DELICATE INSTRUMENTS OF ENGAGEMENT// Sezonul de dans contemporan

Thu, 02 November, 16:00 - Fri, 03 November, 20:00

București , România

Thu, 02 November, 16:00 - Fri, 03 November, 20:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

JOI-VINERI, 2-3 noiembrie, 16.00-20.00

Acțiune performativă continuă

de Alexandra Pirici

Performată de: Paul Dunca, Paula Gherghe, Farid Fairuz, Maria Mora, Cristian Nanculescu
O producție a Impulse Theater Festival și FFT Düsseldorf în coproducție cu Kunsthalle Düsseldorf, Art Association for Rhinelande und Westfalia, Centrul Național al Dansului București, HAU Hebbel am Ufer și Tanzquartier Wien, 2017


„Delicate Instruments of Engagement/Instrumente delicate cu care se poate acţiona” este o acțiune performativă continuă dedicată reprezentării și reprezentativului: o selecție subiectivă de imagini, situații, discursuri politice, meme-uri care circulă online, evenimente importante din cultura pop, artă și politică re-mediate de cinci performeri. Un spațiu expozițional virtual e ...Citeste mai mult-->

JOI-VINERI, 2-3 noiembrie, 16.00-20.00

Acțiune performativă continuă

de Alexandra Pirici

Performată de: Paul Dunca, Paula Gherghe, Farid Fairuz, Maria Mora, Cristian Nanculescu
O producție a Impulse Theater Festival și FFT Düsseldorf în coproducție cu Kunsthalle Düsseldorf, Art Association for Rhinelande und Westfalia, Centrul Național al Dansului București, HAU Hebbel am Ufer și Tanzquartier Wien, 2017


„Delicate Instruments of Engagement/Instrumente delicate cu care se poate acţiona” este o acțiune performativă continuă dedicată reprezentării și reprezentativului: o selecție subiectivă de imagini, situații, discursuri politice, meme-uri care circulă online, evenimente importante din cultura pop, artă și politică re-mediate de cinci performeri. Un spațiu expozițional virtual e creat în cadrul spațiului fizic. Cum este fabricată realitatea, cum este scrisă, comentată și schimbată istoria în amintirile noastre și în procesul de întruchipare, cum reuşeşte acest joc cu evenimente semnificative din viața reală transformate în obiecte şi imagini abstracte să dezvăluie relații diferite între ele și straturi ascunse de semnificație? Membrii publicului sunt implicați în peisajul în continuă schimbare al acțiunilor și gesturilor, fiind invitaţi să aleagă noi începuturi. În felul acesta, rescrierea unei arhive iconografice de evenimente politice devine în sine un act social. Televizarea execuției lui Ceaușescu în urma revoluției din România și meme-ul Confused Travolta se contopesc cu discursurile similare susținute de Melania Trump și Michelle Obama, acoperirea tapiseriei cu Guernica la ONU în timpul pledoariei lui Colin Powell pentru intervenția americană în Irak, reclama la whisky japonez a lui Joseph Beuys care l-a ajutat să finanțeze proiectul „7000 Oaks“ din cadrul documenta și ultimul discurs al lui Salvador Allende, din 11 septembrie 1973, înainte de moartea sa în timpul loviturii de stat orchestrate de SUA împotriva primului guvern socialist ales democratic din Chile.

Bio
Începând cu proiecte precum pavilionul României de la Bienala de la Veneția din 2013, realizat împreună cu Manuel Pelmuș, și lucrări prezentate în contexte ca ediția a noua a Bienalei de la Berlin, Tate Modern din Londra și Skulptur Projekte Münster, coregrafa română Alexandra Pirici a devenit o protagonistă centrală în cadrul generației sale de tineri artiști care folosesc mediul performanceului.
Ce putere au gesturile politice în interiorul și în afara spațiului artistic? Acolo unde performance-ul declară de obicei corpurile ca fiind opere de artă, în lucrările Alexandrei Pirici operele de artă devin corpuri și imaginile devin realitate.

Sezonul de dans contemporan este un proiect cultural este  finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria  Generala a Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB.

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76