana LISNIC – Tatiana               Liza KADELNIK – Olga               Gelu DOBREA – Gremin               Ştefania BARZ – Larina               Andrada Ioana ROŞU – Filipievna               Ruslan Bârlea – Triquet               Corneliu HUŢANU – Zaretsky/Căpitanul               Dan DUMITRANA – Guillot


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 28
  Sep
  ,,Der Schauspieldirektor’’ / ”Directorul de Teatru” K.486 – Operă pentru copii

  joi, 28 septembrie, 19.00

  Teatrul National Radu Stanca Sibiu, Bvd. Corneliu Coposu nr. 2, Sibiu, România

  Ansamblul Operei Comice pentru Copii din București Soliștii Operei Comice pentru Copii din București


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 30
  Sep
  ,,La Cenerentola’’ / ”Cenuşăreasa” - Operă comică în 2 acte de Gioachino ROSSINI

  sâmbătă, 30 septembrie, 19.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii Nr 33, Sibiu, România

  “Cenușăreasa”, o poveste a copilăriei spusă din perspectiva marelui Rossini. La Cenerentola, a cărei premieră a avut loc la Teatro Valle din Roma, în anul 1817, este o operă în două acte, după un libret de Jacopo Ferreti, inspirat de clasicul basm al copilăriei. Versiunea lirică a Cenuşăresei păstrează aerul proaspăt şi suav al poveştii, având-o ca protagonistă pe Cenerentola, frumoasa soră vitregă a urâcioaselor Clorinda şi Tisbe, fiicele lui Don Magnifico, baron de Montefiascone. Finalul fericit al Cenuşăresei vine odată cu Don Ramiro, prinţul de Salerno, cei doi îndrăgostindu-se la fastuosul bal de la castel şi trăind fericiţi până la adânci bătrâneți.


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 01
  Oct

  duminică, 1 octombrie, 11.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii Nr 33, Sibiu, România

  Distribuţia : Raluca STRAIA, Ramona OLTEANU, Andreea BLIDARIU, Ştefan POPOV, Ştefan FIERARU, Silviu MIHAILĂ, Adrian DIMA şi Florian BALA, alături de baletul Teatrului Stela Popescu Regia : Dan TUDOR Coregrafia : Ştefan SOARE


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 01
  Oct

  duminică, 1 octombrie, 17.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii Nr 33, Sibiu, România

  Distribuţia : Raluca STRAIA, Ramona OLTEANU, Andreea BLIDARIU, Ştefan POPOV, Ştefan FIERARU, Silviu MIHAILĂ, Adrian DIMA şi Florian BALA, alături de baletul Teatrului Stela Popescu Regia : Dan TUDOR Coregrafia : Ştefan SOARE


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 02
  Oct

  luni, 2 octombrie, 19.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii Nr 33, Sibiu, România

  Conferinţele Sibiu Opera Festival – Recital Mahler Soliști: Florin ESTEFAN – tenor              Vasilica STOICIU FRUNZĂ – pian Moderator: Marius CONSTANTINESCU


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 03
  Oct

  marţi, 3 octombrie, 19.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii Nr 33, Sibiu, Austria

  Soliști: Markus SCHÄFER – tenor              Mihai UNGUREANU – pian Prezintă: Marius CONSTANTINESCU Program: George ENESCU – 7 cântece pe versuri de Clément Marot, op.15                  Dinu LIPATTI – Cinci lieduri pe versuri de Verlaine                  Dinu LIPATTI – Patru melodii pentru tenor și pian pe versuri de Rimbaud, Éluard și Valéry                  Violeta DINESCU – Omagiu lui Lipatti - lucrare în primă audiție                  Franz LISZT – Trei sonete pe versuri de Petrarca (versiune originală pentru tenor și pian, 1847)


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 05
  Oct

  joi, 5 octombrie, 19.00

  Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetatii Nr 33, Sibiu, România

  Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Sibiu Dirijor: Ruben Sanchez VIECO Soliști: câștigătorii Concursului „VOX ARTIS” Prezintă: Marius CONSTANTINESCU


  Organizat de Filarmonica de Stat Sibiu

 • 13
  Oct

  vineri, 13 octombrie, 12.00

  Crystal Palace Ballrooms, Calea Rahovei nr. 198A, sector 5, București, România

  International Tattoo Convention Bucharest 2017 is confirmed for 13-14-15th of October. Book your trip and save the date!  Contests, concerts, parties and activities, tattooing machines, talent, cheer and smiles: 3 days dedicated to the most original means of expressing your personality. 


  Organizat de Asociatia Tattoo & Piercing Romania

 • 24
  Oct
  Anathema-The Optimist European Tour

  marţi, 24 octombrie, 19.00

  Arenele Romane, Cutitul de Argint, 26, 040558, București, România

  Anathema revine în România în cadrul ARTmania Bucharest Blast ANATHEMA, una dintre cele mai cunoscute trupe britanice de alternative, experimental rock, revine la București, în cadrul celui de-al doilea eveniment din seria ARTmania Bucharest Blast. Alături de ei, pe scenă vor urca francezii de la Alcest, pionierii subgenului muzical blackgaze. Show-ul va avea loc pe 24 octombrie 2017, de la ora 19:00, la Arenele Romane.


  Organizat de ARTmania Events

 • 28
  Oct
  Journey - Mystery Rooms Escape

  sâmbătă, 28 octombrie, 13.00

  Mystery Rooms Escape, Bulevardul Schitu Măgureanu nr.45, București, România

  Mystery Rooms Escape Bucuresti? Ce este? Te incuiem in camera iar tu si prietenii va plimbati prin hatisul de enigme si indicii care in final va conduc catre cheia care va va deschide usa surprinzatoarei incaperi.


  Organizat de Mystery Rooms Escape

 • 08
  Nov
  ENYGMA - MYSTERY ROOMS ESCAPE

  miercuri, 8 noiembrie, 14.00

  Mystery Rooms Escape, Bulevardul Schitu Măgureanu nr.45, București, România

  Mystery Rooms Escape Bucuresti?  Ce este?  Te incuiem in camera iar tu si prietenii va plimbati prin hatisul de enigme si indicii care in final va conduc catre cheia care va va deschide usa surprinzatoarei incaperi.


  Organizat de Mystery Rooms Escape

 • 14
  Dec
  Conspiracy - Mystery Rooms Escape

  joi, 14 decembrie, 10.00

  Mystery Rooms Escape, Bulevardul Schitu Măgureanu nr.45, București, România

  Mystery Rooms Ce se intampla la Mystery Rooms Escape Bucuresti? Vii la noi cu voie buna si cu mintea odihnita si deschisa si noi te incuiem in camera pe care ai ales-o chiar tu! Apoi tu si prietenii sau colegii tai va puneti impreuna pe treaba si dezlegati enigmele presarate la tot pasul.


  Organizat de Mystery Rooms Escape

 • 29
  Dec
  Playground - Mystery Rooms Escape

  vineri, 29 decembrie, 12.00

  Mystery Rooms Escape, Bulevardul Schitu Măgureanu nr.45, București, România

  Mystery Rooms Escape Bucuresti?  Ce este?  Te incuiem in camera iar tu si prietenii va plimbati prin hatisul de enigme si indicii care in final va conduc catre cheia care va va deschide usa surprinzatoarei incaperi.  


  Organizat de Mystery Rooms Escape

 • 27
  Sep
  Legacy - Mystery Rooms Escape

  joi, 27 septembrie, 15.00

  Mystery Rooms Escape, Bulevardul Schitu Măgureanu nr.45, București, România

  Mystery Rooms Escape Bucuresti?  Ce este?  Te incuiem in camera iar tu si prietenii va plimbati prin hatisul de enigme si indicii care in final va conduc catre cheia care va va deschide usa surprinzatoarei incaperi.  


  Organizat de Mystery Rooms Escape