Untitled Ciprian Mureșan

Sat, 09 April, 18:30

București , România

Sat, 09 April, 18:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Untitled

Ciprian Mureșan

 

Sâmbătă,  9 martie / 18h30  și 19h30, CNDB, Sala Stere Popescu

 

Pornind de la narațiuni fragmentare și replici generate de interacțiunea dintre un grup de copii și cei doi păpușari, Lucian Rad și Enikő Takács, în timpul unor workshop-uri preliminare, piesa se compune dintr-o suită de momente în care sunt schițate diverse „personaje și situații”. Umorul și inocența care însoțesc aceste improvizații narative și de limbaj lasă uneori să se întrevadă și o latură întunecată. Departe de a forma scenarii liniare și coerente, micile momente dramatice – în care copiii transformați în păpuși sunt manipulați de păpușarii costumați în păpuși ...Citeste mai mult-->

Untitled

Ciprian Mureșan

 

Sâmbătă,  9 martie / 18h30  și 19h30, CNDB, Sala Stere Popescu

 

Pornind de la narațiuni fragmentare și replici generate de interacțiunea dintre un grup de copii și cei doi păpușari, Lucian Rad și Enikő Takács, în timpul unor workshop-uri preliminare, piesa se compune dintr-o suită de momente în care sunt schițate diverse „personaje și situații”. Umorul și inocența care însoțesc aceste improvizații narative și de limbaj lasă uneori să se întrevadă și o latură întunecată. Departe de a forma scenarii liniare și coerente, micile momente dramatice – în care copiii transformați în păpuși sunt manipulați de păpușarii costumați în păpuși gigantice – ne reamintesc de granița aproape indistinctă dintre libertate și manipulare, punând totodată în abis convenția reprezentării.

 

Autor: Ciprian Mureșan

Artiști păpușari: Lucian Rad și Enikő Takács

Costume: István Cîmpan

Păpuși: Orsolya Gál

Producție: Galeria David Nolan, New York și Salonul de proiecte, București

 

Ciprian Mureșan (n. 1977) este un artist vizual care trăiește și lucrează la Cluj. Din 2005 este editor în cadrul redacției revistei IDEA artă + societate. În 2014 a fost profesor invitat la Hochschule für Bildende Künste Braunschweig. Cele mai recente expoziții personale includ: Ciprian Mureșan, Ludwig Museum, Budapesta (2015); Ciprian Mureșan, Plan B, Berlin (2014); Obstacle Racing, Hochschule für Bildende Künste Braunschweig (2014), Stage and Twist (cu Anna Molska), Tate Modern, Londra (2012). Expoziții de grup (selecție): HOTSPOT CLUJ – New Romanian Art, ARKEN Museum of Modern Art (2013); Six Lines of Flight: Shifting Geographies in Contemporary Art, San Francisco Museum of Modern Art (2012).

 

EN >>

 

Based on fragmented narratives and lines spoken in the interaction between a group of children and the two puppeteers Lucian Rad and Enikő Takács, during preliminary workshops, the performance is composed of a series of moments outlining various “characters and situations.” Humour and innocence inherent to this narrative and language improvisation sometimes leaves room for a dark side. Far from having an actual and linear script, the brief dramatic moments – where children are turned into puppets handled by the puppeteers dressed as giant puppets – remind us of the indistinct border between freedom and manipulation, while placing into abyss the representation convention.

Sala Stere Popescu | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76